Thuisstudie opruimcoach

Een opruimcoach, ook wel bekend als een professional organizer, helpt mensen bij het organiseren, opruimen en efficiënt indelen van hun leef- of werkruimtes. Ze bieden praktische oplossingen, tips en adviezen om orde en structuur te creëren. Opruimcoaches kunnen zowel particuliere als zakelijke klanten ondersteunen.

Opruimcoach (NHA, 9x€89 of 1x€729)
Professional organizer (Laudius, 14x€44 (e-cursus) of 14x€52 (e-cursus met docent) of 14x€56 (docent+boeken)
Opgeruimd wonen (Laudius, 7x€28 (e-cursus) of 7x€37 (e-cursus met docent) of 7x€45 (docent+boeken)

De thuisstudie opruimcoach van NHA en Laudius zijn opleidingen die je de vaardigheden en kennis bijbrengen om een succesvolle opruimcoach te worden. Beide instituten bieden een uitgebreid lesprogramma, waarin je leert over verschillende organisatiemethoden, het begeleiden van klanten, het opzetten van je eigen bedrijf en marketingstrategieën.

NHA Thuisstudie Opruimcoach

Bij NHA kan je een thuisstudie opruimcoach volgen, die bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Je leert over verschillende organisatiemethoden, zoals de KonMari-methode van Marie Kondo, en je leert hoe je klanten kunt begeleiden en coachen. Je hebt de mogelijkheid om met een persoonlijke docent te communiceren voor begeleiding en feedback. Na afronding van de cursus ontvang je een NHA-getuigschrift.

Laudius Thuisstudie Opruimcoach

Laudius biedt eveneens een thuisstudie opruimcoach aan, waarin je leert over effectieve opruimtechnieken, het begeleiden van klanten en het starten van je eigen opruimcoach bedrijf. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten, waaronder een pakket met online begeleiding van een docent. Aan het einde van de cursus ontvang je een Laudius-diploma.

Wat verdient een professional organizer?

Wat betreft het inkomen van een opruimcoach, dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals ervaring, locatie en het aantal klanten dat je bedient. Als zelfstandige bepaal je vaak je eigen tarieven. In Nederland variëren de tarieven voor een opruimcoach tussen de €40 en €75 per uur. Het gemiddelde inkomen van een opruimcoach ligt tussen de €30.000 en €60.000 per jaar, afhankelijk van het aantal gewerkte uren en klanten.

Bekende opruimcoach Marie Kondo

Marie Kondo is een Japanse opruimcoach en auteur die internationale bekendheid heeft verworven met haar unieke en effectieve opruimmethode, de zogenaamde KonMari-methode. Ze is geboren op 9 oktober 1984 in Tokyo, Japan. Kondo raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door het organiseren en opruimen van spullen, en ontwikkelde haar methode door de jaren heen.

De KonMari-methode is gebaseerd op het principe van het behouden van items die vreugde brengen (in het Japans “tokimeki”, wat “vonk van vreugde” betekent) en het wegdoen van items die dat niet doen. Het proces begint met het verzamelen van alle spullen in een bepaalde categorie, bijvoorbeeld kleding, boeken of papieren. Vervolgens houdt men elk item vast en evalueert men of het vreugde brengt. Als dat niet het geval is, bedankt men het item voor de dienst die het heeft geleverd en doet men het weg.

Netflix
Marie Kondo heeft verschillende boeken geschreven. In 2019 kreeg Kondo haar eigen Netflix-serie, “Tidying Up with Marie Kondo”, waarin ze mensen helpt hun huis op orde te brengen met behulp van de KonMari-methode. De serie was een groot succes en leidde tot een toename van de interesse in haar opruimfilosofie.

Thuisstudie volgen

Ademcoach
Populaire cursussen