netwerk lan party
Wettelijk erkende opleidingen
De volledige opleidingen MBO ICT beheerder, MBO Netwerk- en Mediabeheerder en MBO Medewerker beheer ICT zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur. De diploma’s hebben dezelfde waarde als een diploma uit het reguliere dagonderwijs. De erkende thuisstudie opleiding duurt 24-30 maanden en is inclusief een stage van 840 uur. Deze stage kan vaak bij de eigen werkgever gevolgd worden als je al een baan in de ICT hebt. De thuisstudie opleider kan ook helpen om een geschikte stageplek te zoeken. Voor de beroepen op MBO 4 niveau zijn de baanperspectieven ruim voldoende. Een ICT beroep op niveau 3 heeft voldoende perspectieven.

Medewerker beheer ICT MBO-3

De opleiding Medewerker beheer ICT is op MBO-3 niveau. Je zorgt als medewerker voor de installatie van hard- en software en ziet toe op het onderhoud. Modules die je in de volledige thuisstudie opleiding leert zijn o.a CompTIA Network+, Installing and Configuring Windows 10 70-698, CCENT, ITIL Foundation en BPV Basiskerntaak 1/2. De stage duurt 480 uur. Om in te schrijven voor een basisopleiding of Kort MBO is geen specifieke vooropleiding vereist. De basisopleiding en MBO Kort zijn beide zonder stage lopen.
Basisopleiding Medewerker beheer ICT (NHA, 1x€599 of 12x€55)
Basisopleiding Medewerker beheer ICT (LOI, 6x€115, 6x€219 klassikaal)
Kort MBO Medewerker beheer ICT (LOI, 9x€109, 9x€209 klassikaal)
Medewerker beheer ICT (LOI, 18x€100, 18x€199 klassikaal, wettelijk erkend, stage)

ICT beheerder MBO-4

Een ICT beheerder zorgt ervoor dat alle computers en randapparatuur op het netwerk goed functioneren. Ook houdt de ICT beheerder toezicht wie gebruik maakt van het systeem. Deze volledige opleiding van 24 maanden is inclusief een stage. Deze thuisstudie is wettelijk erkend en heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs. Je kunt ook klassikaal studeren: de opleiding kost dan 24 x €135/169. Heeft de opleiding met je (toekomstig) beroep te maken dan kunnen de studiekosten van de belasting worden afgetrokken. De basisopleiding ligt op een lager niveau en zijn zonder stage.
Basisopleiding ICT beheerder (NHA, 1x€699 of 12x€64)
Basisopleiding ICT beheerder (LOI, 11x€125, 11x€269 klassikaal)
ICT-beheerder MBO 4 (LOI, 24x€108, 24x€249 klassikaal, wettelijk erkend, stage)

Netwerk- en mediabeheerder MBO-4

Een netwerkbeheerder ziet toe op het onderhoud en beveiliging van het netwerk, intranet en internet. De volledige thuisstudie opleiding op MBO-4 niveau duurt gemiddeld 24 maanden en is inclusief een stage van 640 uur bij een erkend leerbedrijf. Dit kan bij je eigen werkgever zijn maar kan ook bij een ander bedrijf. De volledige opleiding met stage is wettelijk erkend. Je ontvangt een officieel MBO diploma. Bij de basisopleiding volg je geen stage en krijg je een instituutsdiploma. Je kunt naderhand wel instromen in de volledige MBO-4 opleiding.
Basisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder (NHA, 1x€699 of 12x€64)
Basisopleiding Netwerk- en mediabeheerder (LOI, 9x€125, 9x€269 klassikaal)
Netwerk- en mediabeheerder MBO 4 (LOI, 24x€108, 24x€249 klassikaal, wettelijk erkend, stage)

MBO Basisopleiding Medewerker ICT

Deze thuisstudie is ideaal voor mensen die beginnen in het ICT-vak en meer willen weten over zaken als Windows, Office, hardware en software. De thuiscursus van de NHA maakt je wegwijs in de ICT begrippen zodat je weet waarover gepraat wordt. NTI heeft een basisopleiding ICT van 6 maanden. Deze cursus kan in 6 – 9 termijnen betaald worden.
Basisopleiding ICT (NTI, 6x€56, 9x€37)
Medewerker ICT (NHA, 12x€55)

Big Data

Je hebt er vast wel eens over gehoord: Big Data. Het analyseren van grote hoeveelheden informatie kan de verkopen bij bedrijven enorm stimuleren. Het beroep Big Data analist ligt erg goed in de arbeidsmarkt. Laudius heeft een uitgebreide cursus samengesteld waarmee je het Big Data Foundation certificaat kunt behalen. Examen doen is nooit verplicht bij een thuisstudie, je kunt ook gewoon meedoen en kennis krijgen over dit fascinerende onderwerp. Een vooropleiding op HAVO-, VWO- of MBO-4 wordt aangeraden om deze Big Data opleiding te volgen.
Big Data (Laudius, vanaf €499 of 14x€40)

ICT opleidingen (zonder stage)

Kort MBO opleidingen en cursussen
Webdesigner cursussen
Professioneel webdesign opleidingen

opleidingen ict netwerkbeheerder