Thuisstudie verpleegkundige MBO 4
De thuiscursus Verpleegkundige MBO 4 is een wettelijk erkende opleiding met verplichte stage en staat geregistreerd in het CREBO register. Hiermee krijg je een diploma in handen dat wettelijk erkend is door het ministerie van OWC. Het diploma van deze thuiscursus heeft dezelfde waarde als een diploma in het dagonderwijs. Cursisten lopen maar liefst 2300 uur stage en doen dus een schat aan praktijkervaring op. In heel Nederland is veel vraag naar gediplomeerde MBO (4)- en HBO verpleegkundigen. Om toegelaten te worden dien je over een VMBO diploma te beschikken of een overgangsbewijs te hebben van 3/4 HAVO. De precieze voorwaarden staan op de pagina van de betreffende opleiding. De volledige opleiding verpleegkundige MBO 4 in de verpleeg- en thuiszorg duurt 24 maanden en is speciaal bedoeld voor diegenen die al werkzaam zijn als Verzorgende IG en hiervan een diploma hebben. De kortste verpleegkundige opleiding is een basisopleiding en Kort MBO waarbij je geen stage hoeft te lopen.

MBO verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg verkort (LOI, 24x€225 klassikaal, stage)
MBO verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (LOI, 36x€239 klassikaal, stage)
MBO verpleegkundige – Ziekenhuis (LOI, klassikale opleiding met stage, 36x€239 klassikaal, stage)
MBO verpleegkundige – Gehandicaptenzorg (LOI, klassikaal met stage, 36x€239)
MBO verpleegkundige Geestelijke gezondheidszorg (LOI, klassikaal met stage, 36x€239)
MBO Verzorgende IG – Kraamzorgster

Kort MBO verpleegkundige

Bij MBO Kort of een basisopleiding hoef je geen stage te lopen. Deze opleidingen zijn erg geschikt als je geen mogelijkheid hebt om stage te volgen of je kennis wilt opfrissen. Een bepaalde vooropleiding is niet verplicht. Het niveau van de cursus ligt op MBO 4. Je volgt grotendeels de volledige opleiding maar je loopt geen stage.
Kort MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (LOI, klassikaal geen stage, 20x€269)
Kort MBO opleiding Verpleegkundige – Geestelijke gezondheidszorg (LOI, klassikaal geen stage, 20x€269)
Kort MBO verpleegkundige – Gehandicaptenzorg (LOI, klassikaal geen stage, 20x€269)

Basisopleiding MBO verpleegkundige

De basisopleiding Verpleegkundige van het LOI springt eruit in prijs. Dit komt doordat deze basisopleiding onderdeel is van de wettelijk erkende opleiding Verpleegkunde. Het diploma van de basisopleiding is een instituutsdiploma.
MBO basisopleiding verpleegkundige (NHA, 10x€82, geen stage)
MBO basisopleiding verpleegkundige (NTI, 12x€70, geen stage)
MBO basisopleiding verpleegkundige (LOI, 14x€179, geen stage)

Verzorgende IG
(Verpleeghuizen, thuiszorg en kraamzorg)

De opleiding Verzorgende IG met als profiel Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg is wettelijk erkend met een officieel diploma. Wil je graag in de zorg werken in een baan die toekomst heeft? De stage varieert van 480-640 uur en mag ook parttime ingevuld worden. De toelatingseisen zijn o.a een diploma VMBO, VBO, MAVO of MBO 2. Het niveau van de opleiding Verzorgende IG is MBO 3. Een ander voordeel van de opleiding is dat de duur en kosten een stuk lager uitvallen dan de opleiding tot Verpleegkundige.
MBO Verzorgende IG Geestelijke gezondheidszorg (NTI, 18x€115, 20x€103, 24x€86, 36x€57)
MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg (LOI, 18x€130/€153, 18x€199 klassikaal)
MBO Verzorgende IG (NTI, 20x€103, 24x€86, 36x€57)
MBO Verzorgende IG Kraamzorg (NTI, 18x€86-115)
MBO Verzorgende IG – Kraamzorg (LOI, 18x€130/153)
MBO Verzorgende IG – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (LOI, 18x€130, stage 480 uur)
MBO Verzorgende IG Verpleeg-, verzorgingstehuizen, thuiszorg (NTI, 18x€86-115)
MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg (NTI, 20x€103, 24x€86, 36x€57)
MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg (LOI, 18x€130/153)

Basisopleiding Verzorgende IG
Bij de basisopleiding en de korte mbo opleiding loop je geen stage. Hierdoor duurt de opleiding aanmerkelijk korter. Je ontvangt na afloop een instituutsdiploma. Met de korte opleiding van de LOI kun je eventueel in de toekomst instromen in de volledige (wettelijk erkende) opleiding. Je krijgt dan vrijstelling voor gelijknamige onderdelen.
Basisopleiding Verzorgende IG (NHA, 10x€77, geen stage)
Kort MBO Verzorgende IG – Geestelijke gezondheidszorg (LOI, 14x€135, geen stage)

HBO bachelor verpleegkunde

De thuisstudie opleiding HBO bachelor verpleegkunde is zowel geschikt voor mensen die al in de zorg werken als degenen die geen medische achtergrond hebben. De opleiding is wettelijk erkend en cursisten ontvangen na afloop het officiële bachelor getuigschrift dat dezelfde waarde heeft als in het dagonderwijs. De opleiding is vermeld in het CROHO register waar alle wettelijk erkende opleidingen staan van het hoger onderwijs in Nederland. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) houdt dit register bij. Een HBO bachelor verpleegkunde ligt erg goed in de arbeidsmarkt. Ben je al ouder dan 30 jaar? Dan kun je wellicht een beroep doen op de regeling Levenlanglerenkrediet. Dit is een soort studiefinanciering voor mensen tussen de 30-55 jaar die zich willen bij- en omscholen.
HBO Verpleegkunde met subsidie (LOI, 48x€139, tot 10.000 euro subsidie).
HBO Verpleegkunde verkort met subsidie (LOI, 30x€139, tot 10.000 euro subsidie)

Overige medische HBO bachelor opleidingen
HBO-bachelor Hartfunctielaborant (LOI, 36x€179)
HBO-bachelor Laborant klinische neurofysiologie (LOI, 36x€179)
HBO-bachelor Longfunctieanalist (LOI, 36x€179)
HBO Voeding en Diëtetiek (NTI, 36x€195)

Management in de zorg

Een Associate Degree is een prima keus als je wel een wettelijk erkend diploma wilt maar niet zo lang wilt leren. De opleiding duurt 24 maanden en ligt op MBO-4/HBO niveau. Een stage is inclusief en kan gecombineerd worden bij je eigen werkgever mits de arbeidsplek aan bepaalde voorwaarden voldoet.
Management in de zorg (NTI, 24x€205)
Management voor de Zorg (LOI, 24x€189, 24x€289 klassikaal)

HBO opleiding met subsidie

De overheid geeft op het moment subsidie aan de HBO opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), HBO Verpleegkunde en Big Data.
HBO opleiding met subsidie

Klassikale opleiding Verpleegkundige

De klassikale opleiding Verpleegkunde met stage is officieel erkend door het ministerie van OCW. Je krijgt een intensief begeleiding door een praktijkopleider in het ziekenhuis. Ook stelt de thuisstudie opleider een praktijkbegeleider aan die jouw ondersteunt tijdens je stage (2300 uur!) met feedback en adviezen. Het diploma verpleegkundige MBO is veelgevraagd met goede vooruitzichten op werk in heel Nederland. Het lesgeld is niet goedkoop maar je mag bij de belasting studiekosten aftrekken als ze te maken hebben met je (toekomstig) beroep.

Basisopleiding

Een basisopleiding is geschikt als je wilt ervaren of het beroep als verpleegkundige of verzorgende je ligt. Je kunt met de opleiding ook kijken waar je interesses liggen. Het diploma wat je behaalt heeft niet dezelfde status als een (volwaardige) MBO diploma. Ook zijn de kansen op een baan minder aangezien je geen stage loopt. De opleidingen met stage vergroten je kansen op werk.
MBO Basisopleidingen zonder stage lopen
Opleidingen in de zorg en welzijn


mbo thuisopleidingen