netwerk lan party
Wettelijk erkende opleidingen
De volledige opleidingen MBO ICT beheerder, MBO Netwerk- en Mediabeheerder en MBO Medewerker beheer ICT zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur. De diploma’s hebben dezelfde waarde als een diploma uit het reguliere dagonderwijs. De erkende thuisstudie opleiding duurt 24-30 maanden en is inclusief een stage van 840 uur. Deze stage kan vaak bij de eigen werkgever gevolgd worden als je al een baan in de ICT hebt. De thuisstudie opleider kan ook helpen om een geschikte stageplek te zoeken.

Gunstige baankansen
Voor de beroepen op MBO 4 niveau zijn de baanperspectieven(2017-2020) ruim voldoende. Een ICT beroep op niveau 3 heeft voldoende perspectieven.

ICT beheerder MBO-4

Een ICT beheerder zorgt ervoor dat alle computers en randapparatuur op het netwerk goed functioneren. Ook houdt de ICT beheerder toezicht wie gebruik maakt van het systeem. Deze wettelijk erkende opleiding is inclusief een stage. Je kunt ook klassikaal studeren: de opleiding kost dan 24x€135/169. Heeft de opleiding met je (toekomstig) beroep te maken dan kunnen de studiekosten van de belasting worden afgetrokken.
ICT-beheerder MBO 4 (LOI, 24x€109, wettelijk erkend, stage)

Medewerker beheer ICT MBO-3

De opleiding Medewerker beheer ICT is op MBO-3 niveau. Je zorgt als medewerker voor de installatie van hard- en software en ziet toe op het onderhoud. Modules die je leert zijn o. a CompTIA Network+, Installing and Configuring Windows 10 70-698, CCENT, ITIL Foundation en BPV Basiskerntaak 1/2. De stage duurt 480 uur.
Medewerker beheer ICT (LOI, 18x€99, wettelijk erkend, stage)

Netwerk- en mediabeheerder MBO-4

Een netwerkbeheerder ziet toe op het onderhoud en beveiliging van het netwerk, intranet en internet. De thuisstudie opleiding op MBO-4 niveau duurt gemiddeld 24 maanden en is inclusief een stage van minimaal 640 uur bij een erkend leerbedrijf. Dit kan bij je eigen werkgever zijn maar kan ook bij een ander bedrijf. De volledige opleiding met stage is wettelijk erkend. Je ontvangt een officieel MBO diploma. Bij de basisopleiding volg je geen stage en krijg je een instituutsdiploma. Je kunt naderhand wel instromen in de volledige MBO-4 opleiding.
Netwerk- en mediabeheerder MBO 4 (LOI, 24x€109, wettelijk erkend, stage)

Basisopleidingen (zonder stage)
Basisopleiding ICT beheerder, Netwerk- en Mediabeheer
Kort MBO opleidingen en cursussen
Professioneel webdesign opleidingen


opleidingen ict netwerkbeheerder