Microsoft Office (ook wel Ms Office genoemd) is het meest populaire tekstverwerkingsprogramma. Je kan zowel een pakket Ms Office thuisstudie volgen als inschrijven voor losse modules. De bekendste onderdelen zijn Word, Excel en Powerpoint. In het pakket komen ook de modules Acces en Outlook aan bod. Om op kantoor te werken is het noodzakelijk dat je overweg kunt met Microsoft Office.

Ms Office pakket

De cursus Office van NHA heeft een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Deze thuiscursus duurt 6 maanden bij ongeveer 8 uur studie per week. In de helder geschreven cursus staan veel praktische oefeningen. Bij NHA kan men kiezen uit Ms Office 2013, 2016 of 2019. De prijs blijft hetzelfde ongeacht je keuze.
Ms Office (NHA, 5x€61 of 1x€279)
Ms Office (NTI, 6x€50)

Ms Office Excel

Excel is het spreadsheet programma waarmee je spreadsheets, grafieken en formulieren kunt maken. Het programma heeft veel mogelijkheden en functies. Je leert te werken met werkbladen, grafische objecten toevoegen, toepassen van sjablonen, draaitabellen maken, macro’s en databases. Bij NHA kan men kiezen uit Excel 2021 0f 2019.
Excel (NTI, 2x€95)
Excel (NHA, 1x€229 of 5x€50)

Ms Office Word

Als men bij NHA in een keer betaalt dan krijgt men de laagste prijs. De begeleiding van een online docent kost enkele euro’s extra per maand maar is zeker het geld waard.
Word (NHA, 1x€139 of 5x€31 of 5x€35)
Word (NTI, 2x€86)

Ms Office Powerpoint

Powerpoint (NTI, 2x€82)

Google Documenten en OpenOffice.org
Een paar andere bekende tekstverwerkingsprogramma’s zijn OpenOffice.org en Google Documenten. Beide programma’s zijn gratis te downloaden. Bedrijven mogen ook OpenOffice.org gebruiken zonder licentiekosten te hoeven betalen. Zakelijke gebruikers mogen Google Documenten (G Suite) gratis uitproberen. Vooral ondernemingen kiezen voor Ms Office terwijl MKB bedrijven een voorkeur hebben voor Google Documenten.

Officemanager

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? De thuisstudie Officemanager bereidt je voor op een management functie op kantoor. De thuiscursus is ideaal als je al een aantal jaren werkervaring hebt als secretaresse of directiesecretaresse. Bij de NTI ontvang je een instituutsdiploma en geen certificaten van NEMAS/NIMA. Bij de NHA kun je voor twee modules examen doen bij de Associatie. Dit verklaart het prijsverschil in de cursussen.
Office management (NHA, 15x€33)
Officemanager (NTI, 12x€48)

Thuisstudie volgen

Europees Computerrijbewijs (ECDL)
Online marketing
Kantoor cursus

cursus Excel, Word van Ms Office