Taalcursus aftrekbaar?

Is een taalcursus aftrekbaar van de belasting? Het is vrij bekend dat studiekosten van de belasting mogen worden afgetrokken mits ze met je (toekomstige) beroep te maken hebben. Er zijn wel enige randvoorwaarden waardoor niet zomaar alle kosten worden vergoed.

De Belastingdienst ziet beroepskosten als kosten die direct met de opleiding te maken hebben. Of noodzakelijk zijn om je kennis over het beroep op peil te houden.

Hobbycursussen worden door de belastingdienst niet gezien als een beroepsopleiding maar als algemeen vormend onderwijs en/of het aanleren van persoonlijke vaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn een autorijbewijs en het doen van een EHBO cursus. Een taalcursus kan worden afgetrokken als deze noodzakelijk is voor je werkzaamheden. Op de website van de belastingdienst staat een voorbeeld van een buitenlandse taxateur die Nederlands moet leren omdat hij hier tijdelijk komt werken.

Bij twijfel is het verstandig om contact op te nemen met de belastingdienst. Mailen is niet mogelijk tenzij de belastingdienst u zelf een email heeft gestuurd over een bepaalde zaak. U kunt die email dan niet gebruiken om een reply te sturen en iets te vragen over een andere zaak. De belastingdienst beschouwt email als onveilig.

Taalcursus volgen

cursus Engels voor beginners, cursus Engels voor gevorderden, zakelijk Engels, Taalcursus Spaans voor gevorderden, Taalcursus Spaans voor beginners, cursus Italiaans voor beginners, cursus Frans, cursus Nederlandse taal, cursus Duits, cursus Turks, cursus Hebreeuws, Arabische taalcursus, cursus Grieks en Latijn

taalcursus volgen