vrouw achter laptop

Basisdiploma ECDL

Het Europees computerrijbewijs (ECDL) is een diploma voor basiscomputervaardigheden dat inmiddels in 146 landen verkrijgbaar is. Het bestaat uit 7 basis modules en 4 modules voor gevorderden. Als je de modules Computer Essentials, Online Essentials, Tekstverwerken en Spreadsheets goed hebt afgelegd dan ontvang je het basisdiploma ECDL. Enkele andere basis modules zijn Beeldbewerking, Databases gebruiken en Presentaties. Ieder ECDL examen bestaat uit online vragen waarvan er minimaal 75% goed beantwoord moeten worden. Deelnemers krijgen 45 minuten om de vragen te beantwoorden. Je kunt zelf bepalen voor welke modules je examen wilt doen. Examen doen is niet verplicht bij een thuisstudie maar geheel vrijblijvend.

Laudius heeft verschillende prijzen. Het goedkoopst is een e-cursus zonder begeleiding en boeken. De duurste cursus van Laudius is met hulp van een leraar en boeken. Bij NHA kan men in 9 termijnen betalen en krijgt men een cadeau (tablet) bij inschrijving.
Europees Computerrijbewijs (ECDL) (Laudius, 1x€79 of 1x€139 of 4x€23 of 4x€39)
Europees Computer Rijbewijs (ECDL) (NHA, 9x€28 of 9x€37(docent) of 1x€229 of 1x€299metdocent)
– NTI biedt op het moment geen cursus ECDL aan

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen is vervallen. STAP is ervoor in de plaats gekomen. Met het STAP-budget kan je tot 1000 euro per jaar terug krijgen als je een erkende thuisstudie volgt die in het scholingsregister staat. Het is mogelijk om een gratis opleiding volgen! Een van de voorwaarden voor STAP is wel dat je begeleiding hebt van een docent, let daar op als je een aanvraag wilt indienen. Begeleiding van een docent kost een aantal euro’s per maand extra.

Examen ECDL
Met een ECDL diploma laat je zien dat je redelijk goed overweg kunt met een computer. Een diploma van het ECDL versterkt tevens je CV. De examens worden op diverse locaties afgenomen in Nederland. Een examen kost ongeveer €50 per module. De prijs is afhankelijk van de locatie. Daarnaast moet je je eenmalig registreren en dat kost ongeveer €57. Een thuisstudie zorgt voor een goede voorbereiding van het examen. Wil je je kennis uitbreiden dan is de thuiscursus Ms Office een prima keuze.

Goedkope cursus ECDL – STAP-budget
De goedkoopste thuisstudie cursus ECDL is een cursus van Laudius. Je kunt zowel een digitale cursus kiezen of een digitale cursus met geprinte boeken. Het officiële examen wordt afgenomen door het onafhankelijk exameninstituut de Associatie. Het examen kost €52 per module. Bij 4 modules ontvangt men het certificaat ECDL Basis. Een examen is nooit verplicht bij een thuisstudie. Men kan zich hiervoor aanmelden. Ook kun je een getuigschrift ontvangen van het opleidingsinstituut. Met het STAP-budget kan je gratis een erkende cursus volgen.

Gerelateerde computer cursussen

Computer en internet cursussen
Webdesigner cursussen
Webdesigner opleidingen
Digitale fotografie en bewerking
Kort MBO ICT
ICT opleidingen


thuisstudie