vrouw achter laptop

Het Europees computerrijbewijs (ECDL) is een diploma voor basiscomputervaardigheden dat inmiddels in 146 landen verkrijgbaar is. Het bestaat uit 4 basis modules en 2 standaard modules. Ieder ECDL examen bestaat uit 36 online vragen waarvan er minimaal 75% goed beantwoord moeten worden. Deelnemers krijgen 45 minuten om de vragen te beantwoorden. Je kunt zelf bepalen voor welke modules je examen wilt doen. De 4 basis modules geven recht op het ECDL Basiscertificaat.

In Nederland wordt het examen sinds 2015 afgenomen door exameninstituut de Associatie. Dit instituut is een autoriteit op het gebied van examens op administratief gebied. Met een ECDL diploma laat je zien dat je redelijk goed overweg kunt met een computer. Een diploma van het ECDL versterkt tevens je CV. De examens worden op diverse locaties afgenomen in Nederland. Een examen kost €45 per module. Een thuisstudie zorgt voor een goede voorbereiding van het examen. Wil je je kennis uitbreiden dan is de thuiscursus Ms Office een prima keuze.

Europees Computerrijbewijs (ECDL) (Laudius, 5x€34, 5x€39)
Europees Computer Rijbewijs (ECDL) (NHA, 9x€21)
Europees computerrijbewijs (ECDL) (LOI, 7x€49)
– NTI biedt op het moment geen cursus ECDL aan

Goedkope cursus ECDL
De goedkoopste thuisstudie cursus ECDL is een cursus van Laudius. Je kunt zowel een digitale cursus kiezen of een cursus met geprinte boeken. Het officiele examen wordt afgenomen door het onafhankelijk exameninstituut de Associatie. Het examen kost €45 per module. Bij 4 modules ontvangt men het certificaat ECDL Basis. Een examen is nooit verplicht bij een thuisstudie. Men kan zich hiervoor aanmelden. Ook kun je een getuigschrift ontvangen van het opleidingsinstituut.

Gerelateerde computer cursussen
Computer en internet cursussen
Webdesigner cursussen
Webdesigner opleidingen
Digitale fotografie en bewerking
Kort MBO ICT
ICT opleidingen


thuisstudie