Dag van de doktersassistente

Misschien bent u bekend met Secretaressedag maar heeft u wel eens gehoord van Dag van de doktersassistente? Deze dag is de eerste donderdag van de maand maart. In 2018 viel dit op 1 maart. De doktersassistente wordt op deze dag in het zonnetje gezet door de baas. Het werk van een doktersassistente is veelzijdig. Zij is de rechterhand van de dokter en een duizendpoot als je haar taken kent.

Dag van de

Als er een speciale dag is voor doktersassistentes dan is het ook logisch dat er zulke dagen zijn voor andere assistentes, medici en beroepsgroepen. Ik heb ze eens op een rijtje gezet:

– Secretaressedag (19 april 2018)
– Management Assistant Day (derde donderdag van april)
– Internationale Dag van de Dierenarts (laatste dag van april)
– Dag van de Receptioniste (9 mei 2018)
– Internationale Dag van de Huisarts (19 mei 2018)
– Dag van de Praktijkondersteuners (22 mei 2018)
– Internationale Dag van de Fysiotherapeut (8 september 2018)
– Dag van de Apothekersassistente (25 september 2018)

Doktersassistente salaris

Het salaris van een doktersassistente ligt tussen de €1950 – €3415. De hoogte hangt af van je ervaring en diploma. Bij banensite Indeed heeft een doktersassistente gemiddeld een salaris van €2446. Bij vergelijkingssite Loonwijzer ligt het salaris doktersassistente tussen de €2063 – €3125. Bij Loonwijzer is het gemiddelde salaris €2063.

Cursus Doktersassistente

Er zijn verschillende thuiscursussen die opleiden voor Doktersassistent. De beste cursus is de volledige opleiding die inclusief een verplichte stage is en die dezelfde waarde heeft als een diploma van een lokale MBO school. Scholieren in het dagonderwijs moeten ook stage lopen voordat ze afstuderen. Er zijn ook een aantal basisopleidingen zonder stage lopen. De duur van de basisopleiding is aanzienlijk korter en de opleiding is tevens goedkoper.

BIG-register

Zorgverleners zijn verplicht zich te registreren in het BIG-register. Dit is een afkorting van Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Zorgverleners van de volgende 8 beroepen moeten zich registreren het register: apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, tandarts, verpleegkundige en verloskundige.

Doktersassistenten en praktijkondersteuners hoeven zich niet in te schrijven in het BIG-register. Apothekersassistenten, diëtisten, ergotherapeuten, oefentherapeuten en nog een aantal andere beroepen kunnen zich wel vrijwillig registreren bij hun beroepsvereniging.

Thuiscursussen

Opleiding apothekersassistent
Gewichtsconsulent
Medisch secretaresse
Secretaresse

Dag van de doktersassistente