Moderne Bedrijfsadministratie MBA

thuisstudie Moderne Bedrijfsadministratie en Accountancy

Thuisstudie Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Moderne Bedrijfsadministratie is een HBO opleiding die het vervolg is op het Praktijkdiploma Boekhouden (MBO-4 niveau). Hoewel er geen specifieke vooropleiding vereist is om aan de cursus te beginnen wordt er wel van uitgegaan dat de cursist een kennis heeft op PDB-niveau of MBO 4 economie. Na afloop van de thuisstudie kan men examen doen bij exameninstituut de Associatie om het officiële diploma te behalen.

Thuisstudie MBA vergelijken

Bij Laudius zijn begeleiding en papieren boeken optioneel en wordt geen inschrijfgeld gerekend. Een e-cursus is de laagste prijs. De andere aanbieders bieden wel een cadeau aan bij inschrijving.
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) (Laudius, 1x€399 (e-cursus) of 10x€45 (e-cursus), 8x€52 (e-cursus+docent) of 10x€56 (e-cursus+docent+boeken)
MBA Compleet (NHA, 1×559 of 10x€61)
Moderne Bedrijfsadministratie MBA (NTI, 12x€55)

HBO bedrijfsadministratie

De HBO bachelor van NTI is in samenwerking met Markus Verbeek Praehep. Dit opleidingsinstituut heeft een erg goede reputatie bij het verzorgen van financieel administratieve opleidingen. De examenkosten van een HBO Bachelor zijn exclusief.
HBO bachelor SPD Bedrijfsadministratie (NTI, 36x€185)

Thuisstudie volgen

Korte HBO programma’s (administratie, economie, ICT management)
Praktijkdiploma Boekhouden
Computercursussen

Klassikaal onderwijs
Bij klassikaal studeren ontmoet je de docent en studiegenoten twee keer in de maand in een naburig schoolgebouw. Dit samenzijn werkt motiverend en heeft in het algemeen een goede invloed op de prestaties. Zeker bij een thuisstudie is regelmatig leren erg belangrijk. Er wordt tijdens de bijeenkomsten geen lesstof herhaald maar de nadruk ligt op gezamenlijk cases oefenen, presentaties houden en examentraining. De klassikale opleiding is wel aanmerkelijk duurder.

Moderne bedrijfsadministratie (MBA)

De opleiding MBA is het logische vervolg op Praktijk Diploma Boekhouden (PDB). MBA is een waardevol diploma als je administratief financieel medewerker wilt worden op kantoor. Een vervolgstudie op het MBA is SPD Bedrijfsadministratie waarbij je leiding kunt gaan geven aan een administratieve afdeling. De thuiscursus bestaat uit de vier onderdelen Bedrijfsadministratie, Bedrijfseconomie, Analyse + Belastingwetgeving en Financiële rapportage. Voor ieder onderdeel wordt apart examen gedaan. Bij goed resultaat krijgt men een certificaat voor elke module. Deze certificaten kunnen ingeruild worden voor het diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Doet men de examens in een keer achter elkaar dan ontvangt men direct het diploma als alle cijfers een voldoende zijn.

thuisstudie volgen