rackservers in datacenter

Thuisstudie ICT – Basisopleiding zonder stage

De opleidingen ICT Beheerder, Netwerk- Mediabeheerder en Medewerker beheer ICT kunnen zonder stage gevolgd worden. De basisopleiding is een goede keus als je nog niet zeker weet of je de volledige opleiding wilt volgen of niet stage kunt lopen. Er is geen specifieke vooropleiding nodig voor een basisopleiding.
MBO Basisopleiding ICT

Thuisstudie ICT Kort MBO

Korte MBO ICT cursussen hebben een studieduur van 2 tot 15 maanden. Voor het volgen van de verkorte ICT cursussen is meestal geen speciale vooropleiding vereist maar ervaring/kennis is wel gewenst. Er zijn cursussen van CompTIA Network+, Applicatie- en mediaontwikkelaar.

MBO ICT

Voor de basisopleiding MBO Netwerk en Mediabeheerder is geen vooropleiding vereist.
MBO Netwerk en Mediabeheerder

Thuisstudie Professioneel Webdesign

De wettelijk erkende opleiding over webdesign is geaccrediteerd door de NVAO. Dit is de HBO bachelor Communication and Multimedia Design (36 maanden) en de Associate degree Media Design (24 maanden). Je ontvangt na afloop een officieel erkend getuigschrift. Een Associate Degree (AD) is op MBO-4/bachelor niveau en praktijkgericht.
Pagina: professioneel webdesigner opleidingen

Webdesigner cursussen

Een cursus webdesigner is vooral interessant als je een website wilt maken voor jezelf, een vereniging of een club. In de cursus wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een leuke website maakt met WordPress, Joomla en Dreamweaver.
Webdesigner cursussen

Grafisch ontwerp & DTP

In de grafische opleidingen leer je werken met o.a computerprogramma’s Adobe Illustrator cc en Adobe Indesign. Er is keus uit zowel wettelijk erkende MBO- en HBO opleidingen als losse cursussen.
Cursussen grafisch ontwerp en desktop publishing (DTP)

Developer

Front-end Developer (NHA, 12x€81, 1x€879)
Back-End Developer (NHA, 12x€82, 1x€899)
Full Stack Developer (NHA, 12x€147, 1x€1579)
Software Developer (NHA, 12x€76, 1x€829)

HBO ICT bachelor opleidingen

Verschillende HBO ICT bachelor opleidingen zijn klassikaal te volgen: je kunt dan maandelijks klassikaal lessen volgen in een locatie in de buurt van je woning/werk. Zowel basisopleidingen, deelprogramma’s als volledige opleidingen zijn klassikaal te volgen. Het voordeel van klassikaal onderwijs is het directe contact met de docent en studiegenoten. De klassikale bijeenkomsten zijn vooral bedoeld om gezamenlijk cases te maken, examens te trainen, discussies en presentaties. Het lesgeld is wel duurder als bij een gewone thuisstudie cursus. Bij een bachelor opleiding moet stage gelopen worden bij een leerbedrijf. Deze stage mag eventueel parttime ingevuld worden. Een alternatief voor een HBO bachelor is een Associate Degree die 18 maanden duurt. De opleiders NHA en Laudius hebben geen HBO bachelor opleidingen en/of Associate Degrees.

HBO bachelor ICT
Hou er rekening mee dat het NTI ook maandelijks examenkosten berekent bij een HBO bachelor. Deze kosten liggen tussen de 62-72 euro per maand bij NTI.
Communicatie – Multimedia design (NTI, 36x€179)
Business IT en Management (NTI, 36x€220)
Informatica (NTI, 36x€205)

HBO programma’s (2-22 mnd)

HBO korte programma’s zijn een uitkomst als je geen tijd hebt om stage te lopen maar wel je kennis wilt vergroten. Het versterkt je CV en verdiept je kennis over een bepaald onderwerp. De cursussen duren meestal 2-6 maanden. Bij een aantal cursussen loopt de duur op tot 22 maanden. HBO programma’s van het NTI zijn onderdeel van bacheloropleidingen die door de NVAO zijn erkend. Er zijn in totaal enkele tientallen HBO programma’s.
HBO programma’s

Computer & ICT cursussen

Microsoft Office
European Computer Driving Licence (ECDL),
– Digitale fotografie en beeldbewerking
Overzicht van computercursussen

Cloud computing

Op de pagina Cloud Computing staan diverse opleidingen over Informatica, HBO MCSE Cloud Specialist, Secure Cloud Services, CompTIA en Foundation modules.
Cloud computing

Apps maken & games

De cursus Apps maken duurt 4 maanden en is bedoeld voor beginners. De volledige opleiding MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar is een thuisstudie die wettelijk erkend is en 24 maanden duurt. Ook interessant zijn de HBO cluster opleidingen van 6 maanden met subsidie. De cluster Applicatieontwerp en -ontwikkeling duurt 6 maanden.
Apps en Games ontwikkelen


ICT opleidingen thuisstudie