Spirituele cursus en yoga

Ben jij ook op zoek naar innerlijke rust, geestelijke ontwikkeling en een bewuster leven? Dan kan een spirituele cursus misschien iets voor jouw zijn. Trefwoorden zijn yoga, yin & yang, intuïtieve & spirituele ontwikkeling en trance healing.

Yoga cursus

AALO heeft een aantal yoga cursussen met 6 of 7 opleidingsdagen. Tijdens deze dagen ontmoet men de andere cursisten en is er onderricht van een docent. De theorie leer je uit de bijbehorende boeken. Het examen is soms inclusief en bij andere cursussen exclusief. AALO is een landelijke organisatie met vestigingen in Nederland.

Yin Yoga cursus 
Yin Yoga 1 – Het Fysieke Lichaam  (€529, 6 opleidingsdagen  + examendag)
Yin Yoga 2 – Het Subtiele Lichaam  (€529, 6 opleidingsdagen  + examendag)
Yin Yoga 3 – Meridianen en Qigong  (€599, 7 opleidingsdagen)
Yin Yoga 4 – Mindfulness en Meditatie (€599, 7 opleidingsdagen)

Yang Yoga cursus
Yang Yoga 1 Power Yoga (€529, 6 opleidingsdagen  + 2 examendagen)
Yang Yoga 2 Vinyasa  (€529, 6 opleidingsdagen  + 2 examendagen)
Yang Yoga 3 Fysieke begeleiding  (€599, 7 opleidingsdagen)
Yang Yoga 4 Ashtanga  (€599, 7 opleidingsdagen)

Yoga teacher training
AALO heeft 4 yoga cursussen waar je tot leraar opgeleid kunt worden. Uiteraard wordt ervan uitgegaan dat je de basiskennis al beheerst. De voorwaarden tot deelname staat bij elke cursus vermeld.
Yin Yoga Teacher Training RYT-200  (€1999)
Yang Yoga Teacher Training RYT-200 (€1999)
Yin Yang  Yoga Teacher Training RYT-200  (€1999)
Advanced Yoga Teacher Training  (€3499)

Chakra
Tijdens de AALO cursus Chakra leer je over de individuele chakra’s, meditatie en energetic body work. Je sluit de opleiding af met een reflectieverslag dat je inlevert bij de yoga leraar. Er is geen praktijkexamen.
Chakra Systeem (€599, 7 opleidingsdagen)

Astrologie
Astrologie (Laudius, 9x€34-9x€38)
Astrologie (NHA, 15x€17)

Religie en wereldbeschouwing

Basiskennis religie (Laudius, 9x€34-9x€38)
Theologie (Laudius, 15x€36-15x€38)
Wereldgodsdiensten (NTI, 6x€44)
Wereldgodsdiensten (LOI, 6x€52)

Mindfulness

Zoek je wel innerlijke rust? Dan kan een thuisstudie mindfulness een goed alternatief zijn. Er zijn verschillende leuke cursussen over mindfulness waarin je stapsgewijs kennis maakt met het gedachtengoed erachter. De thuiscursus van de LOI bijvoorbeeld bestaat uit 6 modules waarbij het leerboek Meditatief ontspannen van Jon Kabat-Zinn centraal staat. In het eerste thema maak je kennis met de geschiedenis van mindfulness. Daarna leer je over de verschillende vormen van spiritualiteit en het omgaan met negatieve gedachten en stress. De cursus mindfulness toont je aan hoe je de kennis toepast in het dagelijkse leven.
Mindfulness (Laudius, 6x€34-6x€40)
Mindfulness (NHA 6x€36)
Mindfulness (NTI, 6x€44)
Mindfulness (LOI, 6x€64)

Spiritueel

Parapsychologie doet onderzoek naar verschijnselen die niet verklaard kunnen worden door natuurwetten.
Parapsychologie (NHA 10x€27)

Gerelateerde cursussen

Personal trainer & fitness instructeur
Voeding en gezondheid
Life coach
Geschiedenis
Filosofie (LOI, 6 x €40)
Archeologie (LOI, 10x€48)

Spirituele cursus
Op het internet staan veel opleidingsinstituten die een spirituele cursus aanbieden. In de opleiding Intuïtieve & Spirituele Ontwikkeling van De Spirituele Academie leer je hoe je de 12 zintuigen kunt gebruiken, de eigen aura reinigt en hoe je geestelijke entiteiten leert herkennen om ze zo naar het Licht te brengen. Spreekt je dit aan dan ben je bij de academie aan het juiste adres. In de opleiding Trance Mediumschap leer je de Spirit kennen en wordt je bewust van alle energieën en je hogere Zelf. Na afloop van de cursus kan men een certificaat krijgen. Het is ook mogelijk om je aan te sluiten bij de beroepsvereniging Spirituele Nationale Unie (SNU).

Erkende opleidingen?
De spirituele hbo opleiding van de School of Life leidt op tot levenstherapeut. Accreditaties komen van SNRO, FAGT en SKB. De opleidingen van de Academie zijn gecertificeerd door de KTNO en de CRKBO. Het is wel goed om te weten dat wettelijk erkende hbo-en universitaire opleidingen in het CROHO register staan. Dit register is erkend door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur. Alleen wettelijk erkende opleidingen hebben recht op studiefinanciering en mogen een graad vermelden zoals ing, ir of master. Wel kunnen sommige spirituele opleidingen in aanmerking komen voor een fiscale aftrek van de studiekosten als ze met je (toekomstig) beroep te maken hebben.

Tags: spirituele cursus, mindfulness, wereldgodsdiensten, religie en filosofie