Basis administratie opleiding

Basiskennis administratie & belasting
Een basis administratie opleiding is een goede start als je de grondbeginselen van administratie wilt leren. Een thuisstudie Basiskennis boekhouden leidt je op voor een officieel erkend diploma. Een basis administratie opleiding is een goede opstap als je geen ervaring hebt in administratie of de boekhouding.
Basiskennis boekhouden, calculatie en loonadministratie
Elementaire belastingkunde (NHA, 10x€22 of 1x€199)
Inkomstenbelasting voor particulieren (Laudius, 5x€23, 5x€32 of 5x€40 of 1x€99)

Basisopleiding administratie
Een basisopleiding is een opleiding waarbij je geen stage hoeft te lopen. Deze opleidingen duren daarom een stuk korter en zijn goedkoper dan een volledige opleiding. Het niveau van een basisopleiding ligt wel lager. De basis opleidingen van de LOI en NTI zijn doorgaans onderdeel van de volledige MBO opleiding. Een bepaalde vooropleiding is niet vereist om in te schrijven op een basisopleiding of een opleiding Kort MBO.
MBO-basisopleiding Medewerker financiële administratie (LOI, 5×79, 5x€199 klassikaal)
Kort MBO Medewerker financiële administratie (LOI, 9x€69, 9x€189 klassikaal)
Kort MBO Administratief assistent (LOI, 9x€69, 9x€189 klassikaal)
Basisopleiding Financieel Administratief Medewerker (NHA, 12x€46 of 1x€499)
Basisopleiding Juridisch-administratief dienstverlener (NTI, 6x€138)
MBO-Basisopleiding Bedrijfsadministrateur (LOI, 10×89, 10x€239 klassikaal)
Meer Basisopleidingen zonder stage

Volledige opleiding met stage(MBO-2/4)
Zoek je een baan in de administratie dan is een opleiding Financieel administratief medewerker (MBO-2/3 niveau) een goede keus. De beste cursus is een volledige opleiding van 18-20 maanden met stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Deze volledige opleiding is wettelijk erkend door de overheid en heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs. Zowel de LOI als NTI hebben zo’n volledige thuisstudie opleiding. Heb je geen mogelijkheden om stage te lopen dan is een basisopleiding zonder stage een alternatief.

Automatisering
Het zal je vast niet ontgaan zijn: veel bankvestigingen zijn de afgelopen jaren gesloten. De reden is dat de computer een hoop administratieve werkzaamheden heeft overgenomen. Mensen doen hun bankzaken online en pinnen geld uit de muur. Veel medewerkers van banken moesten daarom omkijken naar een andere baan. Ook op accountancykantoren werd veel standaardwerk geautomatiseerd.


thuisstudie opleidingen

Gerelateerde opleidingen

Praktijkdiploma Boekhouden (MBO-4 niveau).
Receptioniste telefoniste
VMBO diploma halen voor volwassenen
HAVO diploma halen voor volwasennen