Goede thuisstudie

Wat is een goede thuisstudie? Zoek je een goede opleiding en/of een goed opleidingsinstituut?

Beste erkenning
De beste erkenning die je als thuisstudie opleiding kunt krijgen is een wettelijk erkenning van het ministerie van OWC. Deze erkenning wordt alleen gegeven als de thuisstudie opleiding gelijkwaardig wordt bevonden aan de reguliere scholen in het dagonderwijs. Zowel de LOI als het NTI hebben wettelijk erkende MBO- en HBO opleidingen. Deze staan vermeld in het CREBO en CROHO register die door de Dienst Uitvoering Onderwijs worden beheerd. Staat jouw opleiding in deze registers dan kun je gerustgesteld zijn dat je een goede thuisstudie volgt. Een vooropleiding is vereist bij een wettelijk erkende opleiding.

Stage
Basisopleidingen, korte opleidingen en cursussen met aleen een CRKBO of ISO nummer zijn in de regel niet wettelijk erkend omdat ze geen stage bevatten. Alleen volledige opleidingen – met stage lopen bij een erkend leerbedrijf – zijn wettelijk erkend. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de opleidingen zonder stage niet een goede thuisstudie zouden zijn 🙂

Korte cursussen
Korte cursussen zijn erg geschikt als je je kennis wilt vergroten over een bepaald onderwerp en niet lang wilt studeren. De korte cursussen van de LOI en NTI bestaan vaak uit modules van wettelijk erkende MBO- en HBO opleidingen. Het goedkoopst zijn de thuiscursussen van opleidingsinstituut Laudius. Zij hebben geen wettelijk erkende MBO- en HBO opleidingen maar wel een erkenning van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en een ISO 9001:2008 certificaat. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om een korte cursus of basisopleiding te kunnen volgen.
Korte cursussen MBO niveau 1/2
MBO basisopleidingen
Kort MBO ICT
Korte HBO cursussen

Goede thuisstudie opleidingen en cursussen
MBO opleidingen
Associate Degrees (MBO-4/HBO niveau)
HBO opleidingen
ICT opleidingen
Administratieve opleidingen

Klassikaal onderwijs
Een thuisstudie vergt discipline om iedere week voldoende te leren. Het is verleidelijk om af en toe over te slaan of minder te leren. Bij een klassikale studie kom je 1-4 keer per maand bij elkaar en zie je de docent en medecursisten in levende lijve. Het samenzijn stimuleert de meeste cursisten om door te zetten en de cursus af te ronden. Je ziet tegelijkertijd of je de lesstof voldoende beheerst. Keerzijde van een klassikale studie is dat de prijs een stuk duurder is dan een gewone cursus waarbij je alleen leert. Klassikale onderwijs zijn doorgaans MBO- en HBO cursussen en opleidingen.

Diverse cursussen
cursus MS Office, HR opleidingen, taalcursussen