Thuisstudie thuiskapper
Met een thuisstudie cursus haar knippen en Haarstyling leer je diverse technieken zodat je in staat bent om de kapsels van je kinderen en familieleden kunt knippen. Bij de Kapperscursus leer je speciale kniptechnieken en hoe je modieuze kapsels kan maken. In de praktijkgerichte thuiscursussen leren cursisten in 6-12 maanden tijd alle basistechnieken hoe je iemands haar moet knippen. Je leert kniptechnieken en hoe je een kapsel moet uitzoeken dat bij iemand zijn gezicht past. Online zijn instructievideo’s en kennisoefeningen te vinden. Bij de NTI zijn gratis praktijkdagen inbegrepen. De goedkoopste cursus Thuiskapper is een e-cursus van Laudius zonder begeleiding (99 euro). De cursus van NHA is inclusief een kapperspakket.

Haarknippen (Laudius, 5x€23 (e-cursus) of 5x€36(e-cursus met docent) of 5x€47(docent+boeken)
Eigen kapsalon starten (Laudius, 9x€34 (e-cursus) of 9x€44 (e-cursus met docent) of 9x€50 (docent+boeken)
Thuiskapper (NHA, 5x€77 of 1x€349, incl. kapperspakket)
Eigen kapsalon starten (NHA, 9x€61 of 1x€499 met persoonlijke ondernemerscoach)
Thuiskapper (NTI, 10x€35)
Vakopleiding Hairstylist (NTI, 10x€65)

Thuiswerkbaan

Op de praktijkdagen krijg je ondersteuning van kappers en ontmoet je mede cursisten. Een compleet materialenpakket is inbegrepen bij de cursus van de NHA of het kan tegen een gereduceerde prijs gekocht worden. Freelance thuiskapper is een mooie thuiswerkbaan. Het werk is heel goed te combineren met de zorg van een gezin. Het goedkoopst is de thuiscursus thuiskapper van NHA. Vaak krijg je een kapperspakket cadeau. De cursus Haarknippen van Laudius duurt 6 maanden en de cursus Je eigen kapsalon 9 maanden.

MBO lokale school

De beste cursus thuiskapper vind je op de lokale MBO scholen waarin je in de praktijk leert knippen. Ben je nog geen 30 jaar oud dan heb je recht op studiefinanciering als je een voltijds beroep opleidende leerweg (bol) volgt die minimaal 1 jaar duurt. Een kappersopleiding aan een plaatselijke MBO duurt gemiddeld zo’n 2 jaar en 9 maanden. Dit is inclusief stage lopen. Het niveau van de opleiding is BOL 3. De basisbeurs en aanvullende beurs die je ontvangt worden een gift als je je diploma binnen 10 jaar behaalt. Stop je echter tussendoor met de opleiding dan heb je wel een probleem aangezien je dan al het ontvangen geld moet terugbetalen (vele duizenden euro’s). Dat is dus iets waar je goed moet bij stil staan. Ben je gemotiveerd genoeg om een kleine 3 jaar een opleiding te volgen en deze succesvol af te sluiten? Vergeet ook niet de extra kosten die een gewone kappersschool rekent. Dat kan oplopen tot bijna meer dan 2000 euro. De goedkoopste opleiding thuiskapper is een thuisstudie.

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Nagelstudio beginnen
Visagie en schoonheidsspecialiste
Gewichtsconsulent
Sieraden webshop beginnen
Mode maken en ontwerpen
Webwinkel starten
Taartenwinkel beginnen
Cateringbedrijf starten

cursus thuiskapper