Welke thuisstudie past bij mij

welke thuisstudie past bij mij? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het is sterk afhankelijk van je opleiding, ervaring, budget en persoonlijke situatie. Tegelijkertijd is het ook verstandig om te kijken hoe het zit met je kansen op werk. Een culturele- of artistieke opleiding kan de uitkomst zijn van een studiekeuzetest maar krijg je daar ook straks ook een baan mee?

1) Wettelijk erkende thuisstudie

Zoek je een andere baan of wil je graag omgeschoold worden voor een ander beroep? Dan kan een volledige thuisstudie met (verplicht) stage lopen wel eens de beste keus zijn. De LOI en NTI hebben meer dan 100 volledige MBO opleidingen en tientallen HBO bachelor opleidingen. Deze volledige opleidingen zijn wettelijk erkend door de Nederlandse overheid. Het diploma is gelijk aan een behaald diploma in het dagonderwijs. De kortste volledige opleiding met stage lopen duurt 18 maanden. Een HBO bachelor duurt 36-48 maanden. Werk je al bij een bedrijf dan is het wellicht mogelijk om bij je eigen werkgever stage te lopen. De stage wordt afgestemd op je persoonlijke situatie (parttime/fulltime). Je moet een diploma hebben van een vooropleiding (VMBO, VBO, MAVO, overgang naar HAVO 4) om in te schrijven. Bij de cursus informatie wordt dit precies verteld.

Werken in de zorg & welzijn
Vooral in de zorg is veel vraag naar geschoold personeel. Thuisstudie opleidingen op MBO 3/4 niveau doen het goed. Voorbeelden hiervan zijn de opleidingen Verzorgende IG en Verpleegkundige. De volledige opleidingen durren 18-24 maanden. Als verpleegkundige loop je maar liefst 2300 uur stage. Je bent dan ook goed voorbereid op de praktijk als je later een baan gaat zoeken. Vaak biedt het stage adres een baan aan als het klikt tussen jullie. Heb je geen tijd om stage te lopen dan kun je overwegen om een verkorte opleiding te volgen. De kortste cursus duurt 6 maanden.
Helpende Zorg en Welzijn (MBO 2)
Verzorgende IG & Verpleegkundige (MBO 3/4 niveau)
HBO opleiding Verpleegkundige of SPH met subsidie

2) MBO basisopleiding zonder stage

Wellicht heb je te weinig tijd om stage te lopen of heb je al wat werkervaring? Een basisopleiding kan dan een stap in de goede richting zijn. Een basisopleiding duurt gemiddeld 6-10 maanden. Een vooropleiding is gewenst maar niet vereist. Het niveau van de basisopleidingen ligt doorgaans op MBO niveau.
Basisopleidingen zonder stage (in de zorg, welzijn, onderwijs, kantoor, ICT)

3) HBO Cursus volgen

Welke thuisstudie past bij mij? Zou je graag iets bij willen leren? Een cursus of verkorte opleiding zijn dan goede mogelijkheden om je kennis te verbreden of te verdiepen.
Verkorte HBO opleidingen
Associate Degrees (24 maanden, stage, wettelijk erkend)

4) Populaire thuisstudie opleidingen

Populaire opleidingen
ICT opleidingen
Kantoor opleidingen
Werken in de zorg


thuiscursus volgen met cadeau