Thuisstudie secretaresse

De goedkoopste thuisstudie secretaresse is een cursus zonder hulp van een docent. De meeste cursisten echter kiezen voor papieren lesboeken en begeleiding van een leraar. Hierdoor wordt de cursus een aantal euro per maand duurder. Zowel Laudius als de NHA bieden een goedkope opleiding secretaresse aan. De NHA biedt tevens het leren van steno aan. Dit is een speciaal snelschrift waarbij men uitgesproken tekst in het zelfde tempo op kan schrijven.

Secretaresse (Laudius, 7x€28 (e-cursus) of 7x€40 (e-cursus+docent) of 7x€48) (e-cursus+docent+boek)
Secretaresse (NHA, 9x€61 of 1x€499)
Steno (NHA, 8x€47 of 1x€339)

MBO Allround Assistant Business Services

Als MBO Allround assistant business services regel je uiteenlopende zaken. Van telefoontjes, de agenda van de leidinggevende tot aan bedrijfsuitjes. De opleiding is inclusief 2 praktijkdagen. De verplichte stage duurt 640 uur en die tijd mag je flexibel invullen.
MBO Allround Assistant Business Services (NTI, stage lopen, wettelijk erkend, 24x€85)

MBO Office & Management Support Specialist (MBO-4)

NTI heeft een wettelijk erkende opleiding MBO Office & Management Support Specialist op MBO 4 niveau. Deze opleiding is de opvolger van de thuisstudie Managementassistent of Directiesecretaresse. Stage lopen duurt 640 uur en deze periode mag je flexibel invullen: halve dagen, hele dagen, meerdere dagen per week.
MBO Office & Management Support Specialist (NTI, 24x€80, wettelijk erkend, stage)

Medisch secretaresse

De thuiscursus Medisch secretaresse kan goed gecombineerd worden met een baan. De gemiddelde studieduur bij de NHA en Laudius is 12 maanden. Afhankelijk van je ervaring en beschikbare tijd kan het studietempo verhoogd/verlaagd worden. Er hoeft geen stage gelopen te worden. Ook is er geen specifieke vooropleiding nodig. De opleiding Medisch secretaresse van Laudius heeft 14 reviews (cijfer 8.6).
Medisch secretaresse (Laudius, 12x€47 (e-cursus) of 12x€52 (e-cursus+docent) of 12x€56) (e-cursus+docent+boek)
Medisch Secretaresse (NHA, 12x€59, 1x€649)

Juridisch secretaresse

In de thuisstudie juridisch secretaresse leer je over dossierbeheer, juridische procedures, notuleren, zakelijke correspondentie. Uiteraard beschik je over computervaardigheden.
Juridisch secretaresse (Laudius, 10x€81 (e-cursus) of 10x€90 (e-cursus+docent) of 10x€98) (e-cursus+docent+boek)
Cursussen en opleidingen over recht (MBO/HBO niveau)

Typecursus

Snel typen (NHA, 4x€47 of 1x€179)
Blind typen (NTI, 3x€50)

Thuisstudie volgen

Opleiding Directiesecretaresse
Administratieve opleidingen
HR opleidingen