Beroepsopleidingen

Mbo thuisstudie beroepsopleidingen

Volledige mbo opleidingen zijn wettelijk erkend door het ministerie van OWC. Volg je een volledige mbo thuisstudie dan behaal je een officieel erkend mbo diploma dat evenveel waard is als een diploma uit het dagonderwijs. De opleidingen zijn (bijna) altijd inclusief een stage. De duur van deze stage varieert van 360 uur tot wel 2300 uur (verpleegkunde).
Uitgebreid overzicht van mbo opleidingen

Mbo beroepsopleidingen

Medewerker op de administratie
Praktijkdiploma boekhouden (PDB)
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Secretaresse
HRM en medewerker personeelszaken

Netwerk en Mediabeheerder
ICT opleidingen
Mbo opleidingen veiligheid en security
Mbo opleidingen in de zorg

Mbo beroepscursussen

Een cursus is doorgaans een module van een opleiding. De duur van een cursus ligt meestal tussen de 2-6 maanden. Je leert specifieke kennis over een bepaald onderdeel van de studie. Een cursus is erg geschikt om je CV en arbeidspositie te versterken.
Overzicht van mbo beroepscursussen en opleidingen en

Thuisstudie hbo bachelor opleidingen

De LOI, NTI en NHA hebben tientallen bachelor hbo opleidingen die allemaal geaccrediteerd zijn door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Deze onafhankelijke accreditatieorganisatie werd in 2005 opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid. Je hebt hierdoor een wettelijk erkend diploma als je de studie met succes afrondt. Als je een hbo opleiding zoekt moet je daar op letten: is de opleiding NVAO geaccrediteerd? Geaccrediteerde opleidingen binnen het Nederlandse hoger onderwijs staan in het officiele register CROHO. Als je in het register zoekt naar de LOI, NTI of NHA dan krijg je in één oogopslag te zien welke opleidingen van hun geaccrediteerd zijn. Ook de namen van andere Nederlandse opleidingsinstituten kun je hier checken.

beroepsopleidingen