kind op school

Thuisstudie Onderwijsassistent met stage

De thuisstudie MBO Onderwijsassistent niveau 4 met stage is een wettelijk erkende opleiding die dezelfde waarde heeft als een opleiding in het dagonderwijs. Heb je belangstelling om in het onderwijs te werken op MBO niveau dan is dit een aantrekkelijke opleiding. Je ondersteunt de leraar of onderwijsteam en helpt helpt leerlingen bij hun taken.

NTI heeft een wettelijk erkende opleiding die in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO) staat ingeschreven. De stage duurt zo’n 700 uur en kan parttime of fulltime worden ingevuld. Loop je al mee op een school dan is het wellicht mogelijk om daar ook stage te lopen.
MBO Onderwijsassistent (NTI, 24x€95, wettelijk erkend, stage)

Basisopleiding Onderwijsassistente

Wil je geen stage lopen of heb je al relevante werkervaring? Dan kan een thuisstudie Kort MBO- of een basisopleiding geschikt zijn. De basisopleiding van het NTI duurt 6 maanden. Je bespaart aanzienlijk tijd en geld. Je hebt geen vooropleiding nodig voor een basisopleiding of kort MBO. De e-cursus van Laudius is het goedkoopst. Wil je ook begeleiding van een docent en papieren lesboeken dan betaal je extra geld bij Laudius.
MBO Basisopleiding onderwijsassistent (Laudius, 13x€45 (e-cursus) of 13x€52 (e-cursus+docent) of 13x€56 (e-cursus+docent+boek)
MBO Basisopleiding Onderwijsassistent (NTI, 6x€125)
MBO Basisopleiding Onderwijsassistent (NHA, 10x€80 of 1x€729)

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen en cursussen is gestopt per 1 januari 2022. Ervoor in de plaats kwam het STAP-budget. Als je aanvraag voor STAP-budget is goedgekeurd dan krijg je tot 1000 euro terug per jaar. Heb je een cursus onder de 1000 euro dan kan deze dus gratis zijn! De betreffende cursus moet wel in het scholingsregister staan. Ook moet de cursus begeleid worden door een docent. De thuisstudie Onderwijsassistent kan in het register staan.

Thuisstudie volgen

Pedagogisch medewerker Kinderopvang
Assistent opleidingen


opleiding MBO onderwijsassistent