medicijnen
De thuisstudie cursus Apothekersassistent met stage is een wettelijk erkende opleiding met een diploma dat dezelfde waarde heeft als in het dag – en avondonderwijs. De stage heeft een duur van 840 uur. Het niveau van de opleiding is MBO 4. De kansen op een baan zijn voldoende tot ruim voldoende.

MBO Apothekersassistent (NTI, 18x€96, 24x€72, wettelijk erkend, met stage)
MBO Apothekersassistent (LOI, 24x€89, 24x€189 klassikaal, wettelijk erkend, met stage)

Apothekersassistent basisopleiding
De basisopleiding is zonder stage lopen en is een goede keus als je wilt kijken of de studie je ligt. Je kunt later alsnog instromen in de volledige MBO opleiding. Er is geen vooropleiding verplicht.
MBO basisopleiding Apothekersassistent (NHA, 8x€50)
MBO basisopleiding Apothekersassistent (NTI, 6x€92)
MBO Basisopleiding Apothekersassistent (LOI, 9x€85)

Kort MBO apothekerassistent

De LOI heeft ook een korte MBO opleiding die voor een groot deel modules bevat van de volledige opleiding maar waarbij je geen stage loopt. Deze opleiding is geschikt als je wel het vak van apothekersassistente wilt leren maar geen stage wilt doen of geen mogelijkheid hebt om dit te doen. Mocht je later toch willen instromen in de volledige MBO opleiding dan kun je vrijstelling krijgen voor gelijknamige modules die je al gedaan hebt.
Kort MBO Apothekersassistent (LOI, 16x€99, geen stage)

Vooropleiding
Men kan inschrijven voor de cursus als men enige vooropleiding heeft gehad:
– VMBO diploma kader beroepsgerichte leerweg (of hoger)
– MBO diploma niveau 3 of hoger
– overgang van HAVO 3 naar HAVO 4
– diploma basisopleiding apothekersassistent

Heb je geen diploma en ben je ouder dan 18 jaar? Bij de NHA kun je een digitale 18+ toets maken. Als je het vereiste niveau haalt dan mag je inschrijven voor de opleiding. De toets kost 75 euro maar dit geld krijg je terug als je slaagt voor de toets en je binnen 2 weken voor de cursus inschrijft.

Salaris
Wat verdient een apothekersassistent? De Stichting bedrijfsfonds apotheken is er voor zowel medewerkers als apotheken. Een assistent die net begint met een baan komt in een aanloopschaal vanaf 1873 euro bruto. Hierna loopt het salaris geleidelijk op. Een medewerker die 9 jaar in dienst is verdient tussen de 2700-2935 euro bruto per maand. Je kan hierna nog opklimmen in andere functies zoals teamleider, farmaceutisch consulent of manager.

Scholingsvoucher
Er was een scholingsvoucher voor werkzoekenden waarbij het lesgeld volledig terug werd betaald. Het scholingsvoucher was een zodanig groot succes dat het budget helaas op is. Alleen opleidingen in de langdurige zorg komen nog in aanmerking voor een scholingsvoucher. Men moet hierbij denken aan beroepen in de gehandicaptenzorg, langdurige geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg.

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Opleidingen in de zorg
Basisopleidingen zonder stage lopen
Dokterassistent
Verpleegkundige
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Psychologie


thuisstudie volgen