Thuisstudie Praktijkdiploma boekhouden (PDB)

De opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB) omvat de drie modules Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. De thuisstudie PDB leidt op voor het officiële diploma van de Associatie dat één van de grootste exameninstituten in Nederland is. Een diploma van de Associatie wordt erkend door heel het Nederlandse bedrijfsleven en staat borg voor een hoge kwaliteit. De examenkosten van de Associatie zijn altijd exclusief en bedragen 3 x €187. Examen doen is bij een thuisstudie niet verplicht. Je kunt na afloop van de cursus ook een studieverklaring aanvragen bij je opleider.

Praktijkdiploma boekhouden (Laudius, 1x€389, 7x€63, 7x€69)
Praktijkdiploma boekhouden (NHA) (6x€55 of 1x€299)
Praktijkdiploma boekhouden (NTI) (9x€55)
Praktijkdiploma boekhouden (LOI, 10x€55, 10x€129 klassikaal)

Cursus Bedrijfsadministratie

Laudius heeft een korte cursus Bedrijfsadministratie. Men kan daarna opgaan voor het examen Bedrijfsadministratie dat onderdeel is van het Praktijkdiploma boekhouden (PDB). Er is geen bepaalde vooropleiding nodig om in te schrijven. Het niveau van de cursus ligt op MBO-4. De gemiddelde studieduur is 2 maanden. De digitale cursus zonder begeleiding kost slechts 79 euro als men in 1x betaalt. Het examen Bedrijfsadministratie is echter niet eenvoudig daarom wordt begeleiding van een docent aanbevolen.
Bedrijfsadministratie (Laudius,1x€79, 4x€23, 4x€39)

Korting examenkosten & teruggave

De goedkoopste thuisstudie opleiding PDB is van Laudius. Deze cursus zonder begeleiding kost slechts 169 euro als je in een keer betaalt. Bij hen kun je ook een getuigschrift aanvragen als je de examenkosten van de Associatie (3 x 179 euro) te duur vindt. Voor een getuigschrift moet je wel een cursus gevolgd hebben met begeleiding en al het huiswerk moet voldoende geweest zijn. NTI geeft op het moment 3×25 euro korting op de examenkosten van de Associatie. Studiekosten die betrekking hebben op je (toekomstig) beroep mogen van je belasting afgifte worden afgetrokken. Er is wel een drempel van 250 euro. Meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

MBO Bedrijfsadministrateur

Een mooi alternatief voor het PDB is een opleiding MBO Bedrijfsadministrateur. Deze thuisstudie boekhouden (MBO niveau 4) is wettelijk erkend door de overheid en is inclusief een stage die gecombineerd kan worden met je baan/gezinsleven. De gemiddelde studieduur is 24 maanden.
MBO Bedrijfsadministrateur (NTI, 18x€54 of 24x€40, wettelijk erkend, stage)
MBO Bedrijfsadministrateur (LOI, 24x€63, 24x€219 klassikaal, wettelijk erkend, stage)

Vervolgstudie MBA & SPD

Een vervolgstudie op het PDB is de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie die op HBO niveau ligt. Een wettelijk erkende opleiding op HBO niveau is de bachelor SPD Bedrijfsadministratie (36 maanden).

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Basiskennis boekhouden
HR opleidingen
MBO basisopleiding zonder stage
Computercursussen

Tags: PDB, Praktijkdiploma Boekhouden, MBO boekhouden niveau 4, MBO Bedrijfsadministrateur niveau 4, MBA


thuisstudie praktijkdiploma boekhouden