Microsoft Office (ook wel Ms Office genoemd) is het meest populaire tekstverwerkingsprogramma. Je kan zowel een pakket Ms Office thuisstudie volgen als inschrijven voor losse modules. De bekendste onderdelen zijn Word, Excel en Powerpoint. In het pakket komen ook de modules Acces en Outlook aan bod. Om op kantoor te werken is het noodzakelijk dat je overweg kunt met Microsoft Office.

Ms Office pakket

De cursus Office van NHA heeft een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. De meest uitgebreide cursus Office is die van de LOI. Deze thuiscursus duurt 6 maanden bij ongeveer 8 uur studie per week. In de helder geschreven cursus staan veel praktische oefeningen. Bij NHA kan men kiezen uit Ms Office 2013, 2016 of 2019. De prijs blijft hetzelfde ongeacht je keuze.
Ms Office 2013/2016/2019 (NHA, 1x€179 of 10x€20 of 10x€22)
Ms Office (NTI, 3x€83, 6x€41 of 9x€28)
Ms Office 2013 (LOI, 6x€55)

Ms Office Excel

Excel is het spreadsheet programma waarmee je spreadsheets, grafieken en formulieren kunt maken. Het programma heeft veel mogelijkheden en functies. Je leert te werken met werkbladen, grafische objecten toevoegen, toepassen van sjablonen, draaitabellen maken, macro’s en databases.Bij NHA kan men kiezen uit Excel 2013, 2016 of 2019. De prijs blijft hetzelfde.
Excel (NHA, 1x€129 of 5x€28 of 5x€34)
Excel (NTI, 2x€86)
Excel 2013 (LOI, 4x€55)

Ms Office Word

Als men bij NHA in een keer betaalt dan krijgt men de laagste prijs. De begeleiding van een online docent kost enkele euro’s extra per maand maar is zeker het geld waard.
Word (NHA, 1x€139 of 5x€31 of 5x€35)
Word (NTI, 2x€86)
Word (LOI, 4x€55)

Ms Office Powerpoint

Powerpoint (NTI, 2x€82)
Powerpoint (LOI, 4x€55)

Google Documenten en OpenOffice.org
Een paar andere bekende tekstverwerkingsprogramma’s zijn OpenOffice.org en Google Documenten. Beide programma’s zijn gratis te downloaden. Bedrijven mogen ook OpenOffice.org gebruiken zonder licentiekosten te hoeven betalen. Zakelijke gebruikers mogen Google Documenten (G Suite) gratis uitproberen. Vooral ondernemingen kiezen voor Ms Office terwijl MKB bedrijven een voorkeur hebben voor Google Documenten.

Officemanager

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? De thuisstudie Officemanager bereidt je voor op een management functie op kantoor. De thuiscursus is ideaal als je al een aantal jaren werkervaring hebt als secretaresse of directiesecretaresse. De opleiding van de LOI bestaat uit de modules middle management, communicatie, Project- en kennismanagement en ECDL databases. Voor drie modules bij de LOI kun je examen doen voor een Nemas- en NIMA certificaat. Bij de NTI ontvang je een instituutsdiploma en geen certificaten van NEMAS/NIMA. Bij de NHA kun je voor twee modules examen doen bij de Associatie. Dit verklaart het prijsverschil in de cursussen.
Office management (NHA, 15x€33)
Officemanager (NTI, 12x€48)
Officemanager (LOI, 14x€99)

Gerelateerd
Voor deze opleidingen is geen specifieke vooropleiding vereist. Een vooropleiding op MBO/HBO niveau is wel gewenst.
Kort MBO Office Skills (LOI, 5x€59)
HBO Internationaal Officemanagement (LOI, 5x€279)

Office management (Associate degree)

Wettelijk erkend diploma
De thuisstudie Associate degree Office Management lijkt veel op de thuiscursus Officemanager. Echter er zijn enkele belangrijke verschillen. Het belangrijkste verschil is dat je met deze opleiding een wettelijk erkend getuigschrift ontvangt. De opleiding is geaccrediteerd door de NVAO.

– Thuis studeren: 24 x €189
– Klassikaal studeren: 24 x €289
Office management (NVAO accreditatie, wettelijk erkend diploma)

cursus Excel, Word van Ms Office