Deeltijd opleiding Leraar Basisonderwijs

Hogeschool Zeeland (HZ) start 4 nieuwe deeltijdopleidingen in september 2022. Een ervan is de Deeltijd bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs.

De nieuwe opleiding richt zich vooral op mbo’ers die al een baan hebben bijvoorbeeld als onderwijsassistent. De deeltijdopleiding is erg flexibel waarbij studenten het tempo en de indeling van de lessen kunnen bepalen. Ook zijn er veel minder verplichte lessen. Kortom een praktische opleiding waarbij ervaring in het onderwijs niet nodig is. De hogeschool hoopt zo meer leraren af te leveren want het tekort is gigantisch.

Toelatingseisen
Heb je een havo- of een mbo-diploma dan kom je in aanmerking om toegelaten te worden. Je moet hiervoor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek in je pakket hebben. Heb je een van deze vakken niet (dat is waarschijnlijk bij veel studenten het geval) dan moet je een toelatingstoets doen. Na het behalen van deze toets kun je starten met de deelopleiding leraar.

Hbo & WO – zij-stroom
Studenten met een hbo-opleiding of wo-opleiding kunnen het best kiezen voor de opleiding voor zij-instromers. Dit is een op maat gemaakt opleidingstraject dat twee jaar duurt. Voor werkgevers zijn zij-stromers erg interessant. Niet alleen omdat ze een toekomstig personeelslid erbij hebben maar ook omdat ze €20.000 subsidie kunnen krijgen per zij-instromer.

Thuisstudie onderwijs

Leraar worden
Onderwijsassistent