design appartement

Thuisstudie Bouwkunde HBO

Taken van een bouwkundige zijn ontwerpen, bouwen, verbouwen en beheren. De LOI heeft verschillende Kort HBO cursussen over bouwkunde. De kortste thuisstudie Bouwkunde HBO duurt 2 maanden. Voor een korte cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. Voor een succesvol afgesloten cursus ontvang je een certificaat. Zou je in de toekomst een HBO bachelor Bouwkunde of een Associate Degree willen beginnen dan krijg je vrijstelling voor modules die je al gevolgd hebt. Je levert hiervoor certificaten in.

HBO cursussen
Voor een thuisstudie Kort HBO Bouwkunde is geen specifieke vooropleiding vereist. De cursussen zijn onderdeel van een wettelijk erkende HBO bachelor.
HBO Algemene bouwkunde (LOI, 2x€359)
HBO BIM modelleren (LOI, 2x€359)
HBO Duurzaam bouwen (LOI, 2x€359)

Bouwkunde cursus
Deze cursussen zijn geen onderdeel van de HBO bachelor Bouwkunde. Dit is direct aan de prijs te merken, ze zijn een stuk voordeliger. Een HAVO-/MBO denkniveau is gewenst om de cursus goed te volgen maar niet vereist. NHA heeft een thuisstudie over algemene bouwkunde, bestek- en tekeninglezen, bouwmaterialen en installatieonderdelen. NTI biedt een beroepsopleiding Inleiding Bouwkunde die 9 maanden duurt.
Bouwkunde (NHA, 6x€55 of 1x€299)
Start je eigen bouwbedrijf (Laudius, 1x€169 of 7x€28(e-cursus) of 7x€37 of 7x€45(e-cursus+docent+boek)
Algemene Bouwkunde (LOI, 3x€139)
Binnenhuisarchitectuur (LOI, 12x€59)
Basisdiploma elektrotechniek (LOI, 12x€69)
Basisdiploma elektronica (LOI, 12x€69)
Inleiding Bouwkunde (NTI, 9x€270)

HBO Bouwkunde wettelijk erkend

Een HBO bachelor opleiding Bouwkunde duurt 36 maanden en dit is inclusief stage lopen. Deze thuisstudie opleiding is geaccrediteerd door de NVAO en staat geregistreerd in het CROHO register. Dit betekent dat de opleiding dezelfde waarde heeft als een opleiding in het dagonderwijs. De examenkosten zijn exclusief en bedragen €76 per maand. Studiekosten kunnen van de belasting worden afgetrokken als ze met je (toekomstig) beroep te maken hebben. UPDATE: de opleiding is gestopt.

Tags: thuisstudie, HBO Algemene bouwkunde, Construeren in staal, beton en hout, Bouwrecht, BIM modelleren, Bouwprojectmanagement, HBO bachelor Bouwkunde, Procesmanagement, Energieprestaties, Basisdiploma elektronica, elektrotechniek, en duurzaamheid, webdesigner cursussen, tuinieren