Kindercoach

Thuisstudie Kindercoach

De cursus Kindercoach van Laudius bestaat uit 6 onderdelen: Psychologische stromingen, Pedagogiek, Communicatie en gesprekstechnieken, Therapieën, Veel voorkomende stoornissen en Een eigen praktijk. De thuisstudie Kindercoach van Civas duurt 12 maanden en leert u om kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun ontwikkeling. Erg interessant is de combinatiecursus Opvoedcoach (Kindercoach, Kinderpsychologie en Pedagogiek.

Kindercoach (Laudius, 10x€54 (e-cursus) of 10x€60 (e-cursus + docent) of 10x€65 (e-cursus + docent + boeken)
Kindercoach (NHA, 9x€65 of 1x€529)
Kindercoach (NTI, 6x€105)
Opvoedcoach (Laudius, 15x€52 (e-cursus) of 15x€60 (met docent) of 15x€65 (e-cursus + docent + boeken)

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen is vervallen. STAP is ervoor in de plaats gekomen. Met het STAP-budget kan je tot 1000 euro per jaar terug krijgen als je een erkende thuisstudie volgt die in het scholingsregister staat. Het is mogelijk om een gratis opleiding volgen! Een van de voorwaarden voor STAP is dat je begeleiding hebt van een docent.

Cursus opvoeding & Pedagogiek

Bij Laudius en NHA kunt u kiezen of u begeleiding wilt van een docent of niet. Zonder hulp en/of boeken wordt de cursus goedkoper.
Kinderen opvoeden (Laudius, 7x€28 (e-cursus) of 7x€37 (e-cursus + docent) of 7x€45 (e-cursus + docent + boeken)
Pedagogiek / Opvoedkunde (NHA, 6x€58 of 6x€58(docent) of 1x€319)
Pedagogiek (Laudius, 7x€29 of 7x€40(met docent), 7x€48(docent+boeken)
Kinderpsychologie (Laudius, 4x€23, 4x€34, 4x€42)
Kinderpsychologie (NHA, 12x€26)
Kinderpsychologie (NTI, 8x €35)
Cursussen psychologie

Coach cursussen

Gewichtsconsulent
Life coach
Budgetcoach

De cursus van de NHA bestaat uit 5 modules: coaching, gesprekstechnieken, ontwikkeling van het kind, opvoedingsproblemen en hoe start je je eigen coachingspraktijk. De opleiding van NTI is uitgebreid. Hoewel er geen vooropleiding vereist is wordt er van uitgegaan dat de cursist een HBO werk- en denkniveau heeft. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a methodieken van coaching, fasen van het coachingstraject, sociale ontwikkeling, problemen signaleren, autisme, faalangst en pesten. Leidse Onderwijs Instelling heeft een opleiding Professioneel Kindercoach. Voor deze opleiding van de LOI is een MBO niveau gewenst. De cursus zelf is op MBO 4 niveau. De cursus is erg geschikt voor ouders, leidsters op een kinderdagverblijf en oppasmoeders.