gezond voedsel op tafel

Thuisstudie Voeding

Cursussen en opleidingen over een gezonde leefstijl worden steeds meer gevraagd. De hoogste thuisstudie opleiding op dit gebied is een HBO bachelor Voeding en diëtetiek van 36 maanden. Verder zijn er diverse cursussen te vinden over gezonde voeding (ook voor kinderen en ouderen), koken en bakken, voedingsleer, voedingscoach/voedingsdeskundige, sportvoeding en gewichtsconsulent. De cursus Koken en Bakken van de LOI is een echte kookcursus voor amateurkoks. Je leert om lekkere en bijzondere gerechten te maken zoals bonbons, slow food, amuse, tapas & fingerfood en luxe koekjes. De cursus is inclusief een gratis receptenboek.

Gezonde voeding (NTI, 5x€65)
Bijzonder koken (NHA, 14x€23 of 1x€299)
Gezonde voeding (Laudius, 7x€28(e-cursus) of 7x€37(e-cursus+docent), 7x€45(e-cursus+docent+boeken)
Kind & Voeding (NHA, 6x€53 of 1x€289, STAP)

Thuisstudie Voedingsleer

Voedingsleer (NHA, 1x€339, 9x€41, STAP)
Voedingsleer (NTI, 6x€80, STAP)

Voedingsdeskundige & Voedingscoach

Civas heeft verschillende cursussen als je een thuisstudie voedingsdeskundige zoekt. In de cursus leer je over voedingsleer, supplementen, diëten, reguliere en alternatieve voedingsinzichten. Maar ook hoe je een intakegesprek voert, hoe je hulp biedt bij overgewicht en hoe je cliënten begeleidt. Laudius biedt zowel een e-cursus aan als een opleiding met begeleiding en boeken.
Voedingsadviseur (Laudius, 1x€269 of 9x€50 (e-cursus) of 9x€58 of 9x€62 (e-cursus+docent+boeken, STAP)

vraag het STAP-budget aan als je een thuisstudie wilt volgen
De belastingaftrek voor opleidingen en cursussen is gestopt per 1 januari 2022. Ervoor in de plaats kwam het STAP-budget. Als je aanvraag voor STAP-budget is goedgekeurd dan krijg je tot 1000 euro terug per jaar. Heb je een cursus onder de 1000 euro dan kan deze dus gratis zijn! De betreffende cursus moet wel in het scholingsregister staan. Ook moet de cursus begeleid worden door een docent.

Thuisstudie Sportvoeding

Sport & Voeding (NHA, 1x€389 of 6x€71, STAP)

Gewichtsconsulent en afslanken

In de thuisstudie emotie-eten ga je op zoek naar de achterliggende oorzaken en gevoelens van cliënten.
Gewichtsconsulent
Snel en blijvend afslanken (NHA, 3x€94 of 1x€269)

Massage & Sportmassage

De cursus sportmassage is inclusief 8-10 praktijkdagen en men kan een erkend diploma behalen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Erg interessant zijn de massagecursussen Holistische massage en Stoelmassage.
Massage, sportmassage en massagecursussen Natuurgeneeskunde

HBO bachelor Voeding en diëtetiek

HBO bachelor Voeding en diëtetiek (NTI, 36x€235)

Gerelateerde thuisstudie opleidingen

Personal trainer
Taartenwinkel beginnen
Opleidingen in de zorg
Basisopleidingen zonder stage lopen

Mensen worden zich meer bewust dat een goede voeding invloed heeft op het lichamelijk en geestelijk functioneren. Wil je graag meer weten over voeding dan is een thuiscursus Voedingsleer erg interessant. De cursus gaat over voedingsmiddelen, energiebehoefte en de menselijk stofwisseling. De opleiding Sportvoeding is erg geschikt als je sportvoeding adviseur wilt worden.

Tags: thuisstudie, cursus, voeding en gezondheid, cursus, voedingsleer, voedingsdeskundige, voedingscoach, sportvoeding