Op Thuisstudie.net staan een diverse korte MBO opleidingen voor volwassenen die erg geschikt zijn als je niet lang wilt studeren of niet terug wilt naar de schoolbanken. Wettelijk erkende opleidingen zijn inclusief een stage periode. Heb je echter al werkervaring dan kan een MBO opleiding zonder stage een alternatief zijn. De basisopleiding Helpende zorg en welzijn bijvoorbeeld duurt slechts 8 maanden (tegen 18 maanden voor de opleiding met stage). De basisopleiding Verpleegkundige duurt bij NTI 9-12 maanden. Bovendien zijn de verkorte opleidingen een stuk goedkoper.

Kort MBO in de zorg
MBO basisopleiding zonder stage lopen (vanaf 6 maanden)
Helpende Zorg en Welzijn (vanaf 6 maanden)
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (vanaf 6 maanden)
Verpleegkundige & Verzorgende IG (vanaf 10 maanden)

Kort MBO in de ICT en kantoor
Kort MBO ICT (vanaf 2 maanden)
Webdesigner cursussen (vanaf 5 maanden)
Assistent (drogist, financieel, medisch)
Telefoniste-receptioniste (vanaf 5 maanden)
Kantoor & administratief (vanaf 4 maanden)
Logistiek medewerker / management (vanaf 8 maanden)

Erkende MBO opleiding niveau 1

De NTI had een thuiscursus die op MBO 1 Entree niveau lag. Deze cursus was alleen te volgen voor mensen die nog geen diploma hebben. Helaas is deze opleiding gestopt. Ook bij de LOI, NHA en Laudius is geen erkende MBO-1 opleiding. De MBO opleiding niveau 1 was in de zorg. Men werd opgeleid tot assistent dienstverlening in de thuiszorg. Je zult clienten assisteren bij het dagelijks huishouden. Het aanbevolen studietempo is 10 maanden en is wettelijk erkend d.w.z je diploma is net zoveel waard als in het dagonderwijs. De opleiding is inclusief een (verplichte) stage van 334 uur die te combineren is met je gezinsleven en/of baan. Een stage kun je vinden op de website van een gratis bemiddelingsbureau die een overeenkomst heeft met het NTI.

MBO 2 opleiding thuisstudie

Een niveau hoger (MBO 2) zijn verschillende andere opleidingen beschikbaar die 12-18 maanden duren met goede vooruitzichten op een baan. De opleiding Beveiliger met stage duurt 12 maanden en is wettelijk erkend door de overheid. Stage lopen is inbegrepen. Tijdens je opleiding kun je dus al solliciteren naar een baan in de beveiliging. In de beveiliging moet je vaak wel bereid zijn om ook ’s avonds of in het weekend te werken. Daar staat tegenover dat het salaris hoger zal zijn.

Helpende zorg en welzijn (MBO-2)
Ook deze MBO-2 opleiding met stage is wettelijk erkend door het Ministerie van OWC. Als Helpende zorg en Welzijn werk je vrij zelfstandig en sta je mensen bij in hun huishouden en verzorging. Bijvoorbeeld helpen met opstaan, kleding aandoen en activiteiten organiseren. Verzorgingshuizen komen op het moment veel personeel tekort wat jouw baankansen gunstig stemt. De aanbevolen studieduur is 16 maanden maar als je genoeg tijd hebt kun je dit verkorten tot 12 maanden.

MBO Medewerker secretariaat en receptie
Wil je liever weren op kantoor? Ook hier zijn korte MBO opleidingen voor volwassenen. De kortste opleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie duurt 5-6 maanden. De langste thuisstudie is de volledige opleiding van 18 maanden en deze is inclusief een stage van 480 uur.

Thuisstudie opleidingen

Kijk hier om informatie te vinden over Korte MBO opleidingen voor volwassenen:
Opleidingen in de zorg en welzijn
HR opleidingen
Populaire cursussen

thuisstudie MBO opleidingen