De thuisstudie MBO Doktersassistente met stage is een opleiding die wettelijk erkend is door het ministerie van Onderwijs. De thuiscursus staat in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). In dit openbare register staan de MBO opleidingen die erkend zijn door de ministeries van OCW en Economische Zaken. De gemiddelde studieduur van deze thuisstudie doktersassistente is 24 maanden. Dit is inclusief een stage van 640-840 uur. De baankansen zijn over het algemeen voldoende. Mogelijke werkkringen zijn huisartsenposten, gezondheidszorg of polikliniek. Het niveau van de opleiding is MBO 4. Bezit je een vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een overgang van havo 3/4 dan kun je inschrijven. Kijk bij een van de pagina’s hieronder voor de exacte informatie.

MBO Doktersassistent (NTI, 18x€85, 24x€64, 36x€43 met stage)
MBO Doktersassistent (LOI, 24x€89/105, 24x€132/165 klassikaal, stage)
MBO Doktersassistent klassikaal (NTI, 24x€129 klassikaal met stage)

Korte MBO opleiding

De verkorte opleiding MBO Doktersassistente volwassenen duurt 17 maanden en omvat modules uit de volledige MBO opleiding doktersassistent. Je hoeft geen stage te lopen. Verder ontbreken een aantal algemene modules waaronder taal en rekenen. Deze thuisstudie cursus is geschikt als je kennis wilt opdoen of verfrissen. Er is geen speciale vooropleiding vereist. Je ontvangt na afloop het diploma LOI-diploma Kort MBO Doktersassistent. Deze verkorte opleiding op mbo niveau is niet wettelijk erkend zoals de volledige opleiding van 24 maanden. Wil je wel een opleiding die erkend is door het ministerie van OCW? Kies dan voor de volledige MBO opleiding van 24 maanden die inclusief stage lopen is. Het lopen van stage kan soms bij je eigen werkgever en wordt altijd afgestemd op je huidige baan/gezinsleven.
Kort MBO Doktersassistent (LOI, 17x€99/17x€219 klassikaal)

Basisopleiding

De basisopleiding is een opleiding als je wel interesse hebt in het vak maar het nog niet zeker weet of het de juiste keus is. In deze thuiscursus zitten enkele modules uit de erkende mbo opleiding. De cursus van de LOI is gemaakt volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap en is inclusief 9 gratis praktijkdagen. Mocht je later besluiten om op te gaan voor de volledige opleiding dan krijg je vrijstelling voor de modules die je al gedaan hebt (en hetzelfde zijn).
MBO basisopleiding Doktersassistent (NHA, 8x€55)
MBO basisopleiding dokterassistent (NTI, 6x€92)
MBO basisopleiding Doktersassistent (LOI, 8x€99/151)

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Opleidingen in de zorg
Basisopleidingen zonder stage lopen
Apothekerassistent
Verpleegkundige
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Psychologie

thuisstudie opleiding Doktersassistente op MBO 4 niveau

MBO opleidingen