Thuisstudie verpleegkundige MBO 4
De volledige thuiscursus Verpleegkundige MBO 4 is een wettelijk erkende opleiding met verplichte stage en staat geregistreerd in het CREBO register. Hiermee krijg je een diploma in handen dat wettelijk erkend is door het ministerie van OWC. Het diploma van deze thuiscursus heeft dezelfde waarde als een diploma in het dagonderwijs. Cursisten lopen maar liefst 2300 uur stage en doen dus een schat aan praktijkervaring op. De stage mag je zelf (in overleg) indelen: hele dagen, halve dagen of parttime. In heel Nederland is veel vraag naar gediplomeerde MBO (4)- en HBO verpleegkundigen. Om toegelaten te worden dien je over een VMBO diploma te beschikken of een overgangsbewijs te hebben van 3/4 HAVO. De precieze voorwaarden staan op de pagina van de betreffende opleiding. Het examengeld is exclusief en bedraagt enkele tientjes per maand bij NTI.

MBO verpleegkundige – Ziekenhuis (NTI, 36x€265 klassikaal, stage)
MBO Verpleegkundige Gehandicaptenzorg (NTI, 36x€265 klassikaal, stage)
MBO Verpleegkundige Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (NTI, 36x€265 klassikaal, stage)
MBO Verpleegkundige Geestelijke gezondheidszorg (NTI, 36x€265 klassikaal, stage)

Basisopleiding MBO verpleegkundige

De basisopleiding Verpleegkundige van het NTI is aanzienlijk duurder als van NHA. Dit komt doordat deze basisopleidingen onderdeel is van de wettelijk erkende opleiding Verpleegkunde. De opleiding van NTI heeft 3 praktijkdagen in Rotterdam en 8 klassikale theorielessen. Voor een basisopleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het niveau van de basisopleidingen ligt op MBO-4.
MBO Basisopleiding Verpleegkundige (NHA, 10x€97 of 1x€879, geen stage)
MBO Basisopleiding Verpleegkundige (NTI, 8x€375, klassikaal, geen stage)

Verzorgende IG
(Verpleeghuizen, thuiszorg en kraamzorg)

De volledige opleiding Verzorgende IG met als profiel Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg is wettelijk erkend met een officieel diploma. Wil je graag in de zorg werken in een baan die toekomst heeft? De stage varieert van 480-640 uur en mag ook parttime ingevuld worden. De toelatingseisen zijn o.a een diploma VMBO, VBO, MAVO of MBO 2. Het niveau van de opleiding Verzorgende IG is MBO 3. Een ander voordeel van de opleiding is dat de duur en kosten een stuk lager uitvallen dan de opleiding tot Verpleegkundige. Het examengeld is exclusief.
MBO Verzorgende IG Geestelijke gezondheidszorg (NTI, 24x€110)
MBO Verzorgende IG (NTI, 24x€110)
MBO Verzorgende IG Kraamzorg (NTI, 24x€110)
MBO Verzorgende IG Verpleeg-, verzorgingstehuizen, thuiszorg (NTI, 24x€110)
MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg (NTI, 24x€110)

Basisopleiding Verzorgende IG
Bij de basisopleiding en de korte MBO opleiding loop je geen stage. Hierdoor duurt de opleiding aanmerkelijk korter. Je ontvangt na afloop een diploma als je de theorie-examens goed hebt afgerond.
MBO Basisopleiding Verzorgende IG (NHA, 10x€91 of 1x€829, geen stage)
MBO Basisopleiding Verzorgende IG (NTI, 6x€155, geen stage)

HBO bachelor verpleegkunde

De thuisstudie opleiding HBO bachelor verpleegkunde is zowel geschikt voor mensen die al in de zorg werken als degenen die geen medische achtergrond hebben. De opleiding is wettelijk erkend en cursisten ontvangen na afloop het officiële bachelor getuigschrift dat dezelfde waarde heeft als in het dagonderwijs. De opleiding is vermeld in het CROHO register waar alle wettelijk erkende opleidingen staan van het hoger onderwijs in Nederland. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) houdt dit register bij. Een HBO bachelor verpleegkunde ligt erg goed in de arbeidsmarkt. Houdt rekening met de examenkosten die exclusief zijn.

Korte opleiding & Duaal
Een verkorte opleiding is op basis van flexibel klassikaal studeren waarbij je de thuisstudie kunt combineren met een baan. Ook is het mogelijk om vrijstelling te krijgen van bepaalde onderdelen als je er ervaring in hebt. Je dient dan een EVC of CZO-diploma te overleggen. Alleen MBO 4-opgeleide verpleegkundige met een geldige BIG-registratie kunnen inschrijven voor de verkorte opleiding van 24 maanden. De duale opleiding is erg geschikt als je al in de zorg werkt (min 16 uur) en graag opgeleid wilt worden naar HBO Verpleegkundige.

Meer medische HBO bachelor opleidingen
HBO bachelor Social Work (NTI, 36x€205)
HBO Voeding en Diëtetiek (NTI, 36x€235)

Basisopleiding Zorg

Een basisopleiding is geschikt als je wilt ervaren of het beroep als verpleegkundige of verzorgende je ligt. Je kunt met de opleiding ook kijken waar je interesses liggen. Het diploma wat je behaalt heeft niet dezelfde status als een (volwaardige) MBO diploma. Ook zijn de kansen op een baan minder aangezien je geen stage loopt. De opleidingen met stage vergroten je kansen op werk.
MBO Basisopleidingen zonder stage lopen
Opleidingen in de zorg en welzijn


thuisstudie verpleegkundige hbo