Ben jij ook op zoek naar innerlijke rust, geestelijke ontwikkeling en een bewuster leven? Dan kan een cursus persoonlijke groei misschien iets voor jouw zijn. Er is keus uit een thuisstudie astrologie, reiki, mindfulness, persoonlijke groei en religie.

Astrologie

Zowel Laudius en NHA bieden een interessante thuisstudie Astrologie aan. De goedkoopste prijs is een e-cursus die in 1 x betaalt wordt (99 euro). De cursus met hulp van een docent en papieren boeken kost meer geld maar wordt het meest gekozen.
Astrologie (Laudius, 5x€9(e-cursus) of 5x€14 of 5x€20(met docent + boeken)
Astrologie (NHA, 1x€299 of 15x€22)

Reiki

Reiki betekent universele levensenergie. In de thuiscursus leer je de werking van de chakra’s en energiekanalen en hoe je de Reiki doorgeeft.
Reiki (NHA, 6x€58 of 1x€319)
Reiki Master (Laudius, 6x€28 (e-cursus) of 6x€38(met docent) of 6x€45(met docent + boeken)

Religie en wereldbeschouwing

Basiskennis religie (Laudius, 7x€28 (e-cursus) of 7x€37(met docent) of 7x€45(met docent + boeken)
Theologie (Laudius, 9x€28 (e-cursus) of 9x€33(met docent) of 9x€38(met docent + boeken)
Wereldgodsdiensten (NTI, 6x€50)
Wereldgodsdiensten (NHA, 1x€339 of 6x€62)

Mindfulness

Zoek je wel innerlijke rust? Dan kan een thuisstudie mindfulness een goed alternatief zijn. Er zijn verschillende leuke cursussen over mindfulness waarin je stapsgewijs kennis maakt met het gedachtengoed erachter. In het leerboek Meditatief ontspannen staat Jon Kabat-Zinn centraal. In het eerste thema maak je kennis met de geschiedenis van mindfulness. Daarna leer je over de verschillende vormen van spiritualiteit en het omgaan met negatieve gedachten en stress. De cursus mindfulness toont je aan hoe je de kennis toepast in het dagelijkse leven.
Mindfulness (Laudius, 5x€25 (e-cursus) of 5x€32(met docent) of 5x€43(met docent + boeken)
Mindfulness (NHA, 1x€229 of 6x€42)
Mindfulness (NTI, 6x€50)
Mindfulness coach (Laudius, 12x€66 (e-cursus) of 12x€75(met docent) of 12x€80(met docent + boeken)

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen en cursussen is gestopt per 1 januari 2022. Ervoor in de plaats kwam het STAP-budget. Als je aanvraag voor STAP-budget is goedgekeurd dan krijg je tot 1000 euro terug per jaar. Heb je een cursus onder de 1000 euro dan kan deze dus gratis zijn! De betreffende cursus moet wel in het scholingsregister staan. Ook moet de cursus begeleid worden door een docent. Een aantal cursussen die onder STAP kunnen vallen zijn Reiki Master en Mindfulness coach. Check de pagina STAP voor meer informatie. Hier staat ook de link naar het scholingsregister waar je zelf kunt controleren of jouw beoogde cursus in het register staat.

Meer interessante cursussen

Geschiedenis, cultuur, genealogie
Filosofie en Levensbeschouwing (NHA, 9x€25)
Life coach

Tags: spirituele cursus, mindfulness, wereldgodsdiensten, religie en filosofie