Universitaire thuisstudie

Open Universiteit (OU)
Als je een universitaire thuisstudie zoekt dan kom je waarschijnlijk uit bij de Open Universiteit (OU). Het grootste gedeelte van je studie bij de OU volg je als thuisstudie. Tentamens leg je af in het studiecentrum. De OU heeft 21 studiecentra in Nederland (15) en Vlaanderen (6). In het studiecentrum kun je lezingen bijwonen en medestudenten ontmoeten.

De kosten van een universitaire thuisstudie staan onder het kopje Aanmelden. Daar staat dat het collegegeld bij de OU bepaald wordt op basis van het aantal afgenomen studiepunten (EC). Het Instellingscollegegeld voor mastercursussen bedraagt €358 per 2.5 studiepunten. Heb je een HBO bachelor opleiding dan zul je doorgaans eerst een schakeljaar moeten volgen voordat je met de universitaire master mag beginnen. Een master is vaak 60 studiepunten.

Thuisstudie master
De lessen op de universiteit verschillen met die van de HBO. Het onderwijs aan de universiteit is meer theoretisch van aard. Heb je een HBO bachelor gedaan dan sluit een HBO master hier makkelijker bij aan. Een master aan de universiteit wordt in het algemeen hoger aangeslagen hoewel beide masters voor de wet gelijkwaardig zijn. Een master op de universiteit is het logisch vervolg van een algemene WO bachelor. Met een HBO bachelor ben je in feite klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Je zult dus goed moeten afwegen of je gereed bent om academisch onderwijs te volgen.

HBO master onderwijskunde en psychologie
Volg je bijvoorbeeld een master Onderwijskunde bij het NTI dan werk je minimaal 20 uur op een relevante werkplek en zijn 16 klassikale bijeenkomsten inbegrepen. Om in te schrijven dien je een relevante HBO bachelor te hebben en minimaal 2 jaar werkervaring. Als je slaagt dan ontvang je van de NCOI University of Applied Sciences (NTI is een dochterbedrijf van NCOI met lagere prijzen) een erkend getuigschrift en mag je de titel Master of Education (MEd) voeren. NTI heeft tevens een master psychologie.

HBO master MBA
De LOI en de NTI hebben beiden een Master of Business Administration (MBA). Deze zeer praktijkgerichte opleiding duurt 20 maanden bij NTI en 24 maanden bij de LOI. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

Post-bachelor opleiding
Een alternatief voor een HBO master is een post-bachelor opleiding die je tot een echte specialist maakt in je vakgebied.
– Post-bachelor Business process management (12 x €186)
– Post-bachelor Managementcontroller (24 x €186)
– Post-bachelor Register belastingadviseur (30 x €186)

Masterclasses
Een universitaire thuisstudie neemt veel van je tijd in beslag. Een masterclass kan wellicht ook een goede keus zijn als je minder tijd kwijt wilt zijn aan een studie. De LOI heeft diverse masterclasses die 3-6 maanden duren en ook klassikaal gevolgd kunnen worden.
HBO opleidingen, MBO opleidingen, MBO basisopleidingen, ICT opleidingen, Kantoor opleidingen, cursus MS Office, HR opleidingen, Korte HBO cursussen, taalcursussen