kind op school

Thuisstudie Onderwijsassistent

De thuisstudie MBO Onderwijsassistent niveau 4 met stage is een wettelijk erkende opleiding die dezelfde waarde heeft als een opleiding in het dagonderwijs. Heb je belangstelling om in het onderwijs te werken op MBO niveau dan is dit een aantrekkelijke opleiding. Je ondersteunt de leraar of onderwijsteam en helpt helpt leerlingen bij hun taken. Zowel het NTI als de LOI hebben een wettelijk erkende opleiding die in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO) staat ingeschreven.

MBO Onderwijsassistent (NTI, 24x€95, wettelijk erkend, stage)
MBO Onderwijsassistent (LOI, 24x€105, 24x€169 klassikaal, wettelijk erkend, stage)

De stage duurt zo’n 700 uur en kan parttime of fulltime worden ingevuld. Loop je al mee op een school dan is het wellicht mogelijk om daar ook stage te lopen. Bij de LOI en het NTI kun je ook klassikaal studeren. Veel cursisten vinden het interactief lesgeven stimulerend voor hun studie. Het lesgeld voor een klassikale opleiding is wel aanzienlijk duurder als bij een gewone thuisstudie. Studiekosten mogen van je aangifte belasting worden afgetrokken als ze te maken hebben met je (toekomstig) beroep.

Basisopleiding Onderwijsassistente

Wil je geen stage lopen of heb je al relevante werkervaring? Dan kan een thuisstudie Kort MBO- of een basisopleiding geschikt zijn. De basisopleiding van het NTI duurt 6 maanden. Je bespaart aanzienlijk tijd en geld. Je hebt geen vooropleiding nodig voor een basisopleiding of kort MBO. De e-cursus van Laudius is het goedkoopst. Wil je ook begeleiding van een docent en papieren lesboeken dan betaal je extra geld bij Laudius.
MBO Basisopleiding onderwijsassistent (Laudius, 13x€45 (e-cursus) of 13x€52 (e-cursus+docent+boeken) of 1x€599)
MBO Basisopleiding Onderwijsassistent (LOI, 5x€115, 5x€174 klassikaal)
MBO Basisopleiding Onderwijsassistent (NTI, 6x€125)
MBO Basisopleiding Onderwijsassistent (NHA, 10x€76 of 1x€689)
Kort MBO Onderwijsassistent (LOI, 12x€105, 12x€169 klassikaal)

Thuisstudie volgen

Pedagogisch medewerker Kinderopvang
Assistent opleidingen


opleiding MBO onderwijsassistent