assitente

Thuisstudie doktersassistente

De thuisstudie MBO Doktersassistente met stage lopen is een volledige opleiding die wettelijk erkend is door het ministerie van Onderwijs. De cursus staat in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). In dit openbare register staan de MBO opleidingen die erkend zijn door de ministeries van OCW en Economische Zaken. De gemiddelde studieduur van deze thuisstudie doktersassistente is 24 maanden. Dit is inclusief een stage van 640-840 uur. De baankansen zijn over het algemeen voldoende. Mogelijke werkkringen zijn huisartsenposten, gezondheidszorg of polikliniek. Het niveau van de opleiding is MBO 4. Bezit je een VMBO kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een overgang van HAVO 3/4 dan kun je inschrijven. Kijk bij een van de pagina’s hieronder voor de exacte informatie.

MBO Doktersassistent (NTI, 24x€96 met stage)
MBO Doktersassistent (LOI, 24x€99, 24x€159 klassikaal, stage)
MBO Doktersassistent klassikaal (NTI, 24x€129 klassikaal met stage)

Korte MBO opleiding zonder stage

De verkorte opleiding MBO Doktersassistente volwassenen duurt 17 maanden en omvat modules uit de volledige MBO opleiding Doktersassistent. Je hoeft geen stage te lopen. Verder ontbreken een aantal algemene modules waaronder taal en rekenen. Deze thuisstudie cursus is geschikt als je kennis wilt opdoen of verfrissen. Er is geen speciale vooropleiding vereist. Je ontvangt na afloop het diploma LOI-diploma Kort MBO Doktersassistent. Deze verkorte opleiding op MBO niveau is niet wettelijk erkend zoals de volledige opleiding van 24 maanden. Wil je wel een opleiding die erkend is door het ministerie van OCW? Kies dan voor de volledige MBO opleiding van 24 maanden die inclusief stage lopen is. Het lopen van stage kan soms bij je eigen werkgever en wordt altijd afgestemd op je huidige baan/gezinsleven.
Kort MBO Doktersassistent (LOI, 17x€109, 17x€229 klassikaal)

Basisopleiding zonder stage

De basisopleiding is een opleiding als je wel interesse hebt in het vak maar het nog niet zeker weet of het de juiste keus is. De cursus van de LOI is gemaakt volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap en is inclusief 9 gratis praktijkdagen. Mocht je later besluiten om op te gaan voor de volledige opleiding dan krijg je vrijstelling voor de modules die je al gedaan hebt (en hetzelfde zijn). De goedkoopste opleiding Doktersassistent is van NHA. Je krijgt op dit moment een tablet bij inschrijving die echter ook ingeruild kan worden voor 25-40 euro korting op je thuiscursus. Bovendien kun je bij NHA de examenkosten achteraf betalen wanneer je daadwerkelijk opgaat voor het examen.
MBO basisopleiding Doktersassistent (NHA, 8x€69 of 1x€499)
MBO basisopleiding dokterassistent (NTI, 6x€128)
MBO basisopleiding Doktersassistent (LOI, 8x€119, 8x€234 klassikaal)

thuisstudie dokterassistente

Thuisstudie cursussen in de zorg

Een aantal thuisstudie opleidingen in de zorg op MBO- en HBO-niveau:
Opleidingen in de zorg
Basisopleidingen zonder stage lopen
Verzorgende IG – Kraamzorg
Apothekersassistent
Verpleegkundige
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Psychologie