detective cursus

Thuisstudie Detective 2024

Er zijn verschillende cursussen over digitaal rechercheren, detective worden en criminologie. De goedkoopste thuisstudie Detective is van Laudius waarbij je digitale sporen leert herkennen om daders op te sporen, een harde schijf leert uitlezen en leest over spionagesoftware. In de thuiscursus leer je als aankomend detective alles over rechercheren, observeren, interviewen en hoe je een observatierapport schrijft. De opleiding kan worden afgesloten met een officieel examen bij de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). NTI biedt een aantal cursussen aan op HBO niveau waaronder een HBO bachelor Integrale veiligheid en Criminologie.

Thuisstudie Particulier Onderzoeker & Detective
voor officieel SVPB-diploma!

Particulier onderzoeker – Detective (Laudius, 1x€169 of 1x€229 of 7x€28 of 7x€37 of 7x€45)
Particulier Onderzoeker / Detective (NHA, 6x€66, 1x€359)
Particulier onderzoeker (NTI, 12x€45)

Zoek je een baan als detective dan is een deze opleiding op MBO niveau een hele goede opstap. De thuiscursus kan namelijk worden afgesloten bij de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). Je krijgt dan een echt vakdiploma in handen dat erkend wordt door het bedrijfsleven. Je kunt hierna als zelfstandige aan de slag of in loondienst bij een bedrijf. Als je je eigen detectivebureau wilt starten dan kun je met dit diploma een vergunning aanvragen bij het Ministerie van Veiligheid & Justitie. De goedkoopste prijs is een e-cursus en als je in 1x betaalt. Kies je voor termijnen, begeleiding van een docent plus papieren lesboeken dan is de cursusprijs wat hoger.

Digitaal rechercheur i.s.m. erkend recherchebureau

Wil je graag meer weten over rechercheren en digitaal speuren op het internet? Onderstaande cursus staat vol met nuttige informatie waarop je moet letten als je online zaken onderzoekt. De thuisstudie Digitaal rechercheur heeft een studieduur van gemiddeld 9 maanden maar je mag er desgewenst 3 jaar over doen. Het lesgeld is gemakkelijk in 16 termijnen te betalen zodat je niet teveel geld per maand kwijt bent. Er is geen bepaalde vooropleiding nodig. Je kunt op elk moment beginnen met de cursus.
Digitaal rechercheur (Laudius, 1x€639 of 16x€45 of 16x€49 of 16x€53, in samenwerking met een particulier recherchebureau)

Cursus Criminologie MBO & HBO

De kortste cursus Criminologie is op HBO niveau met een duur van 2 maanden. Ook interessant is de thuisstudie Cybersecurity. Het meest compleet is de opleiding HBO bachelor Security Management die 36 maanden duurt en wettelijk erkend is door de overheid.
Cyber security (NHA, 6x€68 of 1x€369)
Criminologie (NHA, 12x€34 of 1x€369)

Opleiding Security management & Beveiliging

Op de pagina Beveiliging & Security management staan 25 cursussen en opleidingen op MBO en HBO niveau. Men moet hierbij denken aan Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), MBO Beveiliger, Agressietraining, Horecaportier, Event Security Officer, Certified Protection Officer, Security manager.

Thuisstudie cursussen

ICT opleidingen
Computercursussen
Cursus psychologie
Beveiliging en veiligheid
Schuldhulpverlening


cursus detective en opleiding particulier onderzoeker