De Griekse taal ontstond zo’n 4000 jaar geleden. In de thuisstudie cursus Grieks wordt les gegeven in het Nieuwgrieks. Dit is de omgangstaal in het moderne Griekenland en de dagelijkse taal waarmee de Grieken spreken. Het NTI heeft een cursus Grieks van 48 lessen ontwikkeld waarin je de spreek- en luistervaardigheid oefent en op het einde zo’n 1500 woorden kent. Er is geen specifieke vooropleiding nodig om een thuisstudie Grieks of Latijn te volgen. Laudius heeft verschillende cursussen. De goedkoopste prijs is een e-cursus zonder begeleiding en boeken.

Thuisstudie Grieks

Klassiek Grieks (Laudius, 12x€16 (e-cursus) of 12x€16 (e-cursus+docent) of 12x€20 (e-cursus+docent+boek)
Nieuwgrieks voor beginners (Laudius, 4x€34 (e-cursus) of 5x€34(e-cursus+boek)
Grieks (Nieuwgrieks) (NHA, 12x€18 of 12x€23 (met docent) of 1x€199)
Nieuwgrieks voor beginners (NTI, 12x€30)

Thuisstudie Latijn

De cursus van de NHA bestaat uit 28 lessen en aan het eind van de cursus kun je teksten lezen en verklaren. Bij Laudius en NHA kun je kiezen uit een digitale cursus, hulp van een docent en papieren boeken.
Latijn voor beginners (Laudius, €5×20 (e-cursus) of 5x€29 (e-cursus+docent) of 5x€38 (e-cursus+docent+boek)
Latijn voor beginners (NHA, 10x€32 of 1x€289)

Taalcursus volgen

cursus Engels voor beginners, cursus Engels voor gevorderden, zakelijk Engels, Taalcursus Spaans voor gevorderden, Taalcursus Spaans voor beginners, cursus Italiaans voor beginners, cursus Frans, cursus Nederlandse taal, cursus Duits, cursus Turks, cursus Hebreeuws, Arabische taalcursus, cursus Grieks en Latijn, alle taalcursussen
Taalcursus, Grieks, Nieuwgrieks, Klassiek Grieks, Latijn, cursus, voor beginners