Ben jij ook op zoek naar innerlijke rust, geestelijke ontwikkeling, een bewuster leven en God? Dan kan een cursus religie en persoonlijke groei misschien iets voor jouw zijn. Er is keus uit een thuisstudie astrologie, reiki, mindfulness, persoonlijke groei en religie.

Astrologie

Laudius en NHA bieden een interessante thuisstudie Astrologie aan. De goedkoopste prijs is een e-cursus die in 1 x betaalt wordt. De cursus met hulp van een docent en papieren boeken kost meer geld maar wordt vaak gekozen.
Astrologie (Laudius, 5x€9(e-cursus) of 5x€14 of 5x€20(met docent + boeken)
Astrologie (NHA, 1x€299 of 15x€22)

Reiki

Reiki betekent universele levensenergie. In de thuiscursus leer je de werking van de chakra’s en energiekanalen en hoe je de Reiki doorgeeft. Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde ontwikkeld in Japan in het begin van de 20e eeuw. Het concentreert zich op het idee van het overdragen van universele energie door de handen van de beoefenaar naar de patiënt, om emotioneel of fysiek herstel te bevorderen. Reiki is gebaseerd op het concept dat een onzichtbare ‘levensenergie’ door ons lichaam stroomt en dat, wanneer deze energie laag is, we meer geneigd zijn om ziek te worden of stress te voelen. Reiki-behandelingen zijn gericht op het verhogen van deze energie, vaak resulterend in een staat van diepe ontspanning en welzijn.
Reiki (NHA, 6x€58 of 1x€319)
Reiki Master (Laudius, 6x€28 (e-cursus) of 6x€38(met docent) of 6x€45(met docent + boeken)

Cursus Religie en Wereldbeschouwing

Voor velen is God de ultieme waarheid, een onzichtbare maar alomtegenwoordige aanwezigheid die richting en doel geeft aan het leven. Religieuze tradities over de hele wereld bieden verschillende interpretaties van deze goddelijke kracht, elk met hun eigen unieke verhalen, rituelen en leerstellingen.
Basiskennis religie (Laudius, 7x€28 (e-cursus) of 7x€37(met docent) of 7x€45(met docent + boeken)
Theologie (Laudius, 9x€28 (e-cursus) of 9x€33(met docent) of 9x€38(met docent + boeken)
Wereldgodsdiensten (NTI, 6x€50)
Wereldgodsdiensten (NHA, 1x€339 of 6x€62)

Mindfulness

Zoek je wel innerlijke rust? Dan kan een thuisstudie mindfulness een goed alternatief zijn. Er zijn verschillende leuke cursussen over mindfulness waarin je stapsgewijs kennis maakt met het gedachtengoed erachter. In het leerboek Meditatief ontspannen staat Jon Kabat-Zinn centraal. In het eerste thema maak je kennis met de geschiedenis van mindfulness. Daarna leer je over de verschillende vormen van spiritualiteit en het omgaan met negatieve gedachten en stress. De cursus mindfulness toont je aan hoe je de kennis toepast in het dagelijkse leven.
Mindfulness (Laudius, 5x€25 (e-cursus) of 5x€32(met docent) of 5x€43(met docent + boeken)
Mindfulness (NHA, 1x€229 of 6x€42)
Mindfulness (NTI, 6x€50)
Mindfulness coach (Laudius, 12x€66 (e-cursus) of 12x€75(met docent) of 12x€80(met docent + boeken)

Meer interessante cursussen

Geschiedenis, cultuur, genealogie
Filosofie en Levensbeschouwing (NHA, 9x€25)
Life coach

Tags: spirituele cursus religie, mindfulness, wereldgodsdiensten en filosofie