taart bakken

Thuisstudie taarten maken

In de cursus Taartenwinkel beginnen leer je de basis ingrediënten, wat voor zoetmiddelen gebruikt worden e over garnering en suikerbloemen. Tijdens een gratis workshop mag je een taart maken en deze laten beoordelen door een professional. De studieduur is 9 maanden bij een studie van 7 uur per week. Eigen taartenwinkel starten is een praktijkgerichte combinatiecursus waarin van alles leert over taarten en hoe je een eigen bedrijf opzet.

Taarten maken (NHA, 6x€73 of 1x€399)
Zelf taarten bakken (NTI, 4x€95)

Thuisstudie Patisserie
Bepaal je eigen studietempo. De cursus Patisserie kan gevolgd worden in 3 tot 9 maanden. Je leert om bonbons, klein gebak, chocoladewerken en snoepgoed te maken.
Patisserie (NTI, 6x€65)

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Bijzonder koken (NHA, 14x€23 of 1x€299)
Cateringbedrijf beginnen
Ondernemersvaardigheden horeca & detailandel

Taartenwinkel beginnen
De kwalitatieve cursus van Leidse Onderwijs Instelling is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om taarten te bakken en deze wil verkopen in zijn eigen winkel of webshop. In het onderdeel ‘Taarten en cup cakes’ leert de cursist in 24 hoofdstukken om gebak, taarten, cup cakes en koekjes te bakken. De moeilijkheidsgraad wordt gaandeweg de cursus steeds hoger. De recepten worden helder uitgelegd en geïllustreerd met mooie foto’s. Na elke oefening stuur je foto’s van je eigen taart op naar je docent die de taart dan beoordeeld op uiterlijk. Na afloop van de cursus heb je de kennis om als taartdecorateur te werken.

Het onderdeel ‘Ondernemen’ kent twee modules waaruit gekozen moet worden. De ene module bereidt je voor op het opzetten van een winkel als ZZP-er (zelfstandige zonder personeel). Wil je niet een winkel beginnen kies dan voor de module ‘Webshop’. In deze laatste module leer je hoe je een webwinkel bouwt, teksten schrijft en bezoekers trekt. De gemiddelde studieduur is 15 maanden bij 8 uur studie per week.

cursus taarten maken