NHBO thuisstudie

NHBO staat voor Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling en is een bekende naam in het volwassenenonderwijs. Het bedrijf heeft opleidingslocaties in Amsterdam Breda, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. In Arnhem en Groningen wordt ook regelmatig les gegeven maar deze locaties zijn niet vast.

NHBO failliet in 2020

Op 28 juli 2020 werd de thuisstudie aanbieder NHBO (BV) failliet verklaard. Voor klanten die al vooruit hadden betaald is dit slecht nieuws. Bij een faillissement hebben de bank, curator en belastingdienst voorrang bij het uitbetalen van schulden. Meestal blijft er dan te weinig (of geen) geld over om de andere schuldeisers te betalen.

350 Opleidingen

NHBO heeft een breed aanbod van 350 opleidingen in bijna alle sectoren. NHBO is vooral sterk in alternatieve cursussen (yoga, mindfullness). Het opleidingsniveau ligt gemiddeld op MBO-4. Een vooropleiding is niet nodig. Alleen voor een paar gevorderde opleidingen kan een vooropleiding gevraagd worden. De klassikale lessen zijn ’s avonds of overdag in het weekend. Naast de lessen op school leer je tevens thuis. Het diploma wat je krijgt is van het instituut zelf. De prijs van het examen zit inbegrepen in het cursusgeld dat in maximaal 5 termijnen betaald kan worden. Als je stage wilt lopen dan moet je zelf een adres regelen.

Verschil met de LOI en NTI

De prijzen van NHBO zijn all-inn en dit kan voordeliger zijn dan bij de LOI en NTI. Bij de LOI en NTI kan je naast cursussen ook volledige opleidingen volgen met (verplichte) stage die wettelijk erkend zijn door de overheid. Het diploma van zo’n volledige opleiding heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs op een lokale MBO- of HBO school. Het NHBO, NHA en Laudius hebben geen volledige opleidingen.

Natuurgeneeswijzen & spirituele cursussen
Had je belangstelling voor een alternatieve cursus dan kon je bij NHBO terecht. Opleidingsinstituut Civas is een prima vervanger. Ze bieden diverse cursussen aan over natuurgeneeswijzen en spiritualiteit aanbiedt die je niet terugvindt bij standaard thuisstudie opleiders als de LOI en NTI.

Thuisstudie

Personal trainer, fitness & pilatus instructeur
Voedingsleer en voedingsadviseur
MBO opleidingen
ICT opleidingen
Zorg en welzijn