HBO programma’s cloud computing
HBO programma’s zijn onderdeel van een erkende HBO bachelor opleiding. Mocht je in de toekomst een bachelor opleiding willen doen dan kunnen HBO programma’s voor vrijstelling zorgen. Een bepaalde vooropleiding is niet nodig om een HBO programma te volgen.

Thuisstudie cloud computing
Voor onderstaande cursus cloud computing is geen specifieke vooropleiding nodig. Je kunt een relevant diploma halen en mogelijk met subsidie van STAP een grote vergoeding krijgen.
Big Data cursus (Laudius, 14x€40 (e-cursus) of 14x€48 (e-cursus+docent) of 14x€52 (e-cursus+docent+boek) STAP

HBO ICT bachelor Informatica
In de thuisstudie HBO Bachelor Informatica leer je programmeren, applicaties, databeheer en systeemontwikkeling. De opleiding is inclusief 18 praktijkbijeenkomsten. Stage lopen kan mogelijk bij je eigen werkgever of op een geschikte werkplek elders.
HBO-bachelor Informatica (NTI, 36x€205)

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen en cursussen is gestopt per 1 januari 2022. Ervoor in de plaats kwam het STAP-budget. Als je aanvraag voor STAP-budget is goedgekeurd dan krijg je tot 1000 euro terug per jaar. Heb je een cursus onder de 1000 euro dan kan deze dus gratis zijn! De betreffende cursus moet wel in het scholingsregister staan. Ook moet de cursus begeleid worden door een docent. De thuisstudie Big Data – Cloud computing kan in het register staan.