design appartement

Thuisstudie Bouwkunde

Taken van een bouwkundige zijn ontwerpen, bouwen, verbouwen en beheren. De NHA en Laudius heeft verschillende cursussen over bouwkunde. Een korte thuisstudie Bouwkunde HBO duurt 7 maanden. Voor een korte cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Bouwkunde cursus
NHA heeft een thuisstudie over algemene bouwkunde, bestek- en tekeninglezen, bouwmaterialen en installatieonderdelen. NTI biedt een beroepsopleiding Inleiding Bouwkunde die 9 maanden duurt. De cursus Inleiding Bouwkunde duurt ook 9 maanden. Je leert o.a. over draagconstructies en bouwmanagement in de ontwerpfase. Een vooropleiding is niet vereist maar er wordt wel verwacht dat cursisten van hbo-niveau zijn.
Bouwkunde (NHA, 6x€58 of 6x€68 (met docent) of 1x€369)
Start je eigen bouwbedrijf (Laudius, 7x€28 (e-cursus) of 7x€40 (e-cursus+docent) of 7x€48 (e-cursus+docent+boek)
Inleiding Bouwkunde (NTI, 9x€270)

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen en cursussen is gestopt per 1 januari 2022. Ervoor in de plaats kwam het STAP-budget. Als je aanvraag voor STAP-budget is goedgekeurd dan krijg je tot 1000 euro terug per jaar. Heb je een cursus onder de 1000 euro dan kan deze dus gratis zijn! De betreffende cursus moet wel in het scholingsregister staan. Ook moet de cursus begeleid worden door een docent. De thuisstudie Bopuwkunde & Start je eigen bouwbedrijf kan in het register staan.

Tags: thuisstudie, start je eigen bouwbedrijf, Bouwkunde, duurzaamheid, webdesigner cursussen, tuinieren