Master opleiding

250.000 studenten aan universiteit
In 2016 volgden een kwart miljoen studenten een opleiding aan een van de 18 universiteiten in Nederland. Dit blijkt uit cijfers van de Vereniging van Universiteiten (VSNU). Bijna 164.000 studenten volgen op het moment een bacheloropleiding en 101.000 studenten doen een master. Het aantal opleidingen aan de universiteiten bleef stabiel: er zijn 404 bacheloropleidingen en 802 (Post) master opleidingen.

Studiefinanciering
Je hebt recht tot je dertigste op studiefinanciering en een voltijdse opleiding volgt. Ook Niet-Nederlanders met een verblijfsvergunning type (2-5) komen voor studiefinanciering in aanmerking. Een thuisstudie is geen voltijdse opleiding en om die reden kunnen cursisten geen beroep doen op studiefinanciering.

Thuisstudie MBA master & NVAO

Heb je een bachelor en kom je niet meer in aanmerking voor studiefinanciering of werk je inmiddels? Dan kan een thuiscursus een goed alternatief zijn. De LOI biedt een volledige Master of Business Administration (MBA) aan op HBO niveau. Deze HBO master opleiding wordt ook wel professional master genoemd. De opleiding is geaccrediteerd door de NVAO. Dit betekent dat het een wettelijk erkende opleiding is (door de overheid) die dezelfde waarde heeft als een dagopleiding aan de hogeschool. Het lesgeld bedraagt 24 x €395. Klassikaal studeren kost 24 x €495. Het examengeld bedraagt €35 per maand.

MBA Course van 10 maanden

Het is ook mogelijk om een MBA Course te doen. Dit is een HBO opleiding van 10 maanden. Je hoeft geen bachelordiploma te hebben maar wel dien je over een HBO werk- en denkniveau te beschikken met een paar jaar relevante werkervaring. Na het schrijven van een motivatiebrief en een cv kan men toegelaten worden. Na het behalen van de MBA Course kan men naderhand instromen voor de volledige MBA opleiding. Het lesgeld bedraagt 10 x €395. Klassikaal studeren kost 10 x €495. Het examengeld bedraagt €35 per maand.

Master Psychologie (60 EC’s)

NTI University of Applied Sciences heeft een HBO master psychologie voor professionals. Deze thuisstudie bevat 16 praktijkbijeenkomsten. Om in te schrijven moet men een afgeronde opleiding hebben op HBO/WO-niveau + minimaal twee jaar relevante werkervaring. De opleiding is gemaakt in samenwerking met NCOI University (NTI is een onderdeel van NCOI). Het lesgeld bedraagt 24 x €249. De vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld. De totale examenkosten zijn bijna €3000. Als men de master opleiding goed afsluit dan ontvangt men het officiële getuigschrift Master in Toegepaste psychologie voor professionals.

Master Onderwijskunde (60 EC’s)

De HBO master onderwijskunde is geaccrediteerd door de NVAO en gemaakt in samenwerking met NCOI University of Applied Sciences. Het lesgeld bedraagt 24 x €269. De vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld. De examenkosten zijn €117 per maand. Kosten van een opleiding die te maken hebben met je beroep mogen van de belasting worden afgetrokken. Wanneer men slaagt voor de examens ontvangt men het officiële getuigschrift Master Onderwijskunde. Men mag dan de mastertitel MEd gebruiken.

Master universiteit
De LOI en NTI bieden HBO master opleidingen aan. Een professional (HBO) master en een universitaire master zijn gelijkwaardig aan elkaar met dezelfde erkende mastertitels van MA of MSc. Echter er is wel een behoorlijk verschil tussen beide opleidingen. De HBO master is vooral gericht op de praktijk en populair onder werknemers die al een tijd werkzaam zijn in een bedrijf of organisatie. De master van de universiteit daarentegen is theoretisch van aard waarbij een wetenschappelijke onderbouwing juist erg belangrijk is. HBO bachelor studenten moeten meestal wel een schakelproject volgen voordat ze aan een master kunnen beginnan aan de universiteit.

Voordelen van thuiscursus master
– Cursus volgen wanneer jij wilt
– Wettelijk erkende accreditatie (NVAO)
– Werkgever/belasting betaalt vaak mee
– Thuisstudie is goedkoper dan particuliere instituten

Post-bachelor opleiding

Een post-bachelor of post-HBO is een praktijkgerichte opleiding op HBO+ niveau. Een specifieke vooropleiding is niet vereist maar een relevante vooropleiding op HBO-niveau is wel gewenst. Een post-bachelor versterkt je positie op de arbeidsmarkt. Een module van de opleiding + examen wordt doorgaans afgesloten met een casus. Bij de post-bachelor register belastingadviseur is een vooropleiding wel vereist.

Post HBO Kunstgeschiedenis (NTI, 6 x €195)
Post HBO Filosofie (NTI, 6 x €195)
Post HBO Verlies en rouwbegeleiding (NTI, 6 x €195)
Post-bachelor Sociaal juridische dienstverlening (LOI, 12 x €186)
Post-bachelor Business process management (LOI, 12 x €199)
Post-bachelor Register belastingadviseur (LOI, 30 x €199)

Masterclass

Een Masterclass is een korte specialistische cursus die door een deskundige wordt gegeven in een bepaald vakgebied. Van cursisten wordt verwacht dat ze een vooropleiding hebben op HBO/WO-niveau en relevante werkervaring. Bij de klassikale opleidingen wordt in kleine groepen gewerkt. Iedere Masterclass wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Deze bestaat uit een casus met bijbehorende opdrachten. Men kan hiermee een certificaat verdienen. Losse certificaten geven vrijstelling als men later de volledige MBA opleiding zou willen volgen. De MBA Master opleiding is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de NVAO.

Masterclass Financieel management (3 x €349, klassikaal 3 x €495)
Masterclass Governance and information management (3 x €349, klassikaal 3 x €495)
Masterclass Human Resources Management (3 x €349, klassikaal 3 x €495)
Masterclass Innovatiemanagement (3 x €349, klassikaal 3 x €495)
Masterclass Internationaal management (3 x €349, klassikaal 3 x €495)
Masterclass Leiderschap (3 x €349, klassikaal 3 x €495)
Masterclass Marketing and customer relations (3 x €349, klassikaal 3 x €495)
Masterclass Risk management (3 x €349, klassikaal 3 x €495)
Masterclass Strategisch management (3 x €349, klassikaal 3 x €495)
Masterclass Verandermanagement (3 x €349, klassikaal 3 x €495)HBO opleidingen, MBO opleidingen, MBO basisopleidingen, ICT opleidingen, Kantoor opleidingen, cursus MS Office, HR opleidingen, Korte HBO cursussen, taalcursussen