De opleiding MBO Onderwijsassistent niveau 4 met stage is een wettelijk erkende opleiding die dezelfde waarde heeft als een opleiding in het dagonderwijs. Heb je belangstelling om in het onderwijs te werken op MBO niveau dan is dit een erg aantrekkelijke opleiding. Zowel het NTI als de LOI hebben een wettelijk erkende opleiding die in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO) staat ingeschreven.

De stage duurt zo’n 700 uur en kan parttime of fulltime worden ingevuld. Loop je al mee op een school dan is het wellicht mogelijk om daar ook stage te lopen. Bij de LOI en het NTI kun je ook klassikaal studeren. Veel cursisten vinden het interactief lesgeven stimulerend voor hun studie. Het lesgeld voor een klassikale opleiding is wel aanzienlijk duurder als bij een gewone thuisstudie.
MBO Onderwijsassistent (NTI, 18x€82, 24x€62, 30x€50, wettelijk erkend, stage)
MBO Onderwijsassistent (LOI, 24x€76, 24x€249 klassikaal, wettelijk erkend, stage)

MBO Onderwijsassistent verkort

Er is een wettelijk erkende opleiding die slechts 14 maanden duurt inclusief stage lopen van 460 uur. De verkorte opleiding kan gevolgd worden door cursisten die beschikken over het diploma MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3). Dit diploma mag niet ouder zijn dan 8 jaar.
MBO Onderwijsassistent – verkort (LOI, 14x€76, 14x€249 klassikaal, wettelijk erkend, stage)

Basisopleiding

Wil je geen stage lopen of heb je al relevante werkervaring? Dan kan een Kort MBO- of basisopleiding geschikt zijn. De basisopleiding van het NTI duurt 6 maanden. Je bespaart aanzienlijk tijd en geld. Een verkorte opleiding staat niet ingeschreven in het CREBO register. Laudius heeft 3 reviews (cijfer 10.0).
MBO Basisopleiding onderwijsassistent (Laudius, 17x€38-17x€40)
MBO Basisopleiding Onderwijsassistent (NTI, 6x€92)
MBO Basisopleiding Onderwijsassistent (LOI, 8x€84, 8x€269 klassikaal)
Basisopleiding Onderwijsassistent (NHA, 10x€66)
Kort MBO Onderwijsassistent (LOI, 16x€79, 16x€169 klassikaal)


opleiding MBO onderwijsassistent