HBO ICT met subsidie
Onderstaande opleidingen zijn clusters van 6 maanden. De overheid geeft op het moment subsidie om de scholing te stimuleren. Er zijn wel een aantal voorwaarden. De belangrijkste is dat je nog niet eerder een bachelor of master diploma hebt behaald (tenzij het een opleiding was in de zorg of onderwijs). Elk cluster wordt afgesloten met een erkend certificaat. Behaal je 8 clusters dan kun je deze inwisselen voor een HBO bachelor diploma. Je kunt de clusters ook volgen als je niet aan de voorwaarden voldoet maar dan krijg je dus geen subsidie. Een cluster die specifiek over cloud computing gaat is MCSE Cloud Specialist.
– – Big data specialist met subsidie (LOI, 6x€249 incl. subsidie)

HBO programma’s cloud computing
HBO programma’s zijn onderdeel van een erkende HBO bachelor opleiding. Mocht je in de toekomst een bachelor opleiding willen doen dan kunnen HBO programma’s voor vrijstelling zorgen. Een bepaalde vooropleiding is niet nodig om een HBO programma te volgen. Wil je een bachelor beginnen dan dien je wel aan de vooropleidingseisen te voldoen.
HBO MCSA Upgrade to Windows Server 2016 (LOI 2x€329, 2x€379 klassikaal)
Linux professional (LOI 2x€329, 2x€369 klassikaal)
Infrastructure IEXA (LOI 2x€329, 2x€369 klassikaal)

Cloud computing cursussen
Voor onderstaande cursussen over cloud computing is geen specifieke vooropleiding nodig. Je kunt een relevant diploma halen. Dit staat duidelijk vermeld op de desbetreffende pagina. Deze cursussen zijn geen onderdeel van een erkende MBO- of HBO opleiding.
Secure Cloud Services (LOI, 6x€109)
Foundation modules (LOI, 2x€98)

HBO ICT bachelor Informatica
HBO-bachelor Informatica (NTI, 48x€165)
HBO-bachelor Informatica (LOI, 48x€179)
HBO bachelor Informatica – Bedrijfskundige Informatica (LOI, 48x€249)
HBO-bachelor Informatica – Technische Informatica (LOI, 48x€249)

CompTIA
De kort MBO cursussen zijn onderdeel van de erkende opleiding MBO Medewerker beheer ICT. De prijs van deze cursussen is dan ook een stuk hoger. Een vooropleiding is niet vereist maar om een cursus van CompTIA goed te volgen is kennis van de materie en/of werkervaring gewenst.
CompTIA A+ (LOI 6x€104)
CompTIA Network (LOI 4x€135)
Kort MBO CompTIA-A+ (LOI 2x€341, 2x€416 klassikaal)
Kort MBO CompTIA Network+ (LOI 2x€299, 2x€374 klassikaal)

cursus cloud computing