NHBO thuisstudie

NHBO staat voor Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling en is een bekende naam in het volwassenenonderwijs. Het bedrijf heeft opleidingslocaties in Amsterdam Breda, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. In Arnhem en Groningen wordt ook regelmatig les gegeven maar deze locaties zijn niet vast.

350 Opleidingen

NHBO heeft een breed aanbod van 350 opleidingen in bijna alle sectoren. NHBO is vooral sterk in alternatieve cursussen (yoga, mindfullness). Het opleidingsniveau ligt gemiddeld op MBO-4. Een vooropleiding is niet nodig. Alleen voor een paar gevorderde opleidingen kan een vooropleiding gevraagd worden. De klassikale lessen zijn ’s avonds of overdag in het weekend. Naast de lessen op school leer je tevens thuis. Het diploma wat je krijgt is van het instituut zelf. De prijs van het examen zit inbegrepen in het cursusgeld dat in maximaal 5 termijnen betaald kan worden. Als je stage wilt lopen dan moet je zelf een adres regelen.

Verschil met de LOI en NTI

De prijzen van NHBO zijn all-inn en dit kan voordeliger zijn dan bij de LOI en NTI. Echter een belangrijk verschil is de waarde van de diploma’s. Bij de LOI en NTI kun je een volledige opleiding volgen met verplichte stage die wettelijk erkend zijn door de overheid. Het diploma dat je dan ontvangt heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs op een lokale MBO- of HBO school. Het NHBO heeft geen wettelijk erkende opleidingen.

Heb je belangstelling voor een alternatieve cursus dan kun je bij NHBO goed terecht. Bij hun kun je spirituele cursussen doen die je niet terugvindt bij standaard thuisstudie opleiders als de LOI en NTI. Omdat je deze lessen op locatie kunt bezoeken is de beleving erg stimulerend. Als iemand het persoonlijk uitlegt dan is het sneller duidelijk dan wanneer je het uit de lesstof moet halen.

Thuisstudie

Personal trainer, fitness & pilatus instructeur
Voedingsleer en voedingsadviseur
MBO opleidingen
ICT opleidingen
Zorg en welzijn