HBO leergangen

cursus sales management of een Associate Degree

Goedkope HBO leergang sales management

Je leert niet alleen om te verkopen maar tevens hoe je leiding geeft aan een team en hoe je sales plannen opstelt. Modules van de opleiding zijn: Strategisch verkopen, Advanced Management (NEMAS), Intercultureel Management en Zakelijk Engels (Business English). Er is geen geen specifieke vooropleiding nodig om met deze cursus te starten. De gemiddelde studieduur van de opleiding Sales management is 24 maanden. Voor de module Advanced Management kun je examen doen voor het NEMAS diploma dat alom erkend is in het bedrijfsleven.
Sales management (Laudius, 28x€38-28x€40)

Nemas diploma
Je kunt bij Laudius examen doen bij de onafhankelijke examenorganisatie Associatie en hiermee het belangrijke diploma NEMAS behalen. Als je wilt doorgroeien in een leidinggevende functie dan is het diploma NEMAS een zeer goede aanbeveling. Ben je vrij bekend met sales dan is de goedkope opleiding van Laudius het overwegen waard.

HBO Associate Degree

Een goed alternatief voor de leergang van Laudius is een Associate Degree (AD). Het niveau van deze opleidingen ligt op MBO-4/HBO en ze zijn geaccrediteerd door de overheidsinstelling NVAO. Hierdoor zijn de opleidingen wettelijk erkend. Je ontvangt een officieel getuigschrift als je het examen haalt. Een Associate Degree duurt twee jaar. De LOI heeft 18 Associate Degrees waaronder sales, management, logistiek en marketing. Een nadeel (t.o.v de sales opleiding van Laudius) is dat de Associate Degrees een stuk duurder zijn: vanaf 24x€189. De klassikale opleidingen zijn nog duurder. Voor een Associate Degree heb je een MBO-4- of HAVO diploma nodig of je moet slagen voor een 21+-toelatingsexamen.

Thuisstudie volgen

HBO opleidingen
Online marketing