Spaanse taal en cultuur

Universiteit Utrecht
De Universiteit van Utrecht heeft een WO bachelor Spaanse taal en cultuur. De studieduur van deze voltijd opleiding is 3 jaar (180 studiepunten). Het wettelijk collegegeld bedraag 2006 euro voor het studiejaar 2017/2018. Als je het instellingscollegegeld moet betalen dan is men fors duurder uit met 7993 euro. De opleiding begint een keer per jaar in september.

Latijns-Amerikastudies
De universiteit Leiden biedt een Latijns-Amerikastudies. Studenten leren niet alleen de Spaanse taal en cultuur van Latijns-Amerika maar kunnen ook kiezen voor het Portugees. Het is een kleinschalige studie waarbij men in het tweede jaar naar Latijns Amerika gaat. Is het je tweede bacheloropleiding dan kom je niet in aanmerking voor het gewone collegegeld. Het instellingscollegeld dat Universiteit Leiden vraagt is 9500 euro per jaar. De opleiding duurt 3 jaar. Met een VWO diploma of een HBO propedeuse mag je aan de opleiding beginnen. Je betaalt dan het collegegeld van 2006 euro per jaar. Studenten die al een HBO bachelor hebben betalen het instellingscollegegeld. Ook de Universiteit van Amsterdam heeft een Latijns-Amerikastudies.

Spaanse taal en cultuur HBO minor
Hogeschool Fontys heeft een minor Spaanse taal op beginnersniveau (A2). De studieduur is 5 maanden. De minor start twee keer per jaar. De lesplaatsen zijn Eindhoven en Tilburg. Tijdens de minor gaan de studenten 4 dagen naar Sevilla.

Taalcursus Spaans volgen

De LOI heeft verschillende thuisstudie opleidingen Spaans HBO . De zwaarste opleiding is de HBO bachelor Vertaler Spaans. Deze opleiding duurt 48 maanden en is geaccrediteerd door de NVAO. Wil je liever niet te lang studeren maar wel een goede basis hebben om te kunnen spreken? De opleiding Kort HBO duurt 6 maanden en studenten leren effectief communiceren met Spaanstaligen. Het niveau van de opleiding is B2.
Taalcursus Spaans voor gevorderden
Taalcursus Spaans voor beginners
Overige taalcursussen

Taalcursus volgen

cursus Engels voor beginners, cursus Engels voor gevorderden, zakelijk Engels, cursus Italiaans voor beginners, cursus Frans, cursus Nederlandse taal, cursus Duits, cursus Turks, cursus Hebreeuws, Arabische taalcursus, cursus Grieks en Latijn

taalcursus volgen