persoonljk begeleider

Thuisstudie Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Als persoonlijk begeleider kun je terecht komen bij instellingen die gericht zijn op een bepaalde doelgroep. Dit kunnen ouderen zijn maar ook mensen met psychische stoornissen, gedragsproblemen, verslaafden, dak- en thuislozen of mishandelde vrouwen. Het beroep Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen heeft goede vooruitzichten op werk. Heb je de mogelijkheid om stage te lopen kies dan voor de opleiding met stage lopen (640 uur). Praktijkervaring is erg belangrijk. Volledige opleidingen met stage zijn wettelijk erkend. Heb je al een baan in de zorg dan kun je vaak stage lopen bij je eigen werkgever. De thuisstudie opleider kan ook helpen met een stage adres zoeken.

Wettelijk erkende opleidingen

De volledige thuisstudie Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen is wettelijk erkend en je diploma zal straks dezelfde waarde hebben als wanneer je les had gehad op een dagschool. Stage lopen is een (verplicht) onderdeel bij een wettelijk erkende opleiding. Toelating tot de cursus is als je een diploma hebt van het VMBO, MAVO of overgang van HAVO 3/4. Heb je geen diploma dan kun je na het behalen van een toelatingstoets 18+ toch inschrijven. De opleiding Begeleider is op MBO 3 niveau en de opleiding Persoonlijk Begeleider ligt op MBO 4 niveau. Houdt er rekening mee dat de examenkosten exclusief zijn.
MBO Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (NTI, 36x€85, stage)

Basisopleidingen

Een basisopleiding is goedkoper dan de volledige MBO thuisstudie en aanmerkelijk korter omdat het zonder stage is. Een basisopleiding is geschikt als je geen mogelijkheid hebt om stage te lopen en/of eerst wilt kijken of je het beroep je wel ligt. Er is geen vooropleiding nodig om in te schrijven. Het niveau ligt lager dan bij een volledige opleiding.

Specifieke doelgroepen & Gehandicaptenzorg
MBO basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen (NHA, 10x€80 of 1x€729)
MBO basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen (NHA, 12x€76 of 1x€829)
MBO Basisopleiding Gehandicaptenzorg (NHA, 9x€89 of 1x€729)

Gerelateerde thuiscursussen

Opleiding Verpleegkundige (MBO-4)
Helpende zorg en welzijn (MBO-2)
Verzorgende IG – Kraamzorg
Doktersassistent (MBO-4)
Opleiding MBO niveau 4
MBO Basisopleidingen

Is er wel werk in de zorg als je onderstaande berichten leest?
– 1500 Thuiszorgmedewerkers Cordaan op straat (2015)
– Vérian zet 500 thuiszorgmedewerkers op straat (2016)
– TSN Thuiszorg: tientallen medewerkers op straat (2016)

Volgens vakbond Abvakabo FNV zijn er nog eens zo’n 34.000 banen in de zorg die ook verloren dreigen te gaan. Heeft het nog zin om een opleiding te beginnen in de zorg. Het antwoord is positief. Maar zorg dan wel dat je een opleiding volgt waar vraag naar is. Vooral parttime krachten zonder diploma zijn kwetsbaar als er bezuinigd wordt. Zorgmedewerkers met een mbo 4 diploma staan een stuk sterker. Degenen met ervaring zijn gewilde krachten die landelijk (bijna) overal terecht kunnen.

thuisstudie volgen met korting