Cursus Praktijkdiploma Boekhouden

Praktijkdiploma boekhouden (PDB) & examen

De opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB) omvat de drie modules Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. De thuisstudie opleidingen leiden op voor het officiele diploma van de Associatie dat één van de grootste exameninstituten in Nederland is. Een diploma van de Associatie wordt erkend door heel het Nederlandse bedrijfsleven en staat borg voor een hoge kwaliteit. De examenkosten van de Associatie zijn altijd exclusief en bedragen 3 x €168. Examen doen is bij een thuisstudie niet verplicht. Je kunt na afloop van de cursus ook een studieverklaring aanvragen bij je opleider. De kosten hiervoor bedragen zo’n €20-€35.

Praktijkdiploma boekhouden (Laudius, 9x€34, 9x€38)
Praktijkdiploma boekhouden (NHA) (12x€25)
Praktijkdiploma boekhouden (NTI) (6x€58, 12x€29)
Praktijkdiploma boekhouden (LOI, 10x€34)

Cursus Bedrijfsadministratie

Laudius heeft een korte cursus Bedrijfsadministratie. Men kan daarna opgaan voor het examen Bedrijfsadministratie dat onderdeel is van het Praktijkdiploma boekhouden (PDB). Er is geen bepaalde vooropleiding nodig om in te schrijven. Het niveau van de cursus ligt op MBO-4. De gemiddelde studieduur is 2 maanden.
Bedrijfsadministratie (Laudius, 6x€32, 6x€38)

Korting examenkosten & teruggave

De goedkoopste thuisstudie opleiding PDB is van Laudius. Bij hen kun je ook een getuigschrift aanvragen (28 euro) als je de examenkosten van de Associatie (3 x 168 euro) te duur vindt. NTI geeft op het moment (2018) 75 euro korting op de examenkosten van de Associatie. Ook is het mogelijk om bij NTI 3 klassikale examentrainingen te volgen (meerprijs 243 euro). Studiekosten die betrekking hebben op je (toekomstig) beroep kunnen van je belasting afgifte worden afgetrokken. Er is wel een drempel van 250 euro. Meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

MBO Bedrijfsadministrateur

Een mooi alternatief voor het PDB is een opleiding MBO Bedrijfsadministrateur. Deze thuisstudie boekhouden (MBO niveau 4) is wettelijk erkend door de overheid en is inclusief een stage die gecombineerd kan worden met je baan/gezinsleven. De gemiddelde studieduur is 24 maanden.
MBO Bedrijfsadministrateur (NTI, 24 x €38, wettelijk erkend, met stage)
MBO Bedrijfsadministrateur (LOI, 24 x €64, wettelijk erkend, met stage)

Vervolgstudie MBA & SPD

Een vervolgstudie op het PDB is de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie die op HBO niveau ligt. Een wettelijk erkende opleiding op HBO niveau is de bachelor SPD Bedrijfsadministratie (36 maanden).

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Basiskennis boekhouden
HR opleidingen
MBO basisopleiding zonder stage
Computercursussen

Tags: PDB, Praktijkdiploma Boekhouden, MBO boekhouden niveau 4, MBO Bedrijfsadministrateur niveau 4, MBA


thuisstudie praktijkdiploma boekhouden