HBO master opleiding

Master of Business Administration (MBA), masterclass en post HBO

HBO master thuisstudie 2023
De HBO master opleiding wordt ook wel professional master genoemd. De opleiding is geaccrediteerd door de NVAO. Dit betekent dat het een wettelijk erkende opleiding is (door de overheid) die dezelfde waarde heeft als een dagopleiding aan de hogeschool. Je beschikt over een afgeronde HBO- of universitaire opleiding aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. De maandelijkse examenkosten bij NTI zijn exclusief.

Master in Toegepaste psychologie voor professionals (NTI, 24x€425)
master onderwijskunde (NTI, 24x€445)
HBO Master Project, Programma en Portfolio Management (NTI, 24x€520)
HBO Master Human Resource Management (NTI, 24x€520)
HBO Master Management and Innovation (NTI, 24x€520)
HBO Master Finance and Control (NTI, 24x€520)

MBA programma 6-12 maanden
Een volledige MBA thuisstudie duurt 24 maanden en kost inclusief de examenkosten al snel meer dan tienduizend euro. Heel wat goedkoper zijn de MBA programma’s van NTI. Je hoeft hiervoor geen specifiek vooropleiding te hebben maar wel dien je over een HBO werk- en denkniveau te beschikken met een paar jaar relevante werkervaring.
MBA-programma Human Resource Management (NTI, 6x€165)
MBA-programma Marketingmanagement (NTI, 6x€165)
MBA-programma Informatiemanagement (NTI, 6x€165)
MBA-programma Financieel management (NTI, 6x€165)
MBA-programma Operations management (NTI, 6x€155)
MBA-programma Strategisch management (NTI, 6x€165)
MBA-programma Internationaal ondernemen en innoveren (NTI, 6x€165)
– MMBA-programma Strategie en Bedrijfskunde (NTI, 12x€320)
MBA-programma Business Operations (NTI, 12x€320)

STAP-budget – gratis opleiding

De belastingaftrek voor opleidingen en cursussen is gestopt per 1 januari 2022. Het is wel mogelijk om een STAP-budget aan te vragen. Als je aanvraag is goedgekeurd dan krijg je tot 1000 euro terug per jaar. Heb je een cursus onder de 1000 euro dan kan deze dus gratis zijn!

HBO Master Psychologie (60 EC’s)

NTI University of Applied Sciences heeft een HBO master psychologie voor professionals. Deze thuisstudie bevat 16 praktijkbijeenkomsten. Om in te schrijven moet men een afgeronde opleiding hebben op HBO/WO-niveau + minimaal twee jaar relevante werkervaring.

Master Onderwijskunde (60 EC’s)

De HBO master onderwijskunde is geaccrediteerd door de NVAO en gemaakt in samenwerking met NCOI University of Applied Sciences. Wanneer men slaagt voor de examens ontvangt men het officiële getuigschrift Master Onderwijskunde. Men mag dan de mastertitel MEd gebruiken.

Master universiteit
NTI biedt HBO master opleidingen aan. Een professional (HBO) master en een universitaire master zijn gelijkwaardig aan elkaar met dezelfde erkende mastertitels van MA of MSc. De HBO master is vooral gericht op de praktijk en populair onder werknemers die al een tijd werkzaam zijn in een bedrijf of organisatie. De master van de universiteit daarentegen is theoretisch van aard waarbij een wetenschappelijke onderbouwing juist erg belangrijk is. HBO bachelor studenten moeten meestal wel een schakelproject volgen voordat ze aan een master kunnen beginnen aan de universiteit.

Voordelen van thuiscursus master
– Cursus volgen wanneer jij wilt
– Wettelijk erkende accreditatie (NVAO)
– Werkgever/belasting betaalt vaak mee
– Thuisstudie is goedkoper dan particuliere instituten

Post-bachelor opleiding

Een post-bachelor of post-HBO is een praktijkgerichte opleiding op HBO+ niveau. Een specifieke vooropleiding is niet vereist maar een relevante vooropleiding op HBO-niveau is wel gewenst. Een post-bachelor versterkt je positie op de arbeidsmarkt. Een module van de opleiding + examen wordt doorgaans afgesloten met een casus. Bij de post-bachelor register belastingadviseur is een vooropleiding wel vereist.

Post HBO Kunstgeschiedenis (NTI, 9x€270)
Post HBO Filosofie (NTI, 9x€270)
Post HBO Verlies en rouwbegeleiding (NTI, 9x€270)

HBO Masterclass

Een Masterclass is een korte specialistische cursus die door een deskundige wordt gegeven in een bepaald vakgebied. Van cursisten wordt verwacht dat ze een vooropleiding hebben op HBO/WO-niveau en relevante werkervaring. Bij de klassikale opleidingen wordt in kleine groepen gewerkt. Iedere Masterclass wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Deze bestaat uit een casus met bijbehorende opdrachten. Men kan hiermee een certificaat verdienen. Losse certificaten geven vrijstelling als men later de volledige MBA opleiding zou willen volgen. De MBA Master opleiding is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de NVAO.

Masterclass Duurzaamheid (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Financieel management (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Governance and information management (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Human Resources Management (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Innovatiemanagement (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Internationaal management (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Leiderschap (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Marketing and customer relations (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Risk management (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Strategisch management (3x€349, klassikaal 3x€495)
Masterclass Verandermanagement (3x€349, klassikaal 3x€495)

Tags: master psychologie, MBA recht, master hrm, master strategisch ondernemen, strategie, management, innovation, business, HBO opleidingen, MBO opleidingen, MBO basisopleidingen, ICT opleidingen, Kantoor opleidingen, cursus MS Office, HR opleidingen, Korte HBO cursussen, taalcursussen