Thuisstudie MBO niveau 1

Is er ook een thuisstudie MBO niveau 1? Mensen die voortijdig van school zijn gegaan en geen schooldiploma hebben kunnen met het diploma van niveau 1 doorstromen naar MBO niveau 2 en hoger. Niveau 1 wordt ook wel de Entreeopleiding genoemd. De norm in het onderwijs is dat jongeren een startkwalificatie halen van minimaal MBO niveau 2. Met een opleiding op MBO 2 niveau wordt men in staat geacht om een baan op de arbeidsmarkt te vinden. NTI heeft een thuisstudie op MBO 1 niveau: Assistent Dienstverlening en Zorg. Verder zijn er diverse thuisstudie cursussen die gericht zijn op MBO 2 en goede baankansen hebben.

Thuisstudie op MBO 1 niveau – zorg

De MBO opleiding MBO Assistent dienstverlening en zorg ( niveau MBO-1) is alleen toegankelijk voor mensen die geen diploma hebben of niet kunnen voldoen aan de eisen voor een MBO-2 opleiding. Bij deze baan leer je hoe je clienten kunt assisteren bij het huishouden en de dagelijkse bezigheden. Het diploma van deze diploma is erkend door de overheid. Je kunt met dit diploma solliciteren voor een baan in de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, kinderopvang of facilitaire dienst. Helaas is NTI gestopt met deze MBO-1 opleiding en wordt deze niet meer aangeboden. Ook de LOI heeft geen wettelijk erkende MBO-1 opleidingen.

Thuisstudie MBO niveau 2 – (zorg)
In de thuisstudie Helpende Zorg en Welzijn wordt je opgeleid om basiszorg te verlenen aan hulpbehoevenden. De opleiding is ook nog eens wettelijk erkend door het ministerie van OCW als je stage loopt en zo praktijkervaring opdoet. Helpende Zorg en Welzijn is een populair beroep dat veel gekozen wordt. Omdat er een groot personeelstekort is in de zorg zijn de baankansen behoorlijk goed.
MBO Helpende zorg en welzijn (NTI, 16x€60, stage lopen)
MBO Helpende zorg en welzijn (LOI, 18x €65, stage lopen)
Meer opleidingen in de zorg (met/zonder stage)

Thuisstudie MBO niveau 2 – (kantoor)
Een tweede populaire opleiding op MBO niveau 2 is de baan receptioniste & telefoniste. De LOI heeft een wettelijk erkende opleiding Medewerker Secretariaat en Receptie die inclusief stage lopen is. Deze opleiding heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs. De NHA en Laudius hebben de goedkoopste thuiscursussen (zonder stage). Een stapje hoger is de opleiding secretaresse.

Thuisstudie MBO niveau 2 – (beveiliging)

De LOI en NTI hebben de wettelijk erkende opleiding Beveiliger die gemiddeld 12 maanden duurt. Je loopt zo’n 540 uur stage bij een leerbedrijf. Met dit diploma kun je solliciteren voor een baan als beveiliger bij evenementen of op Schiphol. Een kortere opleiding is die van Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) die 6 maanden duurt. Ook erg interessant zijn de thuiscursussen detective en criminologie.

MBO opleidingen

wat is voltijd mbo opleiding, lesgeld, voltijd, derde leerweg, opleiding, MBO 4 opleidingen, MBO opleidingen, ICT opleidingen, Kantoor opleidingen, thuisstudie zonder stage, voltijd MBO opleiding, VMBO diploma voor volwassenen, opleiding MBO niveau 4, MBO basisopleiding, kort MBO ICT, thuisstudie MBO niveau 1, MBO certificaten, thuisstudie assistent

thuisstudie mbo opleidingen