HBO Bedrijfskunde

Een HBO bachelor, verkorte- en basisopleiding of Technische bedrijfskunde?

HBO basisopleiding Bedrijfskunde

Voor de basisopleidingen is geen specifieke vooropleiding vereist. De cursussen liggen op HBO-niveau en de gemiddelde studieduur is ongeveer 12 maanden.
Basisopleiding Bedrijfskunde met HRM (NHA, 12x€73)
Basisopleiding Bedrijfskunde met Management (NHA, 12x€73)
Basisopleiding Bedrijfskunde met Recht (NHA, 12x€73)
Basisopleiding Bedrijfskunde met Leiderschap (NHA, 12x€73)

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen

Kort HBO Bedrijfskunde

Deze verkorte cursus bedrijfskunde duurt 12 maanden en er is geen specifieke vooropleiding vereist. Ook heeft er geen stage gelopen te worden. Wanneer je zou besluiten om in de toekomst op te gaan voor de volledige hbo bachelor opleiding dan kunnen modules uit een kort HBO programma vrijstelling geven.
Kort HBO Bedrijfskunde en Recht (NTI, 9x€270)

Thuisstudie HBO Bedrijfskunde

De volledige HBO opleidingen van NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. Deze organisatie werd opgericht door de overheden van Vlaanderen en Nederland. Een accreditatie van de NVAO betekent dat de opleiding wettelijk erkend is en de opleidingen de zelfde waarde hebben als in het dagonderwijs. Stage lopen is een verplicht onderdeel van een wettelijk erkende opleiding. Geaccrediteerde opleidingen binnen het Nederlandse hoger onderwijs staan in het officiële register CROHO. Dit register wordt beheerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die ook toezicht houdt op de studiefinanciering.
HBO bachelor Bedrijfskunde MER (NTI, 36x€195)

HBO bachelor Bedrijfskunde

Een HBO bachelor Bedrijfskunde is een van de meest populaire opleidingen aan de Nederlandse hogescholen en universiteiten. De Erasmus Universiteit in Rotterdam had in 2015 zo’n 26.000 studenten. De faculteit Erasmus School of Economics (ESE) was het grootst met meer dan 6100 studenten gevolgd door de faculteit Management (6000 studenten). Volgens de Vereniging van Universiteiten volgden bijna 41.000 studenten in 2016 een economische studie aan de universiteit.

Bedrijfskundige Informatica

De HBO bachelor opleiding Bedrijfskundige Informatica is erg geschikt als je carrière wilt maken als bedrijfskundige in de ICT sector. Je leert o.a. over bedrijfsprocessen, ICT en recht, security, iEXA management- en planning, projectmanagement, big data en leiderschap.

HBO bachelor Bedrijfskunde klassikaal

Veel cursisten die een thuisstudie HBO wensen te volgen doen dit het liefst met een klassikale opleiding. Men studeert dan gewoon thuis maar komt tevens een paar keer per maand samen. Dit samenzijn stimuleert en je krijgt een goed beeld of je de kennis wel voldoende beheert.

Baankansen & cijfers
Wat zijn de baankansen van een populaire studie die jaarlijks duizenden studenten trekt? Het toonaangevende Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) was hierover redelijk positief. Hun jaarlijkse HBO-Monitor wees uit dat van alle HBO studenten uit 2011 zo’n 75% een baan had gevonden op niveau binnen 5 jaar. De meeste kans op een baan op niveau hadden studenten in de sectoren gezondheidszorg, techniek en onderwijs (79%). In de sectoren cultuur, economie, gedrag en maatschappij en landbouw lag dit percentage op 60%.

Thuisstudie opleidingen en cursussen

Administratieve opleidingen
ICT opleidingen
HR opleidingen
Levenlanglerenkrediet


thuisstudie hbo bedrijfskunde