Opleiding punt nl

Sinds enkele maanden timmert de website opleiding.nl stevig aan de weg. Met commercials op televisie en op het internet wordt reclame gemaakt voor de nieuwe site. Eigenaar is de NCOI Groep die in 2016 de domeinnaam kocht voor 50.000 euro. Kennelijk is nu de tijd rijp om er een site op te zetten.

NCOI & NTI & LOI
De NCOI is de grootste opleider van Nederland. Het bedrijf bezit 23 opleiders waaronder de bekende thuisstudie opleider NTI. Ook opleiding.nl is van NCOI. Bij de WHOIS staat dit aangegeven. Wat mij opviel was de naam van de LOI die steeds bij opleiding.nl werd getoond. Had de LOI zich aangemeld bij de nieuwe site? Maar zou dit kunnen want uitsluitend de merken van NCOI worden op de nieuwe site getoond.

Update november 2021
Een snelle rondblik op de site van opleiding. nl laat bijna geen opleidingen meer zien van NTI en LOI. Bij een zoektocht naar een opleiding worden grotendeels het aanbod getoond van NCOI aangevuld met wat resultaten van Scheidegger en Markus Verbeek. Waarom zou je alleen de duurdere opleidingen laten zien maar niet opleidingen die goedkoper zijn?

LOI overgenomen
Na even te googelen bleek dat de NCOI Groep de LOI heeft overgenomen in augustus 2020! De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de overname goedgekeurd. Volgens hun bleef er voldoende concurrentie over na de overname. Ik ben wel benieuwd welke concurrentie dat dan is. Fontys biedt klassikale thuisstudies aan maar lijkt me geen serieuze concurrent op het gebied van MBO- en HBO thuisstudie opleidingen. Scheidegger duikt ook regelmatig op bij zoektochten op het internet maar is ook een merk van NCOI.

Keus valt vaak niet mee
Smaken verschillen maar ik vind de nieuwe site niet erg sfeervol. Er staan vaak weinig opleidingen vermeld. Een zoektocht naar mode leverde in december 2020 slechts 4 resultaten op. In november 2021 zijn er 0 resultaten!? Thuisstudie.net kan niet de opleidingen van NCOI tonen omdat ze hier geen programma voor hebben.

NHBO failliet

Op 28 juli 2020 werd NHBO (BV) failliet verklaard. Voor klanten die al vooruit hadden betaald is dit slecht nieuws. Bij een faillissement gaan immers eerst de bank- en hypotheekhouders voor. Ook het salaris van de curator heeft voorrang evenals de belastingdienst. Wat er dan nog overblijft aan geld kan verdeeld worden onder de overige schuldeisers.

Thuisstudie

MBO basisopleidingen zonder stage
MBO opleidingen
HBO opleidingen
Kort HBO programma’s