Thuisstudie secretaresse

De goedkoopste thuisstudie secretaresse is een cursus zonder hulp van een docent. De meeste cursisten echter kiezen voor papieren lesboeken en begeleiding van een leraar. Hierdoor wordt de cursus een aantal euro per maand duurder. Zowel Laudius als de NHA bieden een goedkope opleiding secretaresse aan. De NHA biedt tevens het leren van steno aan. Dit is een speciaal snelschrift waarbij men uitgesproken tekst in het zelfde tempo op kan schrijven.
Secretaresse (Laudius, 1x€169 of 7x€28 of 7x€37 of 7x€45)
Secretaresse (NHA, 9x€59 of 1x€479)
Steno (NHA, 8x€44 of 1x€319)

Beroepsopleiding secretaresse (MBO-3)

Wettelijk erkende opleiding met stage
Bij een volledige MBO opleiding kun je examen doen voor een diploma dat wettelijk erkend is door het Ministerie van OWC. Een volledige opleiding omvat een stage van 640 uur. Heb je al een baan op kantoor dan kun je wellicht stage lopen bij je eigen werkgever. NTI heeft een wettelijk erkende MBO thuisstudie secretaresse.
MBO Office Assistant – secretaresse (NTI, stage lopen, wettelijk erkend, 24x€63)

Secretarieel medewerker (MBO-2)

Wettelijk erkende opleiding met stage
De NTI en LOI hebben beiden een wettelijk erkende opleiding MBO Medewerker Secretariaat (en receptie). Met deze volledige MBO opleidingen haal je een diploma dat dezelfde waarde heeft als in het dagonderwijs. Stage lopen is een belangrijk onderdeel van een erkende opleiding en is verplicht. Heb je al werk op kantoor dan kan dit soms bij de eigen werkgever.
MBO medewerker secretariaat en receptie (NTI, 15x€107, wettelijk erkend, stage)
MBO medewerker secretariaat en receptie (LOI, 18x€75, wettelijk erkend, stage)

Korte opleidingen Secretarieel medewerker zonder stage
Er zijn ook een aantal basisopleidingen die veelal modules bevatten van de volledige opleidingen. Met deze opleidingen ontvang je een instituutsdiploma. Je hoeft hierbij geen stage te lopen.
MBO basisopleiding secretariaat en receptie (LOI, 5x€95)
Kort MBO medewerker secretariaat en receptie (LOI, 9x€85)

Directiesecretaresse (MBO-4)

Zowel de LOI als de NTI hebben een wettelijk erkende opleiding Directiesecretaresse op MBO 4 niveau. Het diploma heeft een gelijke waarde als in het dagonderwijs. Stage lopen is verplicht bij een wettelijk erkende opleiding en duurt 480-640 uur. Als je al werk hebt op kantoor in een andere functie dan is het vaak mogelijk om bij je eigen werkgever stage te lopen. Het bedrijf moet hiervoor aan enkele voorwaarden voldoen. Bij de basisopleiding hoeft men geen stage te lopen.
MBO directiesecretaresse / management assistent (NTI, 24x€71, wettelijk erkend, stage)
MBO management assistent (LOI, 24x€75, 24x€159 klassikaal, wettelijk erkend, stage)
MBO basisopleiding Management assistant (LOI, 9x€95 of 9x€174 klassikaal, geen stage)
Kort MBO managementassistent (LOI, 15x€85, 15x€169 geen stage)

Medisch secretaresse

De thuiscursus Medisch secretaresse kan goed gecombineerd worden met een baan. De gemiddelde studieduur bij de NHA en Laudius is 12 maanden en bij de LOI is dit 14 maanden. Afhankelijk van je ervaring en beschikbare tijd kan het studietempo verhoogd/verlaagd worden. Er hoeft geen stage gelopen te worden. Ook is er geen specifieke vooropleiding nodig. De opleiding Medisch secretaresse van Laudius heeft 14 reviews (cijfer 8.6). De opleiding van de LOI is onderdeel van de erkende MBO-opleiding Management assistant.
Medisch secretaresse (Laudius, 12x€15 of 12x€18 of 12x€21 of 1x€159)
Medisch Secretaresse (NHA, 12x€58, 1x€629)
Kort MBO Medisch secretaresse (LOI, 14x€85, 14x€169 klassikaal)

Juridisch secretaresse

De LOI heeft een uitgebreide thuisstudie juridisch secretaresse. Je leert algemene secretariële vaardigheden, organiseren, archiveren en computervaardigheden.
Juridisch secretaresse (Laudius, 15x€47 of 15x€51 of 15x€58 of 1x€629)
Kort MBO Juridisch secretaresse (LOI, 14x€85)
Cursussen en opleidingen over recht (MBO/HBO niveau)

Associate degree

Heb je al een secretariële functie en wil je hogerop? Dan is een Associate degree (AD) een prima keuze. De opleiding duurt 24 maanden en is door de overheid erkend waardoor je een officieel getuigschrift ontvangt. Bovendien sluit de thuisstudie aan op de behoeften van het bedrijfsleven.
Associate degree Office management (LOI, 18x€259)
Meer informatie over Associate Degrees (MBO/HBO niveau, wettelijk erkende opleidingen)

Typecursus

Snel typen (NHA, 4x€44 of 1x€169)
Blind typen (NTI, 3x€45)
Snel typen (LOI, 3x€55)

Thuisstudie gerelateerd

Opleiding Directiesecretaresse
Administratieve opleidingen
HR opleidingen