Thuisstudie administratie

De thuisstudies van NTI leiden je op voor examens met erkende diploma’s. Exameninstituut de Associatie is de autoriteit op het gebied van examens voor administratie in Nederland. Diploma’s van de Associatie hebben een prima reputatie bij het bedrijfsleven. Examen doen is nooit verplicht bij een thuisstudie. Je kunt ook een studieverklaring aanvragen. Uiteraard heeft deze studieverklaring/certificaat niet dezelfde status als een diploma. Wil je graag een wettelijk erkend diploma? Kijk dan bij de MBO opleidingen. Volledige MBO thuisstudies waarbij je stage loopt (ook parttime mogelijk) zijn erkend door het ministerie van OWC en hebben dezelfde waarde als een diploma uit het dagonderwijs.

Populaire opleidingen
Secretaresse en secretarieel werk
HRM en personeelszaken

Financieel administratief medewerker
NTI heeft een volledige administratieve opleiding inclusief stage lopen. Deze opleiding is wettelijk erkend en heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs. De opleiding van het NTI is op MBO-3 niveau. De opleiding van NTI duurt 24 maanden. In de loop van de opleiding begin je met stage lopen. Men hoeft dus niet gelijk een stageplaats te hebben. Bij NTI krijg je hiervoor hulp mocht jezelf geen adres weten. Bij de NTI loop je 640 uur stage en dit kan flexibel ingevuld worden.
MBO Allround Assistant Business Services (NTI, 24x€90, stage)

Basisopleiding administratief medewerker
Kun je geen stage lopen dan is een basisopleiding een alternatieve keuze. Een basisopleiding duurt korter en is goedkoper. Het niveau van de basisopleiding ligt lager als bij de volledige opleiding.
MBO Basisopleidingen

Basiskennis boekhouden (BKB en BKC)
De thuiscursussen BKB, BKC en elementair boekhouden leiden op tot officieel erkende diploma’s boekhouden.
Basiskennis boekhouden en calculatie

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)
Het PDB is een volwaardig diploma boekhouden op MBO-niveau. Het diploma staat goed aangeschreven in het bedrijfsleven. De examens worden door de Associatie afgenomen. Dit instituut is de autoriteit in Nederland wat betreft examens op administratief gebied.
Praktijkdiploma Boekhouden

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) is het vervolg op het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Het is een populaire cursus op HBO niveau die veelgevraagd wordt.
Moderne Bedrijfsadministratie

Accountancy
De volledige opleiding MBO Junior Assistent Accountant is inclusief stage lopen. De thuisstudie ligt op MBO-4 niveau en is wettelijk erkend. Verder zijn er korte HBO programma’s, Associate Degree Accountancy en een HBO bachelor Bedrijfsadministratie – Accountancy.
Accountancy

Master
Een aantal masters gerelateerd aan kantoor zijn de master human resource management, management and innovation, finance and control, bedrijfsrecht, projectmanagement en de master of business administration.
HBO Master thuisstudie

Receptioniste & telefoniste
Een Receptioniste & telefoniste is veelal het visitekaartje van een bedrijf. Het persoonlijk contact en zaken regelen spreekt veel vrouwen aan.
Telefoniste-receptioniste

Loonadministratie – erkend diploma
De thuiscursussen Praktijkdiploma Loonadministratie en Vakdiploma Payroll leiden je zo goed als mogelijk op voor erkende diploma’s. De examen worden afgenomen door exameninstituut de Associatie dat een autoriteit is in Nederland op het gebied van administratie. Er is geen specifieke vooropleiding vereist om de cursussen te volgen. Echter ervaring op administratief gebied is wel gewenst.
Praktijkdiploma Loonadministratie (NHA, 12x€19 of 1x€209)
Praktijkdiploma Loonadministratie (NTI, 9x€37)

Basiskennis Loonadministratie
Heb je nog geen administratieve ervaring en heb je interesse in salarisverwerking en administratie? Dan kan de de cursus Basiskennis Loonadministratie (BKL)een eerste opstap zijn naar een baan op kantoor.
Basiskennis loonadministratie (BKL) (NTI, 5x€27)

Debiteurenbeheer
Deze thuiscursus is geschikt als je meer kennis wilt krijgen over het beheren en bewaken van debiteuren. Er zijn helaas klanten die niet op tijd betalen (of helemaal niet). Met de cursus Debiteurenbeheer ben je beter in staat om deze boekhouding te verzorgen. Na afloop van de thuiscursus kun je een diploma behalen. De goedkoopste prijs is een e-cursus zonder begeleiding en boeken. Mensen die in 1 x betalen ontvangen een leuke korting.
Praktijkdiploma debiteurenbeheer (DBH) (Laudius, 1x€269, 1x€329, 9x€34, 9x€41, 9x€48)
Debiteurenbeheer (NHA, 6x€64, 1x€349)

Commercieel Medewerker Binnendienst
Commercieel Medewerk(st)er Binnendienst (NHA, 12x€29, 1x€319)

Financieel assistent
Voor de opleiding Financieel/Administratief Assistent zijn geen specifieke eisen gesteld. Ervaring in de administratie is gewenst maar niet vereist In de cursus Assistent Controller van de NHA worden onderdelen van Moderne Bedrijfsadministratie (HBO niveau) behandeld.
Assistent Controller (NHA, 16x€58, 1x€849)

HBO opleidingen, MBO opleidingen, MBO basisopleidingen, ICT opleidingen, Kantoor opleidingen, cursus MS Office, HR opleidingen, Korte HBO cursussen, taalcursussen


administratieve opleidingen