Digitaal rechercheur en detective

Er zijn verschillende thuisstudie cursussen over digitaal rechercheren, detective worden en criminologie. De goedkoopste cursus is van Laudius waarbij je digitale sporen leert herkennen om daders op te sporen, een harde schijf leert uitlezen en leest over spionagesoftware. In de thuiscursussen leer je als aankomend detective alles over rechercheren, observeren, interviewen en hoe je een observatierapport schrijft. De opleiding kan worden afgesloten met een officieel examen bij de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). De LOI en NTI en bieden tevens een aantal cursussen aan op HBO niveau waaronder een HBO bachelor Integrale veiligheid en Criminologie.

Particulier Onderzoeker & Detective
voor officieel SVPB-diploma!

Zoek je een baan als detective dan is een deze opleiding op MBO niveau een hele goede opstap. De thuiscursus kan namelijk worden afgesloten bij de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). Je krijgt dan een echt vakdiploma in handen dat erkend wordt door het bedrijfsleven. Je kunt hierna als zelfstandige aan de slag of in loondienst bij een bedrijf. Als je je eigen detectivebureau wilt starten dan kun je met dit diploma een vergunning aanvragen bij het Ministerie van Veiligheid & Justitie.
Particulier onderzoeker – Detective (Laudius, 1x€169 of 1x€229 of 7x€28 of 7x€37 of 7x€45)
Particulier Onderzoeker / Detective (NHA, 12x€27)
Particulier onderzoeker (NTI, 12x€38)
Particulier Onderzoeker (LOI, 6x€79)


detective cursus

Digitaal rechercheur i.s.m. erkend recherchebureau

Wil je graag meer weten over rechercheren en digitaal speuren op het internet? Onderstaande cursussen staan vol met nuttige informatie waarop je moet letten als je online zaken onderzoekt. De cursus kan worden afgesloten met een diploma van het opleidingsinstituut of met een certificaat. De thuisstudie Digitaal rechercheur heeft een studieduur van gemiddeld 9 maanden maar je mag er desgewenst 3 jaar over doen. Het lesgeld is gemakkelijk in 16 termijnen te betalen zodat je niet teveel geld per maand kwijt bent. Er is geen bepaalde vooropleiding nodig. Je kunt op elk moment beginnen met de cursus.
Internet rechercheren voor iedereen (Laudius, 1x€199 of 1x€249)
Digitaal rechercheur (Laudius, 1x€639 of 16x€45 of 16x€49 of 16x€50, in samenwerking met een particulier recherchebureau)

Cursus Criminologie MBO & HBO

De kortste cursus Criminologie is op HBO niveau met een duur van 2 maanden. Het meest compleet is de thuisstudie HBO bachelor Integrale veiligheid – Criminologie die 36 maanden duurt en wettelijk erkend is door de overheid.
Cyber security (NHA, 6x€55)
Criminologie (NHA, 12x€26)
Criminologie (LOI, 4x€99) cursus op HBO niveau
Kort HBO Criminologie (LOI, 2 x €329)
Kort HBO Strafrecht, forensische psychiatrie en criminologie (LOI, 6x€225, 6x€379 klassikaal)

Opleiding Security management & Beveiliging

Op de pagina Beveiliging & Security management staan 25 cursussen en opleidingen op MBO en HBO niveau. Men moet hierbij denken aan Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), MBO Beveiliger, Agressietraining, Horecaportier, Event Security Officer, Certified Protection Officer, Security manager.

Security trainingen in Engels

Ben je al werkzaam in de ICT beveiliging? Er zijn Engelstalige security specialist trainingen waar je je eigen kunt bekwamen tot een hoger niveau. Bij elke cursus staat vermeld welke voorkennis je dient te hebben om de training goed te kunnen volgen. Een goedkope training Avoiding is Hacker Tricks. Wil je deze cursus goed begrijpen dan moet je bekend zijn met het ontwikkelen van programmeertalen. De training Certified Ethical Hacker is een van de duurdere trainingen met een prijskaartje van 2116 euro. In deze training leer je systemen optimaal beveiligen tegen hackers. Voor deze cursus heb je een goede kennis nodig van netwerken. Je kunt na de training examen doen bij EC-Council die een autoriteit is op het gebied van cybercrime.

Gerelateerde thuisstudie cursussen

ICT opleidingen
Computercursussen
Cursus psychologie
Beveiliging en veiligheid
Schuldhulpverlening


cursus detective en opleiding particulier onderzoeker