Best betaalde banen 20 jaar

Vandaag stond er een artikel op MSN over de best betaalde banen 20 jaar. Het artikel gaf een lijstje weer met 25 banen die erg geschikt zijn als je goed wilt verdienen. Na enige research kwam ik erachter dat het lijstje al bestond in 2016, het lijstje met beroepen stond toen op de website van Marie Claire. Ook in 2017 werd het lijstje gedeeld op het internet. Vijf banen uit de lijst bevinden zich in de medische sector en 13 beroepen zijn ICT gerelateerd. Behalve het huidige salaris keek de onderzoeker ook naar de potentie om door te groeien.

Top 15 best betaalde banen 20 jaar
Bovenaan de lijst staat arts-assistent. Die keuze kan ik goed begrijpen maar op 2 en 3 staan: archiefmedewerker en statisticus. Dit verbaast mij best wel. Op 4 t/m 9 staan 3 ingenieursberoepen: biomedische ingenieur, nucleaire ingenieur en petroleum ingenieur. Op 11 staat mondhygiƫnist en op 12 logistiek medewerker gevolgd door financieel analist, software ontwikkelaar en programmeur en apotheker.

Thuisstudie opleidingen

Een aantal beroepen uit het lijstje van de top 25 best betaalde banen 20 jaar kunnen goed als thuisstudie gevolgd worden. Volledige MBO- en HBO opleidingen (inclusief stage) zijn wettelijk erkend en het diploma heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs. Korte HBO’s programma’s zijn erg geschikt als je je CV wilt versterken en je kennis wilt verbreden of verdiepen.

Apps en games ontwikkelen
Data analist
ICT opleidingen
Apothekerassistent