ICT deeltijd MBO

Op zoek naar een ICT deeltijd MBO opleiding? Op Thuisstudie.net worden de ICT opleidingen van de LOI, NTI, NHA en Laudius met elkaar vergeleken. Er is keus uit volledige MBO opleidingen met stage lopen bij een erkend leerbedrijf, Kort MBO ICT en basisopleidingen.

Voordelen thuisstudie

De voordelen van een thuisstudie zijn de flexibiliteit en de kosten van de opleiding. Als u thuis studeert kunt u zelf uw lessen inplannen. Komt het leren op een dag niet goed uit dan neemt u een andere dag. Volgt u een ICT deeltijd opleiding in het avondonderwijs dan zit u vast aan de lestijden. De flexibiliteit kan ook een nadeel zijn. U moet wel de discipline hebben houden) om wekelijks de lessen te blijven volgen.

Klassikaal studeren

Veel cursisten zijn extra gemotiveerd als ze daadwerkelijk samen zijn met andere klasgenoten. Daarom hebben de LOI en het NTI klassikale opleidingen gemaakt waarbij men een of twee keer per maand samenkomt in een regionaal leslokaal. Klassikaal onderwijs kost duurder dan een gewone thuisstudie maar verhoogt de kans op een diploma. Het samenzijn stimuleert en u krijgt meteen een goed beeld of u de lesstof beheerst in vergelijking met de andere cursisten. Volgt u een opleiding die te maken heeft met uw beroep dan zijn de studiekosten aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting.

Wettelijk erkende opleidingen

Volledige MBO opleidingen met een verplichte stage zijn wettelijk erkend door de overheid. Deze thuisstudie opleidingen duren gemiddeld 18-24 maanden (inclusief stage) en kunnen ook klassikaal worden gevolgd. De waarde van deze diploma’s is gelijk aan een opleiding in het dagonderwijs van een lokale MBO school. Het opleidingsniveau van de thuisstudie is MBO-3 / MBO-4. Toelatingseisen zijn o.a een VMBO diploma, MBO-2 diploma of een overgangsbewijs HAVO naar het vierde leerjaar.
– Medewerker beheer ICT MBO-3 (18 x €116, 18 x €199 klassikaal)
– Netwerk- en mediabeheerder MBO-4 (24 x €109, 24 x €169 klassikaal)
– MBO ICT-beheerder MBO-4 (24 x €109, 24 x €199 klassikaal)
Meer informatie: ICT deeltijd MBO

Kort MBO ICT

De LOI heeft ook een aantal korte ICT cursussen die enkele maanden duren. Hoewel een bepaalde vooropleiding niet altijd nodig is moet men wel ervaring hebben wil men de cursus met succes afsluiten. Een paar voorbeelden van een korte cursus zijn compTIA A+ en compTIA Network.

Basisopleidingen

In een basisopleiding leer je de grondbeginselen van een bepaalde opleiding. Een basisopleiding is zonder stage lopen. Je bespaart dus tijd en geld als je voor een basisopleiding kiest. Een belangrijk verschil met de volledige opleiding (die een stage heeft) is dat een basisopleiding niet wettelijk erkend is door de overheid.

Gerelateerde opleidingen

Korte HBO programma’s
Korte HBO opleiding ICT