Opleiding MBO niveau 4

Op thuisstudie.net staan diverse thuiscursussen op MBO niveau 4 met goede baankansen. De gemiddelde studieduur van een volledige thuisstudie opleiding MBO 4 (met stage lopen) is 18-24 maanden. Dan volg je een wettelijk erkende opleiding die dezelfde waarde heeft als een opleiding in het dagonderwijs.

Wettelijk erkende thuisstudie opleiding
Wettelijk erkende MBO opleidingen staan in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Op de website van DUO (van de studiefinanciering) is het CREBO register te vinden. De LOI en het NTI hebben ieder zo’n honderd MBO opleidingen in het CREBO vermeld staan. Alleen opleidingen die aan de hoge kwaliteitseisen van de Nederlandse overheid voldoen mogen daarin vermeld worden.

Opleiding zonder stage
Beschik je over (relevante) werkervaring of is het erg lastig om stage te lopen dan kun je kijken voor een opleiding zonder stage. Dit bespaart aanzienlijk tijd en geld. Opleidingen zonder stage staan niet in het CREBO omdat stage een verplicht onderdeel is van een volledige MBO opleiding. Een basisopleiding zonder stage duurt zo’n 6-11 maanden.

MBO ICT
ICT heeft er voor gezorgd dat duizenden banen zijn verdwenen bij de banken en in de administratieve sector. Tegelijkertijd zijn er veel banen bijgekomen in de ICT sector zelf. ICT banen op HBO- en universitair niveau kennen een schaarste aan goed opgeleid personeel. Maar ook voor een opleiding MBO niveau 4 zijn er goede baankansen in de ICT. De LOI biedt 3 wettelijk erkende MBO ICT opleidingen aan als ICT Beheerder, Medewerker ICT Beheer en Netwerk- en Mediabeheerder. De gemiddelde studieduur van deze opleidingen is 18-24 maanden inclusief stage lopen bij een erkend leerbedrijf (dit mag ook je eigen werkgever zijn).

MBO Zorg en Welzijn
Na jaren van bezuinigen is in de zorg een (groot) tekort aan geschoold personeel. Een wettelijk erkende opleiding die goed in de arbeidsmarkt ligt is de opleiding MBO niveau 4 Verpleegkundige. Deze opleiding duurt gemiddeld 24 maanden waarbij je 2300 uur(!) stage loopt. Andere goede opleidingen in de zorg op MBO 4 niveau zijn Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen die 18-24 maanden duurt (ook inclusief stage) waarbij je aan de slag gaat in de thuiszorg en verplegingshuizen.

MBO 4 opleiding Secretaresse
Werk je liever op kantoor? Het NTI heeft een wettelijk erkende secretaresse opleiding waarbij je stage loopt bij een leerbedrijf. De opleiding Managementassistent/Directiesecretaresse is op MBO 4 niveau. De opleiding secretaresse ligt op MBO 3 niveau. De NHA heeft een leuke secretaresse opleiding waarbij je tevens steno leer. Je kunt dan notuleren op het tempo dat iemand spreekt.

MBO opleidingen

Tags: Thuisstudie MBO 4 met en zonder stage, MBO 4 opleidingen, MBO opleidingen, ICT opleidingen, Kantoor opleidingen, thuisstudie zonder stage, voltijd MBO opleiding, VMBO diploma voor volwassenen, MBO basisopleiding, kort MBO ICT, thuisstudie MBO niveau 1, MBO certificaten, thuisstudie assistent


thuisstudie mbo opleiding