Moderne Bedrijfsadministratie MBA

thuisstudie Moderne Bedrijfsadministratie en Accountancy

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Moderne Bedrijfsadministratie is een HBO opleiding die het vervolg is op het Praktijkdiploma Boekhouden (mbo 4 niveau). Hoewel er geen specifieke vooropleiding vereist is om aan de cursus te beginnen wordt er wel van uitgegaan dat de cursist een kennis heeft op PDB-niveau of MBO 4 economie. Na afloop van de thuisstudie kan men examen doen bij exameninstituut de Associatie om het officiële diploma te behalen. Bij de LOI kan men ook klassikaal studeren.

MBA

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) (Laudius, 9x€36, 9x€40)
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) (NHA, 1×289, 10x€32, 10x€37)
Moderne Bedrijfsadministratie MBA (NTI, 8x€51, 12x€34)
Moderne bedrijfsadministratie MBA (LOI, 12x€45, 12x€159 klassikaal)

HBO bedrijfsadministratie

De HBO bachelor van NTI is in samenwerking met Markus Verbeek Praehep. Dit opleidingsinstituut heeft een erg goede reputatie bij het verzorgen van financieel administratieve opleidingen.
HBO Inleiding bedrijfsadministratie (LOI, 3x€279)
HBO Bedrijfsadministratie (LOI, 12x€225, onderdeel van bachelor SPD)
HBO bachelor SPD Bedrijfsadministratie (LOI, 36x€179, 36x€359 klassikaal)
HBO bachelor SPD Bedrijfsadministratie (NTI, 48x€159)

Accountancy

De volledige opleiding MBO Junior Assistent Accountant is inclusief stage lopen bij een bedrijf. De thuisstudie ligt op MBO-4 niveau en is wettelijk erkend. Het heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs. Je kunt na de opleiding werken op een accountants- of administratiekantoor als assistent van de accountant. De korte HBO programma’s zijn onderdeel van erkende HBO bachelors. De Associate Degree Accountancy is wettelijk erkend en duurt 24 maanden. Een bachelor Accountancy duurt gemiddeld 36 maanden.
MBO Junior Assistent Accountant (NTI, 24x€102)
Kort HBO HR-accounting (NTI, 3x€199)
Kort HBO Bedrijfsadministratie en accountancy (LOI, 9x€249, 9x€379)
Kort HBO Accountancy (LOI, 9x€249, 9x€379)
Associate degree Accountancy (LOI, 24 x€189, 24 x€369)
HBO-bachelor Accountancy (LOI, 36x€199, 36x€359)
HBO-bachelor SPD Bedrijfsadministratie – specialisatie Accountancy (LOI, 36x€179, 36x€359)

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Korte HBO programma’s (administratie, economie, ICT management)
Praktijkdiploma Boekhouden
Computercursussen

Klassikaal onderwijs
Bij klassikaal studeren ontmoet je de docent en studiegenoten twee keer in de maand in een naburig schoolgebouw. Dit samenzijn werkt motiverend en heeft in het algemeen een goede invloed op de prestaties. Zeker bij een thuisstudie is regelmatig leren erg belangrijk. Er wordt tijdens de bijeenkomsten geen lesstof herhaald maar de nadruk ligt op gezamenlijk cases oefenen, presentaties houden en examentraining. De klassikale opleiding is wel aanmerkelijk duurder.

Moderne bedrijfsadministratie (MBA)

De opleiding MBA is het logische vervolg op Praktijk Diploma Boekhouden (PDB). MBA is een waardevol diploma als je administratief financieel medewerker wilt worden op kantoor. Een vervolgstudie op het MBA is SPD Bedrijfsadministratie waarbij je leiding kunt gaan geven aan een administratieve afdeling. De thuiscursus bestaat uit de vier onderdelen Bedrijfsadministratie, Bedrijfseconomie, Analyse + Belastingwetgeving en Financiële rapportage. Voor ieder onderdeel wordt apart examen gedaan. Bij goed resultaat krijgt men een certificaat voor elke module. Deze certificaten kunnen ingeruild worden voor het diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Doet men de examens in een keer achter elkaar dan ontvangt men direct het diploma als alle cijfers een voldoende zijn.

Kosten examens & Belastingdienst

Ongeacht welke opleiding je ook kiest: de kosten van de examens zijn altijd exclusief en moeten apart betaald worden. De kosten voor één examen van MBA zijn €199 exclusief btw.Er zijn 4 verschillende examens. Als de thuisstudie met je (toekomstig) beroep te maken heeft mag je de examenkosten, lesgeld en leermiddelen van je belasting aftrekken. De Belastingdienst hanteert wel een drempel van €250. Een wettelijk erkende opleiding (zoals de hbo bachelor SPD) kan worden gefinancierd met het Levenlanglerenkrediet dat door de overheid in het leven is geroepen.

thuisstudie volgen