Spirituele cursus

Ben jij ook op zoek naar innerlijke rust, geestelijke ontwikkeling en een bewuster leven? Dan kan een spirituele cursus misschien iets voor jouw zijn. Trefwoorden zijn intuïtieve & spirituele ontwikkeling en trance healing.

Astrologie

Astrologie (Laudius, €99-€229)
Astrologie (NHA, 15x€18)

Mindfulness

Zoek je wel innerlijke rust? Dan kan een thuisstudie mindfulness een goed alternatief zijn. Er zijn verschillende leuke cursussen over mindfulness waarin je stapsgewijs kennis maakt met het gedachtengoed erachter. De thuiscursus van de LOI bijvoorbeeld bestaat uit 6 modules waarbij het leerboek Meditatief ontspannen van Jon Kabat-Zinn centraal staat. In het eerste thema maak je kennis met de geschiedenis van mindfulness. Daarna leer je over de verschillende vormen van spiritualiteit en het omgaan met negatieve gedachten en stress. De cursus mindfulness toont je aan hoe je de kennis toepast in het dagelijkse leven.
Mindfulness (LOI, 6 x €64)
Mindfulness (NTI, 6 x €44)
Mindfulness (Laudius, €99- €179)
Mindfulness (NHA 6 x €39)

Spiritueel

Parapsychologie doet onderzoek naar verschijnselen die niet verklaard kunnen worden door natuurwetten.
Parapsychologie (NHA 10 x €27)

Religie en wereldbeschouwing

Basiskennis religie (Laudius, €169- €299)
Theologie (Laudius, €319- €449)
Wereldgodsdiensten (NTI, 6 x €44)
Wereldgodsdiensten (LOI, 6 x €52)

Gerelateerde cursussen

Filosofie (LOI, 6 x €40)
Cultuurgeschiedenis (LOI, 12 x €32)
Archeologie (LOI, 10 x €48)

Spirituele cursus
Op het internet staan veel opleidingsinstituten die een spirituele cursus aanbieden. In de opleiding Intuïtieve & Spirituele Ontwikkeling van De Spirituele Academie leer je hoe je de 12 zintuigen kunt gebruiken, de eigen aura reinigt en hoe je geestelijke entiteiten leert herkennen om ze zo naar het Licht te brengen. Spreekt je dit aan dan ben je bij de academie aan het juiste adres. In de opleiding Trance Mediumschap leer je de Spirit kennen en wordt je bewust van alle energieën en je hogere Zelf. Na afloop van de cursus kan men een certificaat krijgen. Het is ook mogelijk om je aan te sluiten bij de beroepsvereniging Spirituele Nationale Unie (SNU).

Erkende opleidingen?
De spirituele hbo opleiding van de School of Life leidt op tot levenstherapeut. Accreditaties komen van SNRO, FAGT en SKB. De opleidingen van de Academie zijn gecertificeerd door de KTNO en de CRKBO. Het is wel goed om te weten dat wettelijk erkende hbo-en universitaire opleidingen in het CROHO register staan. Dit register is erkend door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur. Alleen wettelijk erkende opleidingen hebben recht op studiefinanciering en mogen een graad vermelden zoals ing, ir of master. Wel kunnen sommige spirituele opleidingen in aanmerking komen voor een fiscale aftrek van de studiekosten als ze met je (toekomstig) beroep te maken hebben.

Tags: spirituele cursus, mindfulness, wereldgodsdiensten, religie en filosofie