Verpleegkundige emigreren

Als je tegenwoordig gediplomeerd verpleegkundige bent dan heb je de banen voor het uitkiezen. In Nederland worden er bonussen van een paar duizend euro’s betaald als medewerkers niet vertrekken naar een ander ziekenhuis. Het betreft dan personeel dat op de operatiekamer en de IC werkt. Deze medewerkers zijn moeilijk te krijgen.

Sign-on bonus
Ook in het buitenland zijn bonussen voor verpleegkundigen een normale zaak geworden. In Amerika is een sign-on bonus van 10.000 dollar niet ongewoon voor nieuwe medewerkers. Meestal bedraagt de bonus een paar duizend dollar net als in Nederland.

Verpleegkundige emigreren
Zie jij een werkkring in Amerika, Canada of Australië wel zitten? Als verpleegkundige maak je een prima kans om te emigreren. Veel landen zijn streng in hun toelatingsbeleid. In Nederland moeten buitenlandse studenten minimaal 2200 euro per maand verdienen om een permanent visum te krijgen. Een student die alleen Engels spreekt (naast zijn moedertaal) moet dan wel een goed diploma hebben om een hoogwaardige baan in Nederland te werven.

Emigreren verpleegkundige Australië
Als je naar Australië wilt emigreren als verpleegkundige dan moet je minimaal een HBO bachelor diploma hebben en twee jaar werkervaring. Er schijnt ook een leeftijdsgrens te zijn van 45 jaar. Je moet twee aanvragen indienen. Een aanvraag is voor een visum en de andere aanvraag is bij de Nursing and Midwifery Board of Australia (NMBA). De instantie die namens de NMBA je aanvraag beoordeelt is de Australian Health Practitioner Regulation Agency (AHPRA). Zij moeten je aanvraag goedkeuren. Je wordt daarna geregistreerd in hun systeem. De aanvraag moet je doen als je nog in Nederland bent. Ze geven het advies om niet direct te stoppen met je huidige baan maar te wachten op hun goedkeuring. Meer informatie over de aanvraag om te emigreren als verpleegkundige naar Australie staat op de officiële site Nursingmidwiferyboard.gov.au.

Emigreren Canada verpleegkundige
Een Nederlandse mevrouw die in 2014 naar Alberta verhuisde deed er bijna twee jaar over om alles rond te krijgen. Ze is inmiddels Registered Nurse (RN) en kan nu als volwaardig verpleegkundige werken. In de tussentijd werkte ze in de homecare als verzorger. Hier waren de eisen een stuk minder stringent. Ze geeft als advies om je diploma en referenties in het Engels te laten vertalen. Als je 24 maanden in Canada hebt gewerkt dan kun je een aanvraag indienen voor een permanent verblijf. Op Canada.ca staat meer informatie.

Emigreren naar Amerika
Een aanvraag voor Employment-Based Immigrant Visas is wellicht de snelste weg om te emigreren naar Amerika. Je toekomstig werkgever dient een aanvraag in om jouw als werknemer te hebben. Het proces duurt een behoorlijke tijd en lang niet elke werkgever zal hierop willen wachten. Meer informatie over het verkrijgen van een Employment-Based Immigrant Visas staat hier.

Thuisstudie verpleegkundige

Zou jij ook willen emigreren naar Canada of Australië? Het beroep verpleegkundige is wereldwijd veelgevraagd en het ligt prima in de arbeidsmarkt. Om te emigreren moet je een HBO bachelor diploma hebben als verpleegkundige en werkervaring. Je mag niet te oud zijn. In Australië is de maximale leeftijd 45 jaar. De LOI heeft een wettelijk erkende HBO bachelor opleiding als verpleegkundige. Deze opleiding duurt 36 maanden. Andere HBO opleidingen in de zorg zijn Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD).

HBO opleidingen in de zorg (verpleegkundige, SPH, MWD)
Zorgmanagement
Kort HBO-programma’s Gezondheidszorg en psychologie
MBO verpleegkundige, Verzorgende IG (MBO-3, MBO-4)
Helpende zorg en welzijn (MBO-2 niveau)

Studiekosten niet meer aftrekbaar in 2022,

thuisstudie verpleegkundige