Thuisstudie studenten

Studiefinanciering tot je 30ste
Ben je nog geen 30 jaar? Dan heb je recht op studiefinanciering van de overheid. Je moet wel een voltijdopleiding volgen aan het MBO, HBO of universiteit. Deze opleiding moet minimaal 1 jaar duren. Tevens heb je dan recht op een OV reisproduct. Als je aan het MBO studeert moet je minimaal 18 jaar zijn wil je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Ook buitenlandse studenten kunnen een beroep doen op studiefinanciering. Een thuisstudie studenten zou eigenlijk je tweede keus moeten zijn (als je nog geen 30 jaar bent). Thuisstudies gelden als deeltijdopleidingen; je krijgt hiervoor geen studiefinanciering (op een paar uitzonderingen na)

Levenlanglerenkrediet voor korte HBO opleiding
Mensen tussen de 30 – 55 jaar kunnen een beroep doen op het Levenlanglerenkrediet. Met dit krediet van de overheid is het mogelijk om een HBO thuisstudie te financieren. Het gaat in dit geval om HBO bachelor opleidingen en Associate Degrees.

Thuisstudie studenten

Ook interessant zijn korte klassikale HBO opleidingen. In de ICT is een tekort aan goed geschoolde medewerkers. De overheid stimuleerde daarom een aantal opleidingen met extra subsidie. Men kon voor 8 clusters maximaal 10.000 euro ontvangen (1250 euro per cluster). Een cluster heeft een studieduur van 6 maanden. Na afloop krijgt men een certificaat. Acht certificaten kunnen ingewisseld worden voor een HBO ICT bachelor diploma.

Studenten OV thuisstudie
Je kunt geen studiefinanciering aanvragen voor een thuisstudie en daarom is er ook geen studenten OV kaart beschikbaar. Bij een Levenlanglerenkrediet is geen studenten OV inbegrepen.

Thuisstudie opleidingen

HBO opleidingen
Korte HBO-programma
MBO opleidingen