data analyseren

Thuisstudie Data Analist

Laudius heeft een thuisstudie Big Data voor de laagste prijs. De digitale cursus kost 499 euro of 14 termijnen x 40 euro. Het meest gekozen is de cursus waarbij je hulp krijgt van een docent + Premium Card waarbij je 5 jaar lang gratis cursussen krijgt: prijs is 599 euro of 14 termijnen x 48 euro). Bekijk hier de Laudius Big Data cursus.

De LOI heeft een cursus Big Data Specialist van 6 maanden op HBO-niveau. De cursus is onderdeel van de wettelijk erkende HBO-bachelor Informatica. De overheid gaf enige tijd subsidie op de cursus maar dat is thans afgelopen. De thuisstudie Big Data van het LOI kost 6 x 349 euro. De cursus is ideaal als je al een achtergrond hebt in de ICT. Het is goed mogelijk dat je dan de kosten af kunt trekken bij de aangifte inkomstenbelasting.

ICT opleidingen

Overzicht van HBO ICT cursussen met subsidie
ICT opleidingen (MBO/HBO)


big data thuisstudie

AI voorspelt overlijden?
Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) kan het moment van overlijden gaan voorspellen. Toekomstmuziek? Nee, het gebruik van AI in de medische wereld wordt al toegepast door Google. De internetgigant deed samen met Stanford University onderzoek in een Amerikaans ziekenhuis. Uit data analyse bleek dat een bepaalde vrouw 20% kans had om in het ziekenhuis te sterven. De vrouw overleed binnen twee weken na binnenkomst in het hospitaal. De dokters hadden de vrouw meer kans gegeven op basis van hun informatie. De kunstmatige intelligentie die Google/Stanford gebruikt kan veel meer data analyseren dan op de conventionele wijze. Hierdoor is een betere prognose van het ziekteproces te geven.

Big Data van Schiphol

Er is een grote vraag naar data analisten in het bedrijfsleven en de overheid. Door gegevens te koppelen komen er nieuwe inzichten vrij en kunnen er patronen en trends voorspeld worden. Schiphol Airport deed een beroep op mediabureau Universal Media om al haar data over parkeren op Schiphol te analyseren. De luchthaven maakt veel reclame voor parkeren op Schiphol maar vroeg zich af welke reclame het meeste rendement opleverde. Na drie maanden onderzoek volgde de analyse met een econometrische model. Schiphol is nu in staat om te voorspellen welke variabelen het meeste rendement opleveren. Bij een zoekopdracht van ‘goedkoop parkeren Schiphol’ zie je meestal geen advertenties in Google van Schiphol Airport omdat klanten vaak kiezen voor goedkopere aanbieders buiten de luchthaven. Het loont kennelijk niet om hiervoor te adverteren.