Wettelijk erkende opleiding Kraamzorg
Wil jij graag in de kraamzorg werken? Zowel NTI als de LOI hebben een wettelijk erkende thuisstudie opleiding Kraamzorg. De opleiding Verzorgende IG – Kraamzorg ligt op MBO-3 niveau en duurt 18 maanden. Heb je een VMBO- of MBO-diploma of een overgangsbewijs HAVO naar het vierde jaar dan kun je je eigen inschrijven. De exacte voorwaarden staan bij de desbetreffende opleiding beschreven. Bij de LOI zijn 8 gratis praktijkdagen inbegrepen.

Stage lopen tijdens opleiding Kraamzorg
Tijdens de opleiding loop je ook stage met een ervaren kraamverzorgster. Deze stage duurt 640 uur bij de NTI en 480 uur bij de LOI. De stageperiode kan parttime ingevuld worden. Dit regel je in overleg met het leerbedrijf. De LOI heeft ook een verkorte opleiding Kraamzorg van 14 maanden zonder stage lopen. Het voordeel van de opleiding met stage is dat je dan praktijkervaring opdoet en een wettelijk erkend diploma behaalt. Als je al werk hebt in de zorg dan is het soms mogelijk om bij je eigen werkgever stage te lopen. Heb je geen stage adres dan krijg je hulp om een adres te zoeken bij jouw in de buurt. NTI heeft ook een cursus basiskennis kraamzorg van 3 maanden. Hier leer je in korte tijd wat het werk inhoudt. NHA heeft een basisopleiding Kraamzorg zonder stage lopen waar geen vooropleiding voor nodig is.

MBO opleiding Verzorgende IG – Kraamzorg (LOI, 18x€145, 18x€219 klassikaal, stage)
MBO opleiding Verzorgende IG Kraamzorg (NTI, 24x€104, stage)
Basiskennis kraamzorg (NTI, 3x€97, geen stage)
Basisopleiding Kraamzorg (NHA, 12x€69 of 1x€749, geen stage)

Baankansen
De baankansen voor werk in de zorg zijn erg goed. Werkgevers zitten te springen om geschoold personeel. Natuurlijk kun je ook kiezen om (parttime) voor je eigen te beginnen. De kansen op stage lopen zijn redelijk. Een bedrijf moet natuurlijk medewerkers aanstellen die jouw begeleiden. Aan de andere kant zal het leerbedrijf hopen dat jij later voor hen kiest als je klaar bent met je opleiding.

Laudius & NHA
Laudius heeft geen thuisstudie kraamzorg in zijn programma. NHA heeft ook een basisopleiding Verzorgende IG.

Gerelateerde thuisstudie opleidingen

Verpleegkundige en Verzorgende IG
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Werken in de zorg