NHBO thuisstudie

NHBO stond voor Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling en was een bekende naam in het volwassenenonderwijs. Het bedrijf had opleidingslocaties in verschillende grote steden.

350 Opleidingen

NHBO heeft een breed aanbod van 350 opleidingen in bijna alle sectoren. NHBO is vooral sterk in alternatieve cursussen (yoga, mindfullness). Het opleidingsniveau ligt gemiddeld op MBO-4. Een vooropleiding is niet nodig. Alleen voor een paar gevorderde opleidingen kan een vooropleiding gevraagd worden. De klassikale lessen zijn ’s avonds of overdag in het weekend. Naast de lessen op school leer je tevens thuis. Het diploma wat je krijgt is van het instituut zelf. De prijs van het examen zit inbegrepen in het cursusgeld dat in maximaal 5 termijnen betaald kan worden. Als je stage wilt lopen dan moet je zelf een adres regelen.

Verschil met de LOI en NTI

De prijzen van NHBO zijn all-inn en dit kan voordeliger zijn dan bij de LOI en NTI. Bij de LOI en NTI kan je naast cursussen ook volledige opleidingen volgen met (verplichte) stage die wettelijk erkend zijn door de overheid. Het diploma van zo’n volledige opleiding heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs op een lokale MBO- of HBO school. Het NHBO, NHA en Laudius hebben geen volledige opleidingen.

Natuurgeneeswijzen & spirituele cursussen
Had je belangstelling voor een alternatieve cursus dan kon je bij NHBO terecht. Ze bieden diverse cursussen aan over natuurgeneeswijzen en spiritualiteit aan die je niet terugvindt bij standaard thuisstudie opleiders als de LOI en NTI.

Thuisstudie

Personal trainer, fitness & pilatus instructeur
Voedingsleer en voedingsadviseur
MBO opleidingen
ICT opleidingen
Zorg en welzijn