De baan receptioniste & telefoniste spreekt veel vrouwen aan en is een veelgevraagde opleiding op mbo 2 niveau. Je neemt de telefoon aan, ontvangt bezoekers en maakt afspraken. In deze baan ben je het visitekaartje van het bedrijf. Een thuisstudie receptioniste kan je helpen om een leuke baan te vinden.

Thuisstudie receptioniste

Telefoniste-receptioniste (Laudius, 6x€56 (e-cursus) of 6x€67 (e-cursus+docent) of 6x€75 (e-cursus+docent+boeken), geen stage)
Receptionist(e) / Telefonist(e) (NHA, 9x€61 of 1x€499, geen stage)

STAP-budget – gratis opleiding


De belastingaftrek voor opleidingen en cursussen is gestopt per 1 januari 2022. Ervoor in de plaats kwam het STAP-budget. Als je aanvraag voor STAP-budget is goedgekeurd dan krijg je tot 1000 euro terug per jaar. Heb je een cursus onder de 1000 euro dan kan deze dus gratis zijn! De betreffende cursus moet wel in het scholingsregister staan. Ook moet de cursus begeleid worden door een docent. De thuisstudie Receptioniste telefoniste kan in het register staan

Secretaresse opleiding

Een gerelateerde baan is secretaresse. Bij deze thuiscursussen is het mogelijk om een erkende opleiding te volgen. Vaak met STAP-budget

In toeristische gebieden heb je de meeste kans op een baan. Op de vacaturesite van Indeed staan veel vacatures voor receptioniste. Functie eisen zijn MBO werk- en denkniveau, het niet erg vinden om in de weekenden te werken en computervaardigheden. Volgens de Loonwijzer verdient een receptioniste telefoniste gemiddeld tussen de 1900 – 2750 euro bruto per maand.

goedkope thuisstudie