Thuisstudie MBO niveau 1

cursus in de zorg, kantoor of beveiliging

Is er ook een thuisstudie MBO niveau 1? Mensen die voortijdig van school zijn gegaan en geen schooldiploma hebben kunnen met het diploma van niveau 1 doorstromen naar MBO niveau 2 en hoger. Niveau 1 wordt ook wel de Entreeopleiding genoemd. De norm in het onderwijs is dat jongeren een startkwalificatie halen van minimaal MBO niveau 2. Met een opleiding op MBO 2 niveau wordt men in staat geacht om een baan op de arbeidsmarkt te vinden.

Update: thuisstudie MBO 1 niveau gestopt

Helaas is NTI gestopt met de MBO-1 opleiding en wordt deze niet meer aangeboden. Ook de LOI heeft geen wettelijk erkende MBO-1 opleidingen. De MBO opleiding MBO Assistent dienstverlening en zorg ( niveau MBO-1) was alleen toegankelijk voor mensen die geen diploma hebben of niet konden voldoen aan de eisen voor een MBO-2 opleiding. Bij deze baan leerde je hoe je clienten kunt assisteren bij het huishouden en de dagelijkse bezigheden. Het diploma van deze diploma was erkend door de overheid. Je kon met dit diploma solliciteren voor een baan in de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, kinderopvang of facilitaire dienst.

Thuisstudie MBO niveau 2 – (zorg)

In de thuisstudie Helpende Zorg en Welzijn wordt je opgeleid om basiszorg te verlenen aan hulpbehoevenden. De opleiding is ook nog eens wettelijk erkend door het ministerie van OCW als je stage loopt en zo praktijkervaring opdoet. Helpende Zorg en Welzijn is een populair beroep dat veel gekozen wordt. Omdat er een groot personeelstekort is in de zorg zijn de baankansen behoorlijk goed.
MBO Helpende zorg en welzijn (NTI, 18x€95, stage lopen)

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen is vervallen. STAP is ervoor in de plaats gekomen. Met het STAP-budget kan je tot 1000 euro per jaar terug krijgen als je een erkende thuisstudie volgt die in het scholingsregister staat. Het is mogelijk om een gratis opleiding volgen!

Basisopleiding Helpende Zorg en welzijn
Voor de basisopleiding Helpende zorg en welzijn is geen bepaalde vooropleiding nodig. Een basisopleiding is zonder stage. Hierdoor is de cursus korter en goedkoper. Het niveau is wel lager als de volledige opleiding.
Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn (NHA, 6x€86, 1x€469)
Basisopleiding Helpende zorg en welzijn (NTI, 6x€115)
Meer opleidingen in de zorg (met/zonder stage)

Thuisstudie MBO niveau 2 – (kantoor)

Een tweede populaire opleiding op MBO niveau 2 is de baan receptioniste & telefoniste. De LOI heeft een wettelijk erkende opleiding Medewerker Secretariaat en Receptie die inclusief stage lopen is. Deze opleiding heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs. De NHA en Laudius hebben de goedkoopste thuiscursussen (zonder stage). Een stapje hoger is de opleiding secretaresse.

Thuisstudie MBO niveau 2 – (beveiliging)

De LOI en NTI hebben de wettelijk erkende opleiding Beveiliger die gemiddeld 12 maanden duurt. Je loopt zo’n 540 uur stage bij een leerbedrijf. Met dit diploma kun je solliciteren voor een baan als beveiliger bij evenementen of op Schiphol. Een kortere opleiding is die van Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) die 6 maanden duurt. Ook erg interessant zijn de thuiscursussen detective en criminologie.

MBO opleidingen

wat is voltijd mbo opleiding, lesgeld, voltijd, derde leerweg, opleiding, MBO 4 opleidingen, MBO opleidingen, ICT opleidingen, Kantoor opleidingen, thuisstudie zonder stage, voltijd MBO opleiding, VMBO diploma voor volwassenen, opleiding MBO niveau 4, MBO basisopleiding, kort MBO ICT, MBO certificaten, thuisstudie assistent

thuisstudie MBO niveau 1 en 2