NHBO thuisstudie

NHBO stond voor Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling en was een bekende naam in het volwassenenonderwijs. Het bedrijf had opleidingslocaties in verschillende grote steden maar is in 2020 gestopt. De website bestaat niet meer.

Opleidingen

NHBO had een breed aanbod van opleidingen in bijna alle sectoren. NHBO was vooral sterk in alternatieve cursussen. Het opleidingsniveau lag gemiddeld op MBO-4. Een vooropleiding was meestal niet nodig. De klassikale lessen waren ’s avonds of overdag in het weekend. Naast de lessen op school leerde je tevens thuis. Het diploma wat je kreeg was van het instituut zelf. De prijs van het examen zat inbegrepen in het cursusgeld dat in maximaal 5 termijnen betaald kon worden. Als je stage wilde lopen dan moet je zelf een adres regelen.

Verschil met de LOI en NTI

De prijzen van NHBO waren all-inn en dit kan voordeliger zijn dan bij de LOI en NTI. Bij de LOI en NTI kan je naast cursussen ook volledige opleidingen volgen met (verplichte) stage die wettelijk erkend zijn door de overheid. Het diploma van zo’n volledige opleiding heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs op een lokale MBO- of HBO school. Het NHBO, NHA en Laudius hebben geen volledige opleidingen of HBO programma’s.

Thuisstudie

Reiki, mindfullness
Personal trainer, fitness & pilatus instructeur
MBO opleidingen
ICT opleidingen
Zorg en welzijn