Praktijkdiploma Boekhouden

Praktijkdiploma boekhouden (PDB) & examen

De opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB) omvat de drie modules Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. De thuisstudie opleidingen leiden op voor het officiele diploma van de Associatie dat één van de grootste exameninstituten in Nederland is. Een diploma van de Associatie wordt erkend door heel het Nederlandse bedrijfsleven en staat borg voor een hoge kwaliteit. De examenkosten van de Associatie zijn altijd exclusief en bedragen 3 x €168. Examen doen is bij een thuisstudie niet verplicht. Je kunt na afloop van de cursus ook een studieverklaring aanvragen bij je opleider. De kosten hiervoor bedragen zo’n €20-€35.

Praktijkdiploma boekhouden (Laudius, €99 – €299)
Praktijkdiploma boekhouden (NHA) (12x€24)
Praktijkdiploma boekhouden (NTI) (6x€58, 12x€29)
Praktijkdiploma boekhouden (LOI, 10x€34)

MBO Bedrijfsadministrateur

Een mooi alternatief voor het PDB is een opleiding MBO Bedrijfsadministrateur. Deze thuisstudie boekhouden (MBO niveau 4) is wettelijk erkend door de overheid en is inclusief een stage die gecombineerd kan worden met je baan/gezinsleven. De gemiddelde studieduur is 24 maanden.
MBO Bedrijfsadministrateur (NTI, 24 x €35, wettelijk erkend, met stage)
MBO Bedrijfsadministrateur (LOI, 24 x €54, wettelijk erkend, met stage)

Vervolgstudie MBA

Een vervolgstudie op het PDB is de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie die op HBO niveau ligt. Een wettelijk erkende opleiding op HBO niveau is de bachelor SPD Bedrijfsadministratie (36 maanden).

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Basiskennis boekhouden
HR opleidingen
MBO basisopleiding zonder stage
Computercursussen

LOI

Als men al in bezit is van het Basiskennis Boekhouden dan kan een verkorte opleiding PDB gevolgd worden. De cursusboeken van het LOI mogen het logo van de Assocatie gebruiken. Dit betekent dat de inhoud van de boeken prima aansluit op de inhoud van het officiele examenprogramma. Het normale cursusgeld is 16 maanden x €39 per maand maar vaak is er een flinke korting. Ook kan de cursus PDB klassikaal gevolgd worden. Bij een avondopleiding komen de cursisten 1 x per 2 weken samen wat een regelmatig studieritme garandeert. Bovendien worden er tijdens de klassikale bijeenkomsten examens geoefend en gezamenlijk cases gemaakt. Studiekosten die betrekking hebben op je (toekomstig) beroep kunnen van de belasting afgetrokken worden. Er is wel een drempel van 250 euro. Meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

Tags: PDB, Praktijkdiploma Boekhouden, MBO boekhouden niveau 4, MBO Bedrijfsadministrateur niveau 4, MBA

erkende mbo opleidingen