Wat doet een ademcoach?

Een ademcoach in Nederland helpt mensen om hun ademhaling te verbeteren en te optimaliseren. Dit kan zowel voor fysieke als mentale gezondheidsdoeleinden zijn. Ademcoaching kan bijdragen aan stressvermindering, verbetering van de longcapaciteit, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van ontspanning en focus. Ademcoaches werken vaak met cliënten uit verschillende doelgroepen, zoals sporters, mensen met ademhalingsproblemen, of mensen die op zoek zijn naar meer ontspanning en een betere ademhalingstechniek in het dagelijks leven. Een thuisstudie ademcoach kan je er meer over leren.

Opleiding & thuisstudie Ademcoach

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen in Nederland waar je je kunt specialiseren als ademcoach. Deze opleidingen variëren in duur en diepgang, maar over het algemeen leren ze je de basisprincipes van ademhaling, ademhalingstechnieken, de anatomie van het ademhalingssysteem en coachingstechnieken. Enkele voorbeelden van opleidingsinstituten zijn de Academie voor Ademcoaching en Buteyko Nederland.
Thuisstudie Ademcoach (Laudius, 12x€56 (e-cursus) of 12x€66 (e-cursus met docent) of 12x€70 (docent+boeken)

Salaris

Het salaris van een ademcoach in Nederland kan variëren, afhankelijk van ervaring, locatie en het aantal cliënten waarmee men werkt. Ademcoaches werken vaak als zelfstandig ondernemer of in samenwerking met andere gezondheids- en wellnessprofessionals, zoals fysiotherapeuten of yoga-instructeurs. Gemiddeld kunnen ademcoaches in Nederland een salaris verwachten tussen €35.000 en €50.000 per jaar.

Bekende ademcoach

Een bekende ademcoach in Nederland is Wim Hof, ook bekend als ‘The Iceman’. Hij heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd voor zijn Wim Hof Methode, die ademhalingstechnieken, koudetherapie en meditatie combineert. Zijn methode heeft veel aandacht gekregen vanwege zijn indrukwekkende prestaties en het vermogen om het autonome zenuwstelsel te beïnvloeden. Wim Hof heeft een grote aanhang opgebouwd en zijn methode wordt nu wereldwijd onderwezen door gecertificeerde instructeurs.

Coach cursus

Opruimcoach
Life coach en counseling