rackservers in datacenter

MBO ICT (wettelijk erkend, stage)

De volledige MBO opleidingen ICT Beheerder, Netwerk- Mediabeheerder en Medewerker beheer ICT zijn wettelijk erkend. Ze staan ingeschreven in het CREBO register dat door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) wordt beheerd. Het diploma heeft dezelfde waarde als een diploma uit het reguliere dagonderwijs. De volledige thuisstudie opleiding duurt 24-30 maanden en is inclusief een stage van 840 uur. Heb je al een baan dan kun je soms stage lopen bij je eigen werkgever. Voor de opleiding van beheerder heb je een vooropleiding nodig zoals VMBO diploma theoretisch gemengd of een overgangsbewijs van HAVO 3/4. Voor dit beroep zijn gunstige baanperspectieven (2017-2020). Het niveau van de opleidingen ligt op MBO 3/4.
Netwerk en Mediabeheerder, ICT beheerder, Medewerker beheer ICT

Basisopleiding ICT (zonder stage)

De opleidingen ICT Beheerder, Netwerk- Mediabeheerder en Medewerker beheer ICT kunnen ook zonder stage gevolgd worden. De basisopleiding is een goede keus als je nog niet zeker weet of je de volledige opleiding wilt volgen of niet stage kunt lopen. Er is geen specifieke vooropleiding nodig voor een basisopleiding.
MBO Basisopleiding ICT

Kort MBO ICT

Een cursus Kort MBO ICT heeft een studieduur van 2 tot 15 maanden. Voor het volgen van de verkorte cursussen is meestal geen speciale vooropleiding vereist maar ervaring/kennis is wel gewenst. Er zijn cursussen van CompTIA Network+, Applicatie- en mediaontwikkelaar.

Professioneel webdesign opleidingen

De LOI heeft twee wettelijk erkende opleidingen over webdesign die geaccrediteerd zijn door de NVAO. Dit is de HBO bachelor Communication and Multimedia Design (36 maanden) en de Associate degree Media Design (24 maanden). Je ontvangt na afloop een officieel erkend getuigschrift. Een Associate Degree (AD) is op MBO-4/bachelor niveau en praktijkgericht.
Pagina: professioneel webdesigner opleidingen

Webdesigner cursussen

Een cursus webdesigner is vooral interessant als je een website wilt maken voor jezelf, een vereniging of een club. In de cursus wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een leuke website maakt met WordPress, Joomla en Dreamweaver.
Webdesigner cursussen

Grafisch ontwerp & DTP

In de grafische opleidingen leer je werken met o.a computerprogramma’s Adobe Illustrator cc en Adobe Indesign. Er is keus uit zowel wettelijk erkende MBO- en HBO opleidingen als losse cursussen.
Cursussen grafisch ontwerp en desktop publishing (DTP)

HBO ICT opleidingen

Diverse HBO ICT opleidingen zijn klassikaal te volgen: je kunt dan maandelijks klassikaal lessen volgen in een locatie in de buurt van je woning/werk. Zowel basisopleidingen, deelprogramma’s als volledige opleidingen zijn klassikaal te volgen. Het voordeel van klassikaal onderwijs is het directe contact met de docent en studiegenoten. De klassikale bijeenkomsten zijn vooral bedoeld om gezamenlijk cases te maken, examens te trainen, discussies en presentaties. Het lesgeld is wel duurder als bij een gewone thuisstudie cursus. Bij een bachelor opleiding moet stage gelopen worden bij een leerbedrijf. Deze stage mag eventueel parttime ingevuld worden. De HBO korte programma’s zijn een uitkomst als je geen tijd hebt om stage te lopen maar wel je kennis wilt vergroten.
HBO ICT opleidingen(LOI)
HBO ICT opleidingen (NTI)
Subsidie HBO opleidingen (tot €10.000 subsidie)
De opleiders NHA en Laudius hebben geen HBO opleidingen.

Computercursussen

Microsoft Office
European Computer Driving Licence (ECDL),
– Digitale fotografie en beeldbewerking
– Photoshop
– Online boekhouden
– Typecursus
Overzicht van computercursussen

Cloud computing

HBO MCSE cloud specialist (LOI, 6x€250, 45% subsidie)
Secure Cloud Services (LOI, 6x€109)
Foundation modules (LOI, 2x€98)

Apps maken & design

Apps maken (NTI,8x€31)
HBO app design (LOI, 2x€329)
HBO Vormgeving apps en games (LOI, 4x€279)
HBO MVC Web Applications (LOI, 3x€399)

Technisch tekenen

AutoCAD (NHA, 4x€52 of €197)
AutoCAD (NTI, 5x€45)

Games

Game Designer (NHA, 4x€86 of €329)


ICT opleidingen thuisstudie