Thuisstudie Praktijkdiploma boekhouden (PDB)

De opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB) omvat de drie modules Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. De thuisstudie PDB leidt op voor het officiële diploma van de Associatie dat één van de grootste exameninstituten in Nederland is. Een diploma van de Associatie wordt erkend door heel het Nederlandse bedrijfsleven en staat borg voor een hoge kwaliteit.

Praktijkdiploma boekhouden (Laudius, 1x€389 of 7x€63 of 7x€72)
Praktijkdiploma boekhouden (NHA) (6x€58 of 6x€68 of 1x€319)
Praktijkdiploma boekhouden (NTI) (9x€50)

Cursus Bedrijfsadministratie

Laudius heeft een korte cursus Bedrijfsadministratie. Men kan daarna opgaan voor het examen Bedrijfsadministratie dat onderdeel is van het Praktijkdiploma boekhouden (PDB). Er is geen bepaalde vooropleiding nodig om in te schrijven. Het niveau van de cursus ligt op MBO-4. De gemiddelde studieduur is 2 maanden. De digitale cursus zonder begeleiding is het goedkoopst. Het examen Bedrijfsadministratie is niet eenvoudig daarom wordt begeleiding van een docent aanbevolen.
Bedrijfsadministratie (Laudius,1x€149, 4x€42 of 4x€56 of 4x€67)

Examenkosten PDB

De goedkoopste thuisstudie opleiding PDB is van Laudius. Dit is een e-cursus zonder begeleiding. Bij hen kun je ook een getuigschrift aanvragen als je de examenkosten van de Associatie te duur vindt. Dit jaar (2023) kost een los examen 206 euro. Er zijn 3 onderdelen dus 3 x 206 euro. Voor een getuigschrift moet je wel een cursus gevolgd hebben met begeleiding en al het huiswerk moet voldoende geweest zijn.

MBO Bedrijfsadministrateur

Een mooi alternatief voor het PDB is een opleiding MBO Bedrijfsadministrateur. Deze thuisstudie boekhouden (MBO niveau 4) is wettelijk erkend door de overheid en is inclusief een stage die gecombineerd kan worden met je baan/gezinsleven. De gemiddelde studieduur is 24 maanden.
MBO Bedrijfsadministrateur (NTI, 18x€54 of 24x€40, wettelijk erkend, stage)

Vervolgstudie MBA & SPD

Een vervolgstudie op het PDB is de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie die op HBO niveau ligt. Een wettelijk erkende opleiding op HBO niveau is de bachelor SPD Bedrijfsadministratie (36 maanden).

Thuisstudie cursussen

Basiskennis boekhouden
HR opleidingen
MBO basisopleiding zonder stage
Computercursussen

Tags: PDB, Praktijkdiploma Boekhouden, MBO boekhouden niveau 4, MBO Bedrijfsadministrateur niveau 4, MBA


thuisstudie praktijkdiploma boekhouden