Life coach en counseling

Thuisstudie Life coach

Een life coach is iemand die andere mensen begeleidt en ondersteunt met keuzes te maken. Je leert tijdens de cursus Life Coach gesprekstechnieken zoals, gedragstherapie en verkooptechnieken. Er is geen speciale vooropleiding nodig voor een thuisstudie Life coach. Een MBO- of HBO-opleidingsniveau is gewenst. Bij Laudius kun je kiezen uit verschillende varianten: de e-cursus is het goedkoopst. Voor begeleiding en papieren boeken betaal je extra.

Life Coach (Laudius, 10x€43(e-cursus) of 10x€50(met docent) of 10x€54(docent+boeken) of 1x€379 of 1x€439)
Life Coach (NHA, 9x€65 of 1x€529)
Life coach (NTI, 12x€50)
Coachen (NTI, 6x€85)
Allround coach (Laudius, 10x€81(e-cursus), €10×90(met docent), 10x€98 (docent+boeken)
Budgetcoach
Kindercoach
Opruimcoach – professional organizer
Ademcoach

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen is vervallen. STAP is ervoor in de plaats gekomen. Met het STAP-budget kan je tot 1000 euro per jaar terug krijgen als je een erkende thuisstudie volgt die in het scholingsregister staat. Het is mogelijk om een gratis opleiding volgen! Een van de voorwaarden voor toekenning van STAP is dat je begeleiding hebt van een docent.

Thuisstudie Counselor & Counseling

Voor de opleiding SNRO HBO Opleiding Psychosociaal Counselor en de HBO Bachelor Counseling is een vooropleiding vereist (MBO-4, HAVO, VWO). Voor de HBO deelprogramma’s en cursussen is geen specifieke vooropleiding nodig. HBO programma’s maken deel uit van erkende bachelor opleidingen.
HBO-programma Coaching, counseling en diagnostiek (NTI, 9x€270)
SNRO HBO Psychosociaal Counselor (NHA, 12x€147)

Thuisstudie HBO Coaching

Om te kunnen starten met de opleiding Pedagogisch beleidsmedewerker moet men beschikken over een diploma Pedagogisch medewerker MBO-4 of het diploma Peuterspeelzaalleid(st)er.
Pedagogisch beleidsmedewerker en coach (NTI, 6x€270)

Tags: thuisstudie, life coach, counselor, counseling, coachen, coaching, cursus

cursus life coach

Thuisstudie Life Coach

Laudius heeft twee thuisstudie cursussen. De thuiscursus Allround Coach omvat 3 modules: Life Coach, Budget Coach en Career Coach. Het is een zeer veelzijdige cursus waarbij men gemiddeld 15 maanden studeert.

In de thuisstudie cursus van de NHA leert men over de eigen rol als coach en onderwerpen als liefde, seksualiteit, relaties en verslavingen. Daarnaast besteed de cursus ook aandacht aan praktische zaken zoals hoe vind je klanten en hoeveel breng je in rekening? De NHA biedt daarnaast een opleiding SNRO HBO Psychosociaal Counselor. Als men het diploma heeft behaald wordt men toegelaten tot het register van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Het niveau is een hbo Bachelor.

Life coach

De thuiscursus van het NTI bestaat uit kwalitatief lesmateriaal + de hulp van een ervaren vakdocent. Je leert werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Door meer assertief te zijn en je persoonlijke effectiviteit te verhogen worden doelen eerder bereikt. De opleiding Zelfstandig life Coach is een prima start als je een eigen bedrijf wilt beginnen. Hoewel een specifieke vooropleiding niet nodig is wordt verondersteld dat de cursist een HBO-niveau heeft.

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Personal trainer, fitness docent en massage
Psychologie
Zorg en welzijn
Tags: life coach, loopbaancoach, allround coach, SNRO counselor