Thuisstudie zonder vooropleiding

Een vraag die regelmatig gesteld wordt is of men een thuisstudie zonder vooropleiding kan volgen? Het antwoord is bevestigend. Bij veel opleidingen is geen specifieke vooropleiding vereist. Bij MBO basisopleidingen zonder stage hoef je meestal geen diploma te hebben en kun je direct inschrijven. Veel cursisten hebben belangstelling voor een basiscursus in de zorg of kantoor. Ook HBO programma’s (cursussen van 2-22 maanden) stellen een vooropleiding meestal niet verplicht. De exacte voorwaarden staan altijd duidelijk vermeld in de cursus.

Met stage of zonder stage?
De NTI, NHA en Laudius zijn bekende thuisstudie opleiders in Nederland. Een opleiding met stage is vaak moeilijk te realiseren. Heb je wel de mogelijkheid dan is dit zeker een pluspunt.

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen en cursussen is gestopt per 1 januari 2022. Ervoor in de plaats kwam het STAP-budget. Als je aanvraag voor STAP-budget is goedgekeurd dan krijg je tot 1000 euro terug per jaar. Heb je een cursus onder de 1000 euro dan kan deze dus gratis zijn!

Veel werk in de zorg en bouw

Als je een opleiding zoekt zonder vooropleiding en goede baankansen dan is wellicht een opleiding in de zorg het overwegen waard. Na jaren van bezuinigen door de overheid is de werkgelegenheid in de zorg weer sterk aangetrokken. Verpleeginstellingen en ziekenhuizen staan te springen om personeel. Op thuisstudie.net worden diverse MBO- en HBO opleidingen met elkaar vergeleken zodat jij de beste keus kunt maken. Erg interessant zijn de HBO opleidingen SPH en Verpleegkundige met subsidie.

Veelgevraagde beroepen in de bouw zoals timmerman en metselaar worden niet aangeboden als thuisstudie. Deze beroepen kun je het beste leren op een lokale MBO school. Ben je al ouder dan 19 jaar dan kun je vaak nog terecht op de avondschool. Ben je ouder dan dertig jaar en wil je werken in de bouw? Als je werkloos bent kun je vragen aan het UWV/gemeente of je om- of bijgeschoold kunt worden tot bouwvakker.

Verzorgende IG

De opleiding Verzorgende IG is erkend diploma. Er zijn verschillende profielen waaruit je kunt kiezen: Verpleeg- en verzorgingshuizen Thuiszorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg en Kraamzorg. Het voordeel van de opleiding Verzorgende IG is dat het een betrekkelijk korte opleiding op mbo-3 niveau. De gemiddelde studieduur is 18 maanden.
MBO Verzorgende IG Geestelijke gezondheidszorg (NTI, 18x€115, 20x€103, 24x€86, 36x€57)
MBO Verzorgende IG (NTI, 20x€103, 24x€86, 36x€57)
MBO Verzorgende IG Kraamzorg (NTI, 18x€86-115)
MBO Verzorgende IG Verpleeg-, verzorgingstehuizen, thuiszorg (NTI, 18x€86-115)
MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg (NTI, 20x€103, 24x€86, 36x€57)

MBO opleidingen

Tags: thuisstudie, zonder diploma, zonder vooropleiding, opleiding, verpleegkundige, Verzorgende IG, MBO 4 opleidingen, MBO opleidingen, ICT opleidingen, Kantoor opleidingen, thuisstudie zonder stage, voltijd MBO opleiding, VMBO diploma voor volwassenen, opleiding MBO niveau 4, MBO basisopleiding, kort MBO ICT, thuisstudie MBO niveau 1, MBO certificaten, thuisstudie assistent